Rondreis Kalahari tot Kaapse wijnlanden - R28

Rondreis R28 - Een prachtige van de gebaande paden rondreis met Kalahari safari, landschappen en cultuur. Enkele hoogtepunten van deze reis zijn de Kgalagadi, Karoo, Tuinroute en Kaapse wijnlanden. Gratis maatwerk, gebruik deze reis als startpunt voor uw unieke reiswensen!

19 dagen vanaf: 2468 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Kimberley2B&B
Kagalagadi NP2SC
Augrabies NP2SC
Karoo NP2SC
Knysna2B&B
Hermanus of Swellendam1B&B
Kaapstad e/o4B&B
Totaal nachten17
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

19 dagen v/a € 2468,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Kalahari tot Kaapse wijnlanden - R28

  • Mokala 6
  • Safari Lekkerbly 13
  • cpoint
  • kgalagadi-2.jpg
  • Fauna Lekkerbly 30

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u op een gratis excursie gaan. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Kimberley

Het stad van de diamanten is volgende op uw reis. Deze stadje is rijk aan geschiedenis en oude gebouwen en natuurlijk staat het bekend om zijn Big Hole. In de avond heeft u voldoende keuze uit vele leuke restaurantjes. 

4 Kimberly

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de Big Hole. Dit is een grote museum en u krijgt hier alles te weten over het mijn leven van vroeger. Verder is in de buurt van Kimberley het Mokala NP. U kunt hier een bezoek aan brengen voor de dag en genieten van de flora en fauna. 

5 Kagalagadi NP

Deze bijzonder park staat uiteraard bekend om zijn schitterende natuur echter is het spotten van wild hier ook erg goed te doen. Als u geluk heeft ziet u hier vele kat soorten maar ook vele andere dieren. In de avond kunt u zelf eten maken of bij het restaurantje gaan eten.

6 Kagalagadi NP

Een volle dag in deze bijzondere park! Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg genoeg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

7 Augrabies NP

Meer water dan de Niagra Falls in Amerika kan over deze waterval komen als hij in vloed is. Deze schitterende waterval ligt midden in een dorre gebied en u hoort hem al lang voordat u hem ziet. Ook het park dat vernoemt is naar deze waterval is erg bijzonder, u vindt hier onder andere de kokerboom en ook zijn er meerdere uitkijk punten over de Oranje rivier Canyon. In de avond kunt u genieten van een eigen gemaakte braai of bij de restaurant eten.

8 Augrabies NP

Vandaag kunt u ook genieten van deze bijzondere plek. Loop vroeg in de ochtend naar de waterval terwijl het nog koel is om een schitterende uitzicht te hebben inclusief zonsopkomst. Overdag kunt u even afkoelen in één van de zwembaden of u kunt het park weer verkennen. Geniet in de avond van de sterrenhemel en hoor op de achtergrond de waterval.

9 Karoo NP

U rijdt vandaag naar een bijzondere park dat vooral staat om rust en natuur. Vandaag moet u vroeg vertrekken aangezien u een lange weg moeten rijden. Neem voor onder weg ''padkos'' mee. Dit is het Afrikaanse woord voor eten dat u onderweg kunt nuttigen. Letterlijk staat er weg eten. Deze ruige park heeft ook dieren echter is het moeilijk om hier zelf door heen te rijden, wij raden dan ook aan om een game drive van te voren te boeken. In de avond kunt u bij het restaurant eten of zelf een heerlijke braai maken.

10 Karoo NP

Ook vandaag kunt u genieten van deze mooie park. Sit op die stoeppie zoals de Afrikaners het zouden zeggen en kom volledig tot rust. Als u weer opzoek wilt gaan naar dieren en/of het park verder wilt verkennen kunt u een game drive boeken. Waar deze park ook bekend om staat is de schitterende sterrenhemel die in de avond te zien is op een heldere dag. U kunt hemel lichamen zien zoals de Melkweg en af en toe komt er een satelliet voorbij.

11 Knysna

Vanaf Addo NP rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

12 Knysna

Vandaag kunt u gebruiken om deze bijzondere gebied verder goed te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het adembenemende Tsitsikama park dat op ongeveer 1 uur rijden ligt van Knysna. Hier kunt u heerlijk wandelen en als u geluk heeft spot u misschien nog de schuwe Knysna Loerie. Er zijn ook vele activiteiten te doen in dit gebied of u kunt lekker gaan shoppen in Knysna zelf. De mogelijkheden zijn hier dan ook eindeloos.

13 Hermanus of Swellendam

Afhangende van het seizoen kunt u of in Swellendam of in Hermanus verblijven. Mocht het walvis seizoen zijn dan is Hermanus echt een aanrader. Deze bijzondere dieren zwemen zo dichtbij de kust dat u vanaf het land kunt spotten. Swellendam staat bekend om zijn rijke geschiedenis.

14 Kaapstad e/o

Rij met de tuin route naar Kaapstad. Er zijn vele mooie wegen langs de kust vanaf Hermanus die u kunt rijden. In de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

15 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. 

16 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn.

17 Kaapstad e/o

Wederom heeft u vandaag alle tijd om Kaapstad en omgeving te ontdekken. Heeft u iets nog niet kunnen doen is vandaag de dag om het te doen. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moiete waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker de moeite waard. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

18 Kaapstad Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

19 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.