Rondreis Zululand en een Big 5 Safari - R5

Rondreis R15 - Een mooie voorbeeld van een safarireis met mooie landschappen en een beetje cultuur. Hoogtepunten zijn de Kruger Park, mooie Panorama gebied, de Drakensbergen en St Lucia. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 2188 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Tzaneen1B&B
Kruger Nationale Park2SC+CF+GD
Panorama gebied1B&B
eSwatini (Swaziland)1B&B
St Lucia & Isimangaliso Wetlands2B&B
Umhlanga1B&B
Giants Castle (Drakensberg)2B&B
Johannesburg luchthaven0Vlucht
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 2188,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Zululand en een Big 5 Safari - R5

  • Swaziland 3
  • Fauna Lekkerbly 14
  • Culture Lekkerbly 13

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
NB.
Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Tzaneen

De reis richting Kruger Park gaat beginnen. Het betreft een redelijk afstand om halverwege de Kruger Park te geraken dus neemt dit reis u in etappes. Verblijf in de mooie subtropische omgeving van Tzaneen is dan ook geen straf plus bied u de kans even te wennen aan het links rijden. De eerste deel tot bij Pietersburg is grotendeels een 4 baan tolweg en makkelijk te rijden. Bij aankomst heeft u de tijd om te relaxen en eventueel een duik in de zwembad te nemen.

4 Kruger Nationale Park

Vanaf Tzaneen is het ca. 1,5 uur rijden naar de Phalaborwa hek van de Kruger Park. Bij aankomst registreert u uw voertuig en inzittenden waarna de safaripret kan beginnen. Afhangende waar u overnacht in de park is het tussen 1,5 en 3 uur rijden naar de rest camp. Onderweg zal u ongetwijfeld veel verschillende dieren tegenkomen. Bij de rest camp aangekomen checkt u in. Meeste grote kampen hebben meerdere restaurants en een supermarkt met alle levensmiddelen. Ook is het mogelijk daar een kaartenboek met een overzicht van de dieren te zien zijn te kopen.
Tip – Bij het inchecken vraag gelijk naar de opties voor game drives etc. Indien u een gamedrive ingesloten heeft vraag dan gelijk naar hoe laat het begint en waar de ophaalpunt is.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

5 Kruger Nationale Park

Meestal is het heel vroeg op om mee te gaan op een game drive/walk of zelf te gaan rondrijden. Na de vroege ochtend safari is het tijd voor ontbijt waarna de dag voor u open is om zelf de park te gaan verkennen. Neem de tijd en rijd vooral rustig rond. Wees voorzichtig en overschrijdt de 50 km/p/u snelheidslimiet niet.

6 Panorama gebied

U vertrekt na ontbijt naar de relatief dichtbij gelegen Panorama gebied waar u o.a Bourke's Luck Potholes, uitzicht bij de 3 Rondawel, God’s Window en nog veel meer te zien krijgt. Behalve alle bezienswaardigheden zijn er in en rond deze omgeving ook veel andere activiteiten en excursies mogelijk.
Tip – Voeg hier een nacht toe aan uw reis.

7 eSwatini (Swaziland)

De rit vervolgt richting zuiden en gaat door het koningrijk van eSwatini (Swaziland). Van het moment dat u de grens overgaat bevind u zich echt in een heel andere land. Geniet onderweg naar uw accommodatie van dit schitterende berg koninkrijk en zijn vriendelijke mensen. Stop gerust onderweg of plan een bezoek aan de bekende Ngwenya glasblazerij.
Tip – Ook hier is een extra nacht zeker de moeite waard.

8 St Lucia & Isimangaliso Wetlands

Vanaf de hooglanden van eSwatini gaat de reis nu naar de subtropische vakantie dorp St Lucia. Gelegen tegen de wereld erfgoed Isimagaliso wetlands is dit de ideale plaats om de omgeving van te verkennen. Ook ligt op ca. 50 km afstand de prachtige Hluhluwe iMfolozi Park bekend om de vele neushoorns. St Lucia is een levendig dorp met veel restaurants. Ook is St Lucia bekend om de nijlpaarden die soms ’s nachts door de straten lopen. Het is hier dan ook verstandig om indien u buiten de deur eet de auto te pakken!

9 St Lucia & Isimangaliso Wetlands

Zoveel te zien en zoveel te doen, de keuze is hier eindeloos. Een bezoek aan de iSimangaliso Wetlands park is zeker de moeite waard of kies voor het Hluhluwe Imfolozi park tegenover St Lucia op ongeveer 45 minuten rijden waar u vele neushoorns kunt zien. Aan het einde van de middag kunt u op een boottocht gaan opzoek naar de inwoners van dit gebied. Zo kunt u nijlpaarden en krokodillen van dichtbij zien.

10 Umhlanga

Om u reis naar Giants Castle in de Drakensbergen te onderbreken in makkelijker te rijden afstanden overnacht u voor het laatst aan de Indische oceaan. Umhlanga buiten Durban gelegen en een prettige vakantie dorp met een levendige uitgaansleven. Hier kunt u voor het laatst een heerlijke strandwandeling maken en heeft u een grote keus uit restaurants om ’s avonds uit te eten

11 Giants Castle (Drakensberg)

De volgende etappe is een relatief korte route landinwaarts maar door steeds meer afwisselend landschap. Bij aankomst kunt u heerlijk genieten van de unieke pracht van dit mooiste park in de indrukwekkende Drakensbergen. Doe onderweg in een van de wat grotere plaatsen uw boodschappen voor uw laatste paar dagen verblijf in de Giants Castle berglandschap park. 
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

12 Giants Castle (Drakensberg)

Waarschijnlijk word u hier wakker met één van de meest indrukwekkende zonsopkomsten die u ooit zal zien. De bergen worden bij zonsopkomst meestal prachtig verligt waarna de voetheuvels waarde park is gelegen volgen. Er zijn meerdere prachtige wandelingen te maken. Voor u vertrekt heeft u ’s avonds nog de kans om een echte Zuid-Afrikaanse braai (BBQ) te maken. Ieder huisje hier heeft een eigen “braaiplek” of BBQ.

13 Johannesburg luchthaven

Vanuit Giants Castle is de terugrit naar Johannesburg luchthaven relatief makkelijk. Met net iets meer dan 460 km heeft u voldoende tijd om gewoon rustig richting Johannesburg te rijden waar u uw huurauto op de luchthaven terug brengt.

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.