Rondreis Road trip Gauteng tot Kaapstad - R17

Rondreis R17 - Ontdek op deze rustige rondreis hoe mooi Zuid-Afrika kan zijn. Enkele hoogtepunten zijn de Golden Gate Park, Groot Karoo park, Addo Olifanten Park en Kaapstad. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

18 dagen vanaf: 2629 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Golden Gate Nationale Park2SC+CF
Kimberley2B&B
Mountain Zebra Nationale Park2SC+CF
Graaff Reinet1B&B
Addo Nationale Park2SC+CF
Knysna2B&B
Kaapstad e/o3B&B
Kaapstad Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten16
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

18 dagen v/a € 2629,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Road trip Gauteng tot Kaapstad - R17

  • Kaapstad stadstoer 4
  • Fauna Lekkerbly 3
  • Kaap Lekkerbly 3

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Golden Gate Nationale Park

De volgende etappe is uit de drukte van Gauteng. Na u het dorpje Heidelberg achter u heeft gelaten komt u steeds meer in het prachtige Vrystaatse platteland. Doe onderweg in een van de wat grotere plaatsen (bijv. Bethlehem) uw boodschappen voor uw laatste paar dagen verblijf in de Golden Gate Nationale Park.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). 

4 Golden Gate Nationale Park

Als u wakker word de volgende ochtend staat de hele dag voor u open. Maak een wandeling, verken de park met uw auto of bezoek het Basotho Cultural Village waar u meer kunt leren over de lokale cultuur en gewoonten. Voor u verder gaat op uw ontdekkingsreis de volgende dag heeft u ’s avonds nog de kans om een echte Zuid-Afrikaanse braai (BBQ) te maken. Ieder huisje hier heeft een eigen “braaiplek” of BBQ.

5 Kimberley

De reis gaat nu verder via de Drakensberg voetheuvels langs de grens van het bergkoninkrijk van Lesotho. Dit is een prachtige route om te rijden en zeer afwisselend van landschap en staat bekend als de Maulti route (Lesotho naam voor de Drakensbergen). Vanaf Ladybrand gaat de reis dwars door de savanne vlakten van de Vrystaat naar de diamantstad Kimberley. Aangekomen bij uw accommodatie kunt u even relaxen of afhangende van tijd een museum bezoeken.

6 Kimberley

 Deze stad is rijk aan geschiedenis en oude koloniale gebouwen. Hier zijn dan ook diamanten gevonden in de 1870’s ruim 15 jaar voor er goud werd gevonden in Johannesburg! Behalve de Big Hole museum bevind zich hier ook één van de beste kunstmuseums van Zuid-Afrika, duizenden jaren oude Bushman etsen etc. Kimberley bied u ook een ruime keus aan restaurants.
Tip – Verblijf in de Mokala Nationale Park 30 km buiten Kimberley en geniet van de natuur terwijl u binnen makkelijke bereik bent om een bezoek te brengen aan de bruisende Kimberley

7 Mountain Zebra Nationale Park

U vertrekt na ontbijt via nog meer prachtige landschappen en veelal rustige wegen via plekjes als Koffiefontein , Phillipstown en Hanover. Neem onderweg te tijd om te genieten van de uitgestrekte verlatenheid. Na Middelburg is het nog een uurtje rijden naar de Mountain Zebra national Park uw eindbestemming voor vandaag.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

8 Mountain Zebra Nationale Park

U heeft hier de hele dag om dit schitterende bergachtige Karoo park dat bekend staat om zijn unieke zebra’s te verkennen. Hier kunt u niet over de auto uitstappen omdat er ook buffels en leeuwen aanwezig zijn.

9 Graaff Reinet

Vanaf Mountain  Zebra is Graaff Reinet ca. 2 uurtjes rijden.  Graaff Reinet heeft als dorp veel te bieden. Bijvoorbeeld de net buiten Graaff Reinet gelegen Camdebo Nationale Park (en Vallei der verlatenheid) is zeker een bezoek waard. U kunt ook onderweg vanaf de Mountain Zebra Park de dichtbij gelegen Nieuw Bethesda en de bekende Owl House bezoeken. U heeft een ruime keus uit restaurants voor de avondmaal.

10 Addo Nationale Park

De reis vervolgt door de Karoo richting kust en Addo. Onderweg ontdekt u de magie van de uitgestrekte Karoo vlakten. Stop onderweg en neem de tijd om te genieten van dit bijzondere omgeving. Bij Addo aangekomen kunt u of gelijk zelf een game drive (safari rit) maken of lekker relaxen. Bij Addo hoofdkamp is een restaurant en klein supermarkt met een redelijk uitgebreide keuze.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

11 Addo Nationale Park

Sta vroeg op en ga op uw eigen game drive. Dit park is ideaal om zelf in rond te rijden. U kunt ook ter plaatsen (beste bij aankomst en inchecken) een game drive in een open safari voertuig en onder begeleiding van een ranger bespreken. U kunt altijd na de begeleide game drive ook zelf de park inrijden.

12 Knysna

De reis vervolgt deels langs de kust richting Knysna dat in het hart van de tuinroute ligt. Onderweg zal u door echte oude oerbossen, over grote ravijnen en kustvlakten reizen. De naam tuinroute is afgeleid van de “tuin van Eden”. Stop onderweg en neem de tijd om te genieten van dit bijzondere omgeving. Bij Knysna aangekomen heeft u waarschijnlijk de tijd om een bezoek aan de Waterfront of de Knysna Heads te maken. Knysna is van oudsher een vakantie dorp waar velen op pensioen gaan. tegenwoordig is het erg levendig en bied de gemiddelde bezoeker een scala aan verschillende activiteiten, excursies, winkelen en restaurants.

13 Knysna

U heeft de hele dag de tijd om het mooie Knysna en omgeving te verkennen. Maak een strandwandeling bij Buffels Bay een typisch Zuid-Afrikaans vakantie dorpje of ga naar de Heads en kijk hoe de getijden de water het lagune in of uit stroomt.
Tip – Voor wie echt van een beetje bruisend vakantie gevoel houdt en wat rustiger aan wilt doen is er in Knysna e/o genoeg te doen voor extra overnachten.

14 Kaapstad e/o

Vanaf hartje Knysna tot bij Kaapstad is gemiddeld tussen 5 en 7 uur rijden. Het is dus verstandig net na ontbijt op weg te gaan. Afhangende van uw wensen is een “roadtrip” via Oudtshoorn aan de andere kant van de Outeniquabergen zeker een aanrader! De reis gaat verder over prachtige bergen vanaf de Kleine Karoo. De eerste deel gaat via Route 62 en is tot en met Barrydale een echt aanrader.  Geniet onderweg van de spectaculaire landschappen en ook makkelijk te rijden bergpassen. Neem de tijd om onderweg in een klein dorpje als Barrydale en te stoppen voor de lunch. Na aankomst heeft u een weide keus aan heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten.

15 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moeite waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker een leuke bestemming. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

16 Kaapstad e/o

U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.

17 Kaapstad Luchthaven

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.
Tip – Als u laat vliegt is het de moeite waard om via Betty's Bay te rijden waar u een pinguïn kolonie kunt zien.

18 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.