Rondreis Drakensberg tot de Kalahari - R15

Rondreis R15 - Ontdekt uniek & prachtig Zuid-Afrika buiten de gebaande paden. Hoogtepunten zijn de  Pilanesberg natuurreservaat, de uitgestrekte Kalahari & Drakensbergen. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 2260 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Golden Gate Nationale Park2SC+CF
Kimberley2B&B
Upington1B&B
Augrabies Nationale Park2SC+CF
Kuruman1B&B
Pilanesberg2B&B
Johannesburg Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 2260,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Drakensberg tot de Kalahari - R15

  • Mokala 5
  • Mokala 6
  • Safari Lekkerbly 7
  • Augrabies lekkerbly 3

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Golden Gate Nationale Park

De volgende etappe is uit de drukte van Gauteng. Na u het dorpje Heidelberg achter u heeft gelaten komt u steeds meer in het prachtige Vrystaatse platteland. Doe onderweg in een van de wat grotere plaatsen (bijv. Bethlehem) uw boodschappen voor uw laatste paar dagen verblijf in de Golden Gate Nationale Park. Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

4 Golden Gate Nationale Park

Als u wakker word de volgende ochtend staat de hele dag voor u open. Maak een wandeling, verken de park met uw auto of bezoek het Basotho Cultural Village waar u meer kunt leren over de lokale cultuur en gewoonten. Voor u verder gaat op uw ontdekkingsreis de volgende dag heeft u ’s avonds nog de kans om een echte Zuid-Afrikaanse braai (BBQ) te maken. Ieder huisje hier heeft een eigen “braaiplek” of BBQ.

5 Kimberley

De reis gaat nu verder via de Drakensberg voetheuvels langs de grens van het bergkoninkrijk van Lesotho. Dit is een prachtige route om te rijden en zeer afwisselend van landschap en staat bekend als de Maulti route (Lesotho naam voor de Drakensbergen). Vanaf Ladybrand gaat de reis dwars door de savanne vlakten van de Vrystaat naar de diamantstad Kimberley. Aangekomen bij uw accommodatie kunt u even relaxen of afhangende van tijd een museum bezoeken.

6 Kimberley

Deze stad is rijk aan geschiedenis en oude koloniale gebouwen. Hier zijn dan ook diamanten gevonden in de 1870’s ruim 15 jaar voor er goud werd gevonden in Johannesburg! Behalve de Big Hole museum bevind zich hier ook één van de beste kunstmuseums van Zuid-Afrika, duizenden jaren oude Bushman etsen etc. Kimberley bied u ook een ruime keus aan restaurants.
Tip – Verblijf in de Mokala Nationale Park 30 km buiten Kimberley en geniet van de natuur terwijl u binnen makkelijke bereik bent om een bezoek te brengen aan de bruisende Kimberley

7 Upington

Vanaf Kimberley gaat de route dwars door de Groene Kalahari tot bij de Oranjerivier.  De laatste 140 km volgt de weg de groene en vruchtbare vallei van de Oranje tot bij Upington. Onderweg zal het duidelijk worden dat ook in de woestijn druiven en wijn hier niet vreemd is. Aangekomen kunt u relaxen en genieten van de warme klimaat (het koelt in de winter wel behoorlijk af ’s avonds. Upington heeft verschillende restaurants en er is ook een groet shopping mall waar u kunt winkelen en indien gewenst de nodige boodschappen inkopen voor uw volgend verblijf.

8 Augrabies Nationale Park

Dit in het midden van een van de droogste gebieden in Zuid-Afrika gelegen park heeft dan ook grootste waterval in Zuid-Afrika. In vloed vloeit hier meer water dan over de Niagara in Amerika. Het park zelf is uniek met zeer indrukwekkende landschappen.
Tip – Voor een prachtig foto van de Oranje Rivier Canyon rij naar de uitkijkpunten Oranjekom of Ararat. Op weg terug stop bij Moon Rock en beklim dit massieve rots. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

9 Augrabies Nationale Park

Vandaag heeft u de hele dag om te relaxen en/of het park te verkennen. Ga op een wandeltocht (Dassie nature Trail) waarvan de kaarten bij het parkwinkel of ontvangst te vinden zijn. Ook hier heeft iedere huisje een eigen braaiplek (BBQ) dus ook al eet u uit in het restaurant is een vuurtje onder de mooie sterrenhemel zeker een aanrader.

10 Kuruman

Om de lange weg naar Pilanesberg te door breken overnacht u in dit bruisende historische dorpje.  Het dorpje dankt zijn bestaan aan de waterbron die al honderden jaren 20 miljoen liter kristal helder water levert. Het is zeker even de moeite om de dit bron “De Oog van Kuruman” een bezoek te brengen.

11 Pilanesberg

U heeft vandaag de tijd nodig om de afstand te overbruggen naar uw volgende overnachting. Pilanesberg ligt op ca. 2 uur rijden vanaf Pretoria.  Dit relatief kleine big 5 natuur reservaat  (55,000 ha) is gelegen in een zeer oude uitgedoofde vulkaan en bied de liefhebber van dieren en/of vogel spotten een enorm hoeveelheid van verschillende dieren. Geniet ’s avonds van een echte Afrika zonsondergang en maak na u terugkomst van de restaurant een gezellig vuurtje buiten.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

12 Pilanesberg

Vandaag staat wederom in het teken van dieren spotten. U kunt zelf door deze park rijden of met een game drive mee gaan. Er zijn vele picknick plaatsen waar u kunt uitstappen en genieten van het uitzicht. In de avond kunt u bij de restaurant uit eten of gaan braaien.

13 Johannesburg Luchthaven

Vanuit Pilanesberg  is de terugrit naar Johannesburg luchthaven relatief makkelijk maar wel door veel verkeer. Met net iets meer dan 200 km heeft u voldoende tijd om gewoon rustig richting Johannesburg te rijden waar u uw huurauto op de luchthaven terug brengt. Houdt u wel rekening met eventuele files.

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.