Rondreis Wijnlanden, Kaapstad & Addo - R6

Rondreis R6 - Een prachtige voorbeeld van een bijzondere rondreis met safari, landschappen & cultuur. Hoogtepunten zijn de Addo Olifanten Park, Tuinroute, Kaapstad en de mooie wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 2426 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Kaapstad e/o2B&B
Kaapse Wijnlanden2B&B
Karoo Nationale Park2B&B+CF
Addo Nationale Park2SC+CF
Knysna2B&B
Oudtshoorn1B&B
Hermanus1B&B
Kaapstad Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 2426,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Wijnlanden, Kaapstad & Addo - R6

  • Kaapstad stadstoer
  • Safari Lekkerbly 19
  • Kaap Lekkerbly 1

Van dag tot dag

1 Kaapstad e/o

Na aankomst word u naar uw accommodatie gebracht om even rustig bij te komen van uw lange vlucht. Indien u met KLM aankomt is uw aankomst laat 's avonds en zal het rond middernacht zijn voor u bij uw accommodatie bent. Indien u met een vroegere vlucht aankomt heeft u de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. Als u vroeg aankomt wordt ook de huurauto later in die middag afgeleverd bij uw accommodatie. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Kaapstad e/o

Indien u met de late vlucht bent aangekomen ontvangt u in de ochtend uw huurauto of u kunt besluiten na een excursie de auto op te halen. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.
Tip – Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

3 Kaapse Wijnlanden

Vanaf hartje Kaapstad tot in de wijnlanden is rond een uurtje rijden. U heeft dus de tijd om na een rustig ontbijt richting de mooie wijnlanden te rijden. Er is veel verschillende activiteiten, bezienswaardigheden en natuurlijk wijnlandgoederen. Bezoek onderweg verschillende  “wyn plase”(wijn boerderij) en ontdek de heerlijke en wereld bekende wijnen. In de regel word er hier gezorgd voor een overnachting op een wijnlandgoed maar dit is flexibel en in overleg ook mogelijk om bijvoorbeeld in Stellenbosch te overnachten.
Tip – Voor wie meer wilt weten over de aanbod van wijnen en het gebied is één nacht extra hier aan te raden!

4 Kaapse Wijnlanden

Vanuit het hart van de wijnlanden zijn de mogelijkheden voor het invullen van uw dag legio. Er zijn meerdere verschillende wijnroutes en bezienswaardigheden (die ook met een wijnroute kunnen worden gecombineerd). Aan u de keuze om te bepalen hoe u uw dag wilt invullen.
Tip – De 4 passen route is zeker de moeite waard. Vanaf Stellenbosch over der Sir Lowry’s Pass naar Grabouw en dan via Viljoens en *Franschhoek Pass naar Franschhoek. Terug naar Stellenbosch gaat u als laatste over Helshoogte.
*Deze bergpas kan gesloten zijn. Controleer ter plaatsen voor u deze route rijd!

5 Karoo Nationale Park

Na een vroege ontbijt gaat de rit landinwaarts naar de prachtige Grote Karoo. De rit naar de Karoo Nationale Park is relatief makkelijk te rijden maar wel grotendeels over de redelijke drukke hoofdroute (de N1). Na aankomst kunt u heerlijk relaxen en genieten van dit unieke landschap. Het kan in de winter (mei tot augustus) ’s nachts behoorlijk koud worden.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

6 Karoo Nationale Park

Geniet van de rustige atmosfeer die dit unieke omgeving met zich meebrengt. Na ontbijt zijn er verschillende ritjes die u zelf kunt maken of maak een wandeling bij de informatiecentrum en ontdek hoe de fossielen miljoenen jaren geleden aangeven dat de Karoo nu op ca 1000 mtr boven zee niveau toen een zee was.
Tip – In plaats van in de restaurant te eten maak u ’s avonds een vuurtje en een echte Zuid-Afrikaanse braai (BBQ). Ieder huisje hier heeft een eigen “braaiplek” of BBQ.

7 Addo Nationale Park

De reis vervolgt dwars door de Karoo richting kust en Addo. Onderweg ontdekt u de magie van de uitgestrekte Karoo vlakten. Stop onderweg en neem de tijd om te genieten van dit bijzondere omgeving. Bij Addo aangekomen kunt u of gelijk zelf een game drive (safari rit) maken of lekker relaxen. Bij Addo hoofdkamp is een restaurant en klein supermarkt met een redelijk uitgebreide keuze.
Tip – Neem even wat meer tijd in Graaff Reinet of bezoek de Camdeboo Park net buiten dit dorp om van de indrukwekkende uitzicht over de Vallei der Verlatenheid te kijken.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

8 Addo Nationale Park

Sta vroeg op en ga op uw eigen game drive. Dit park is ideaal om zelf in rond te rijden. U kunt ook ter plaatsen (beste bij aankomst en inchecken) een game drive in een open safari voertuig en onder begeleiding van een ranger bespreken. U kunt altijd na de begeleide game drive ook zelf de park inrijden.

9 Knysna

De reis vervolgt deels langs de kust richting Knysna dat in het hart van de tuinroute ligt. Onderweg zal u door echte oude oerbossen, over grote ravijnen en kustvlakten reizen. De naam tuinroute is afgeleid van de “tuin van Eden”. Stop onderweg en neem de tijd om te genieten van dit bijzondere omgeving. Bij Knysna aangekomen heeft u waarschijnlijk de tijd om een bezoek aan de Waterfront of de Knysna Heads te maken. Knysna is van oudsher een vakantie dorp waar velen op pensioen gaan. tegenwoordig is het erg levendig en bied de gemiddelde bezoeker een scala aan verschillende activiteiten, excursies, winkelen en restaurants.

10 Knysna

U heeft de hele dag de tijd om het mooie Knysna en omgeving te verkennen. Maak een strandwandeling bij Buffels Bay een typisch Zuid-Afrikaans vakantie dorpje of ga naar de Heads en kijk hoe de getijden de water het lagune in of uit stroomt.
Tip – Voor wie echt van een beetje bruisend vakantie gevoel houdt en wat rustiger aan wilt doen is er in Knysna e/o genoeg te doen voor extra overnachten.

11 Oudtshoorn

De afstand tussen Knysna en Oudtshoorn is nog geen 200 km maar zal u meer dan 3 uur aan rijtijd kosten. Neem de tijd om te genieten van de overduidelijke overgang tussen twee klimaat zones (droge binnenland en natte kust klimaat). Stop onderweg en geniet van de uitzichten. Overnachting is in de regel net buiten Oudtshoorn op een struisvogel boerderij maar ook hier is er meer keus. In overleg regelen wij graag hier de leukste overnachting voor u. Indien u vroeg vertrekt heeft u in principe een volle dag tot uw beschikking in Oudtshoorn en omgeving. Er zijn meerdere keuzen waarvan wij twee hier uitlichten.
1) Voor families met jonge kinderen. Gebruik uw tijd en bezoek een commercieel struisvogel boerderij en bezoek de bekende Cango grotten. Indien u tijd overheeft kunt u door de indrukwekkende Meiringspoort rijden.
2) Een “roadtrip” naar het kleine dorpje Prince Albert aan de andere kant van de Swartberg is zeker een aanrader. Wij raden aan dat u via de Meiringspoort heen gaat en dan heerlijk de tijd neemt in dit leuke dorpje rond te struinen door de winkeltjes en galeries. Neem de tijd voor de lunch en ga dan over de imposante Swartberg pas terug naar Oudtshoorn. Let op: De Swartberg word afgeraden bij slecht weer of regen. Behalve dat u een groot deel in de wolken zit en niet kan genieten van de prachtige uitzichten is het een grindweg.
Tip – Wij raden u aan indien u wat meer tijd heeft hier een nacht toe te voegen aan uw reis.

12 Hermanus

De reis gaat over prachtige bergen vanaf de Kleine Karoo. De eerste deel gaat via Route 62 en is tot en met Barrydale een echt aanrader.  Geniet onderweg van de spectaculaire landschappen en ook makkelijk te rijden bergpassen. Neem de tijd om onderweg in een klein dorpje als Barrydale en te stoppen voor de lunch. Dit gewilde kustplaats ligt op ca. 2 uur rijden vanaf Kaapstad en staat bekend om de walvissen die te zien zijn vanaf eind juni tot eind november. Ook is het mogelijk om in de buurt White Shark Cage Diving te doen. Hermanus bied een overvloed aan activiteiten, excursies en restaurants.

13 Kaapstad Luchthaven

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.
Tip – Als u laat vliegt is het de moeite waard om via Betty's Bay te rijden waar u een pinguïn kolonie kunt zien.

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.
NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.