Rondreis Cederbergen & Groot Karoo - R7

Rondreis R7 - Een echte van de gebaande paden reisvoorbeeld met schitterende landschappen en een beetje cultuur. Hoogtepunten zijn de Karoo, Cederbergen, Tuinroute, Kaapstad en de wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 2236 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Kaapstad e/o3B&B
Cederbergen2B&B
Williston1B&B
Graaff Reinet2B&B
Knysna1B&B
Prins Albert2B&B
Hermanus1B&B
Kaapstad Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 2236,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Cederbergen & Groot Karoo - R7

  • Ofthebeatentrack1 Lekkerbly
  • Ofthebeatentrack2 Lekkerbly
  • Ofthebeatentrack3 Lekkerbly
  • Tankwa Oudebergpas Lekkerbly
  • Tankwa Oudebergpas2 Lekkerbly
  • Tsitsikamma Lekkerbly 3
  • Whale on Main Lekkerbly 4

Van dag tot dag

1 Kaapstad e/o

Na aankomst word u naar uw accommodatie gebracht om even rustig bij te komen van uw lange vlucht. Indien u met KLM aankomt is uw aankomst laat 's avonds en zal het rond middernacht zijn voor u bij uw accommodatie bent. Indien u met een vroegere vlucht aankomt heeft u de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. Als u vroeg aankomt wordt ook de huurauto later in die middag afgeleverd bij uw accommodatie. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB
. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Kaapstad e/o

Indien u met de late vlucht bent aangekomen ontvangt u in de ochtend uw huurauto of u kunt besluiten na een excursie de auto op te halen. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.

3 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moeite waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker een leuke bestemming. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

4 Cederbergen

U vervolgt na ontbijt nu uw weg naar de Cederbergen. Na ongeveer een uurtje rijden begint de omgeving te veranderen en bevind u zich als maar meer in de platteland. Onderweg gaat de route over een prachtige bergreeks en via zeer vruchtbare en mooi gelegen valleien. Na aankomst bij uw accommodatie kunt u rustig gaan wandelen of gewoon even op de veranda heerlijk genieten van de rust en mooie omgeving.

5 Cederbergen

U heeft de hele dag om te rusten of zwemmen indien er water in de rivier is. U kunt ook heerlijke wandelingen maken of een entje gaan rijden om de omgeving richting Clanwilliam te verkennen.

6 Williston

Na ontbijt vertrekt u richting Williston in de Karoo. Er zijn meerdere routes mogelijk maar de route via Tankwa Nationale Park, Ganagga pas en het hele kleine gehuchtje Middelpos is zeker de meest spectaculaire. Hoewel de route net onder de 350 km is raden wij u aan de tijd te nemen en te genieten van de unieke uitzichten en landschappen. Een reistijd van rond de 6 uur is dan normaal. Na aankomst in Williston is er niet veel te doen.

7 Graaff Reinet

U vertrekt vanochtend richting Graaff Reinet. Voor vertrek kunt u bij de “Williston Mall” even gaan kijken. De naam is een parodie op de grote winkel centra die overall in Zuid-Afrika te vinden zijn en deze “mall” bestaat dan ook uit allerlei oud antiek en leuke dingetjes die een beetje rommelachtig verspreid zijn over twee oude woonhuizen! De “mall” is vanaf 7:00 tot rond het middaguur open. De Route die u neemt naar Graaff Reinet is geheel geasfalteerd en goed in 5 uren te rijden. Onderweg gaat u door schitterende Karoo landschappen en treft u leuke dorpjes las Loxton (waar u koffie kunt drinken) en Victoria West waar u kunt lunchen.

8 Graaff Reinet

Graaff Reinet heeft veel te bieden als dorp maar ook de net buiten Graaff Reinet gelegen Camdebo Nationale Park (en Vallei der verlatenheid) is zeker een bezoek waard. U kunt ook hiervandaan de dichtbij gelegen Nieuw Bethesda bezoeken. U heeft een ruime keus uit restaurants voor de avondmaal.

9 Knysna

Uw reis vervolgt nu richting de kust en kruis daarmee de Swart en Outeniqua bergen. Hier heeft u weer een keuze uit verschillende routes. Onderweg is er genoeg te zien en leuke dorpjes om te bezoeken. Willowmore is zeker een beetje extra tijd waard en indien de weersomstandigheden goed zijn is een rit via de Prince Aflred pas zeker een overweging waard. Knysna is van oudsher een vakantie dorp waar velen op pensioen gaan. Tegenwoordig is het erg levendig en bied de gemiddelde bezoeker een scala aan verschillende activiteiten, excursies, winkelen en restaurants.

10 Prins Albert

U vertrekt na ontbijt om weer terug over de Outeniqua bergen naar de Kleine Karoo te gaan. Onderweg komt u door Oudtshoorn waar er veel struisvogel boerderijen te vinden zijn. Vanaf Oudtshoorn reist u door de mooie Meiringspoort tot Klaarstroom waar u weer van de gebaande wegen richting Prins Albert gaat. In Prince Albert aangekomen kunt u relaxn of gelijk even een wandeling maken door dit prachtige oude Victoriaanse dorpje.

11 Prins Albert

Prince Albert is door de lokale bevolking zeker een geliefde bestemming en dus is hier van alles te doen. Wij raden aan dat u heerlijk de tijd neemt in dit leuke dorpje rond te struinen door de winkeltjes en galeries.

12 Hermanus

Afhangende van het weer is een “roadtrip” naar Oudtshoorn aan de andere kant van de Swartbergen via de *Swartberg pas zeker een aanrader! De reis gaat verder over prachtige bergen vanaf de Kleine Karoo. De eerste deel gaat via Route 62 en is tot en met Barrydale een echt aanrader.  Geniet onderweg van de spectaculaire landschappen en ook makkelijk te rijden bergpassen. Neem de tijd om onderweg in een klein dorpje als Barrydale en te stoppen voor de lunch. Dit gewilde kustplaats ligt op ca. 2 uur rijden vanaf Kaapstad en staat bekend om de walvissen die te zien zijn vanaf eind juni tot eind november. Ook is het mogelijk om in de buurt White Shark Cage Diving te doen. Hermanus bied een overvloed aan activiteiten, excursies en restaurants.
*Let op: De Swartberg word afgeraden bij slecht weer of regen. Behalve dat u een groot deel in de wolken zit en niet kan genieten van de prachtige uitzichten is het een grindweg.

13 Kaapstad Luchthaven

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.
Tip – Als u laat vliegt is het de moeite waard om via Betty's Bay te rijden waar u een pinguïn kolonie kunt zien.

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.
NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.