Rondreis Golden Gate, Karoo en de Addo! - R12

Rondreis R12 - Een mooie voorbeeld van een rustige rondreis met prachtige vergezichten en grootwild. Hoogtepunten zijn de Golden Gate park, de Grote Karoo en Addo olifanten park. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

16 dagen vanaf: 2320 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg1B&B
Golden Gate NP2SC+CF
Bloemfontein1B&B
Mokala NP2SC+CF
Gariep Dam1B&B
Karoo NP2B&B+CF
Graaff Reinet1B&B
Mountain Zebra NP2SC+CF
Addo NP2SC+CF
Totaal nachten14
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

16 dagen v/a € 2320,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Golden Gate, Karoo en de Addo! - R12

  • Kaap Lekkerbly 6
  • Safari Lekkerbly 19
  • Culture Lekkerbly 14

Van dag tot dag

1 Johannesburg

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht of als u bij het luchthaven logeert staan de shuttles als klaar.

2 Golden Gate NP

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. U kunt uw auto ophalen bij de luchthaven. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

3 Golden gate NP

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

4 Bloemfontein

U overnacht in Bloemfontein om de afstand tussen uw volgende bestemming nl. Mokala National Park op te breken (het is goed mogelijk deze tussenstop eruit te halen) of reis door naar het bekende Kimberly en bezoek de Big Hole en laat alles over hoe ze vroeger mijnde. 

5 Mokala NP

Mokala NP ligt in het hart van Zuid-Afrika en is daarom ook erg uniek in flora en fauna. U kunt hier goed zelf door heen rijden opzoek naar wilde dieren. Als u van landschappen houdt bent u hier ook op het goede adres. In de avond krijgt u een geweldige sterrenhemel te zien.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

6 Mokala NP

Ook vandaag kunt u genieten van deze bijzondere park. Het is ook lekker om heerlijk niks te doen en bij uw accommodatie te zitten met een goede glas Zuid-Afrikaanse wijn. 

7 Gariep Dam

Deze plek is vernoemt naar de werkende dam dat er naast ligt. Omdat er een grote hoeveelheid aan water is kunt u hier vele watersporten beoefenen of u kunt natuurlijk lekker ontspannen.

8 Karoo NP

U rijdt vandaag naar een bijzondere park dat vooral staat om rust en natuur. Deze ruige park heeft ook dieren echter is het moeilijk om hier zelf door heen te rijden, wij raden dan ook aan om een game drive van te voren te boeken. In de avond kunt u bij het restaurant eten of zelf een heerlijke braai maken. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

9 Karoo NP

Ook vandaag kunt u genieten van deze mooie park. Sit op die stoeppie zoals de Afrikaners het zouden zeggen en kom volledig tot rust. Als u weer opzoek wilt gaan naar dieren en/of het park verder wilt verkennen kunt u een game drive boeken. Waar deze park ook bekend om staat is de schitterende sterrenhemel die in de avond te zien is op een heldere dag. U kunt hemel lichamen zien zoals de Melkweg en af en toe komt er een satelliet voorbij.

10 Graaff Reinet

Het oude dorpje van Graaf-Reinet ligt ook in het binnenland en heeft een rijke geschiedenis. Ook vindt u hier vele Nederlandse invloeden, dit is vooral goed te zien bij de vele oud Hollandse huisjes. Ook vindt u hier de Valley of Desolation. Vanuit de uitkijk punt heeft een schitterende uitzicht over dit bijzondere gebied.

11 Mountain Zebra NP

Deze Nationale park ligt ook in het binnenland van Zuid-Afrika. Opgezet om de Berg Zebra te behoeden van uitsterven is het uitgegroeid tot een volwaardige park. Er zijn hier nu vele kuddes berg zebra's te zien en de aantallen worden steeds hoger. U vindt hier niet alleen deze zebra maar ook andere dieren waaronder ook de Cheetha en bedreigde zwarte neushoorn en ook is het een malaria vrije park. In de avond kunt u bij het kleine restaurantje eten of zelf eten maken.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

12 Mountain Zebra NP

Ook vandaag staat in het tekenen van deze park. Om hier rond te rijden heeft u wel minimaal een SUV nodig anders kunt u er ook voor kiezen om samen met een ranger op pad te gaan. U kunt er ook voor kiezen om met een ranger op zoek te gaan naar cheetahs of andere leuke en mooie wandelingen te doen.

13 Addo NP

Op naar het beroemde Addo Elephant Park dat uiteraard bekend staat om zijn vele olifanten. In het park krijgt u een huis met een eigen keuken. Wij raden dan ook aan om van te voren boodschappen te doen voor de aankomende dagen als u zelf wilt koken en voor uw ontbijt. Er is ook een restaurant bij de main kamp waar u heerlijk kunt uit eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

14 Addo NP

Sta vroeg op vandaag en ga mee op een game drive die wij voor u van te voren kunnen boeken. Als het nog koel is in de ochtend zijn de meeste dieren nog actief en vindt hier de wisseling van de wacht plaats en heeft u kans om zowel nacht als dag dieren te spotten. U kunt er ook voor kiezen om zelf door deze park te rijden opzoek naar dieren. Het is uiteraard ook mogelijk om in de avond weer op een game drive te gaan.

15 Port Elizabeth Luchtaven

Vanuit Addo NP gaat u naar Port Elizabeth. Bij aankomst bij de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis die meestal via Johannesburg of Kaapstad gaat.

16 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.