Rondreis Beste Zuid-Afrika Fly Drive! - R27

Rondreis R27 - Een klassieke maar iets minder toeristische rondreis met vele hoogtepunten. Enkele hoogtepunten van deze reis zijn o.a. de Kruger Park, Golden Gate, Groot Karoo, Addo Olifanten Park, Tuinroute, Cederbergen en Kaapstad. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

28 dagen vanaf: 3698 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Panorama gebied2B&B
Kruger NP2SC+CF+GD
Swaziland2B&B
St Lucia2B&B
Umhlanga1B&B
Golden Gate NP2SC+CF
Lady Grey1HP
Graaff Reinet1B&B
Oudtshoorn1B&B
Knysna2B&B
Kaapse Wijnlanden2B&B
Clanwilliam (Cederbergen)2B&B
Kaapstad e/o4B&B
Totaal nachten26
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

28 dagen v/a € 3698,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Beste Zuid-Afrika Fly Drive! - R27

  • aktief zuid afrika
  • Culture Lekkerbly 5
  • Fauna Lekkerbly 17
  • Tsitsikamma Lekkerbly 3
  • Kruger 3

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u een excursie bij boeken. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Panorama gebied

Vanaf Pretoria rijdt u naar het schitterende panorama gebied. Na aankomst in de middag heeft u voldoende tijd om de zelfde dag naar bijvoorbeeld Bourke's Luck Potholes en God's Window te gaan. Er zijn hier ook vee andere dingen te zien zoals vele watervallen en vergeet de Drie Rondawels niet!

4 Panorama gebied

Ook vandaag kunt u het schitterende panorama gebied verkennen, zo zijn er vele leuke dorpjes en ook is er een culturele village die u kunt bezoeken. Als u een olifant van dichtbij wilt zien kan at hier ook en als u wat avontuurlijker bent is dit bij uitstek het perfect gebied om te gaan raften, mountain biken of quad rijden.

5 Kruger NP

De reis gaat vandaag naar het wereld beroemde Kruger park waar u opzoek kunt gaan naar de Big 5! De Safari begint zodra u het hek door rijdt op weg naar uw accommodatie aangezien u onderweg al vele dieren tegen kunt komen. U verblijft in één van de vele kampen in deze park in een huisje met eigen keuken. Meestal is er een kleine supermarkt voor al uw boodschappen echter zijn er ook restaurants te vinden in de kampen. In de avond kunt u op een nacht game drive gaan die wij voor u van te voren kunnen boeken.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

6 Kruger NP

Ook vandaag staat in het teken van Afrikaanse dieren spotten. Bij meeste kampen zijn er vele activiteiten bij te boeken zoals game drive en game walks. Als u op een game walk gaat dan gaat u vroeg in de ochtend op pad met 2 rangers. Zijn lopen met u door dit schitterende park opzoek naar wilde dieren. Onderweg leert u ook meer over de flora en fauna van het park. Kom oog in oog te staan met dieren zoals de neushoorn, giraffes, olifanten en meer. In de avond kunt u heerlijk bijkomen van uw avonturen terwijl u om het vuurtje zit.

7 Swaziland

Vanuit het schitterende Kruger park gaat u vandaag de grens over van Swaziland. Zodra u hier de grens oversteek waant u zich in een totaal andere land met schitterende natuur en vriendelijke bevolking. Rij door het land naar uw volgende accommodatie en bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen. Swaziland is zeker de moeite waard om langer te overnachten aangezien hier zoveel te doen en te zien is. Wij kunnen altijd een extra nacht toevoegen. 

8 Swaziland

Vandaag heeft u alle tijd om het Koninkrijk van Swaziland beter te ontdekken. Er is voor iedereen wat te doen en u kunt hier dan ook lokale markten bezoeken of naar een culturele centrum gaan. Als u niet genoeg wild heeft gespot kunt u dit ook nog gaan doen in het nabij gelegen wild park.

9 St Lucia

De route gaat door Swaziland zuidwaarts en het schitterende Wetlands van St Lucia staat vandaag op het programma. Hier zijn vele dingen te zien en te doen en ook heeft deze kleine dorpje leuke restaurantjes. Geniet van een ontspannen avond en kom even heerlijk bij van de reis.

10 St Lucia

Zoveel te zien en zoveel te doen, de keuze is hier eindeloos. Een bezoek aan de iSimangaliso Wetlands park is zeker de moeite waard of kies voor het Hluhluwe Imfolozi park tegenover St Lucia op ongeveer 45 minuten rijden waar u vele neushoorns kunt zien. Aan het einde van de middag kunt u op een boottocht gaan opzoek naar de inwoners van dit gebied. Zo kunt u nijlpaarden en krokodillen van dichtbij zien.

11 Umhlanga

U laat het wetlands gebied achter u vandaag en u reist verder naar Umhlanga. Deze plek dient als stop over om zo de kilometers te beperken. U kunt er echter ook voor kiezen om direct door te rijden naar Golden Gate NP en om deze nacht ergens anders toe te voegen.

12 Golden Gate NP

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

13 Golden gate NP

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

14 Lady Grey

Rij om Lesotho heen naar Lady Grey. Deze stop dient als overnachting. Als u aankomt in deze slaperige dorpje gaat u een stukje terug in de tijd. Geniet hier van alle rust naar een lange reis dag.

15 Graaff Reinet

Het oude dorpje van Graaf-Reinet ligt ook in het binnenland en heeft een rijke geschiedenis. Ook vindt u hier vele Nederlandse invloeden, dit is vooral goed te zien bij de vele oud Hollandse huisjes. Ook vindt u hier de Valley of Desolation. Vanuit de uitkijk punt heeft een schitterende uitzicht over dit bijzondere gebied.

16 Oudtshoorn

De route gaat verder richting de kust. Over schitterende bergpassen komt u in het Kleine Karoo en rijdt u naar Oudtshoorn dat bekend is om zijn struisvogel boerderijen. De route neemt u ook over de schitterende R62 met vele leuke kleine dorpje. Als u aankomt in Oudtshoorn kunt u direct door rijden naar het beroemde Cango grotten. U kunt hier met een gids door heen lopen en de schitterende rots formaties bekijken. Ook hier hebben we een leuke selectie van mooie accommodaties die meestal net buiten het dorp liggen.

17 Knysna

Vanaf Oudtshoorn rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

18 Knysna

Vandaag kunt u gebruiken om deze bijzondere gebied verder goed te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het adembenemende Tsitsikama park dat op ongeveer 1 uur rijden ligt van Knysna. Hier kunt u heerlijk wandelen en als u geluk heeft spot u misschien nog de schuwe Knysna Loerie. Er zijn ook vele activiteiten te doen in dit gebied of u kunt lekker gaan shoppen in Knysna zelf. De mogelijkheden zijn hier dan ook eindeloos.

19 Kaapse Wijnlanden

Deze dag staat in de teken van wijn en wijnlanden. Omdat het niet zover rijden is heeft u alle tijd vandaag om een bezoek te brengen aan één van de vele wijnboerderijen in deze streek. U kunt hier een wijn toer doen en meer leren over hoe ze wijn maken en dit natuurlijk ook proeven. Wij proberen hier er altijd voor te zorgen dat u overnacht op een wijnboerderij en meestal kunt u hier ook heerlijk dineren.

20 Kaapse Wijnlanden

Ook vandaag kunt u genieten van het wijn gebied met al zijn moois. Er zijn leuke dorpjes en vele wijn boerderijen te vinden. Als u een schitterende route wilt rijden kunt u de vier passen route rijden. Deze route komt langs Stellenbosch, Franschhoek, Bot River en Grabouw en geeft u schitterende uitzichten. Oom samie se winkel in Stellenbosch is iets dat u zeker ook niet moet missen.

21 Clanwilliam (Cederbergen)

U gaat vandaag omhoog langs de westkust om vervolgens bij Rooibos hoofdstad uit te komen. Clanwilliam ligt tegen de beroemde Cederbergen aan en ook dit is een mooie gebied om te bezoeken. Zo zijn hier vele mogelijkheden om te wandelen en ook vindt u hier rotstekeningen.

22 Clanwilliam (Cederbergen)

Ontspanning, cultuur, avontuur, alles is hier mogelijk. Er zijn leuke winkeltjes in dit gebied waar u kunt rondneuzen of ga de bergen in. Ook zijn er vele plekken waar u alles kunt leren over het proces van het maken van rooibos thee en natuurlijk kunt u deze thee overal proeven.

23 Kaapstad e/o

Rij met de tuin route naar Kaapstad. Er zijn vele mooie wegen langs de kust vanaf Hermanus die u kunt rijden. In de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

24 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

25 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn.

26 Kaapstad e/o

Wederom heeft u vandaag alle tijd om Kaapstad en omgeving te ontdekken. Heeft u iets nog niet kunnen doen is vandaag de dag om het te doen. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moiete waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker de moeite waard. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

27 Kaapstad Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

28 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.