Rondreis Mooie Botswana Safari - B2

Rondreis B2 - Een leuke overzichtsreis van Botswana en een stukje Namibië met veel safaris en landschappen. Onderweg ontdekt u o.a. de Makgadikgadi pannen, Chobe Game Reserve, Victoria watervallen, Mudumu Park Caprivi (Namibië)en een dag excursie naar de schitterende Okavango Delta Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

17 dagen vanaf: 3335 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg (ZA)1B&B
Marakele National Park (ZA)2SC+CF
Palapye1B&B
Maun - Okavango Delta2B&B
Bagani - Poppa Falls (Namibië)1HP
Mudumu Park (Namibië)2B&B
Chobe & Victoria Falls3B&B
Nata - Makgadikgadi Pans1B&B
Palapye1B&B
Pilanesberg (ZA)1B&B
Johannesburg Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten15
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

17 dagen v/a € 3335,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Mooie Botswana Safari - B2

 • african fish eagle 1
 • big 5 1
 • big 5 11
 • Lekkerbly Okavango 5
 • Chobe 1
 • Chobe 2
 • Chobe 3
 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 1
 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 3
 • Makgadikgadi Lekkerbly 2
 • Makgadikgadi Lekkerbly 3
 • Okavang UOBS activities Lekkerbly 3
 • Okavang UOBS activities Lekkerbly 6
 • Bakwena Lekkerbly 2
 • Bakwena Lekkerbly 4
 • Chobe 1
 • Chobe 2
 • Chobe bushlodge Lekkerbly 2
 • Vicfalls Lekkerbly 1
 • Vicfalls Lekkerbly 11
 • Vicfalls Lekkerbly 15
 • Vicfalls Lekkerbly 3

Van dag tot dag

1 Johannesburg (ZA)

Bij aankomst gaat u direct of word u gebracht naar uw hotel op of dichtbij de luchthaven om even lekker te relaxen na uw lange vlucht. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij! 
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Marakele National Park (ZA)

Uw reis begint met de drukte van Gauteng (de Zuid-Afrikaanse Randstad) die u met een beetje geluk snel via de goed aangelegde snelwegen verlaat richting de mooie landschappen van de Waterberg gebied. Bij aankomst is het nog even rijden naar de "rest camp" waar u overnacht in de prachtige Marakele National Park overnachten als start van uw reis. Marakele is een bergachtig park met redelijk veel dieren maar deze zijn soms door de begroeiing slecht te spotten. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

3 Marakele National Park (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om zelf door dit prachtige park te rijden en van de mooie landschappen, vergezichten en dieren te genieten. 's Avonds kunt u nog even relaxen bij een vuurtje onder de imposante Afrika nachtlucht (als er geen wolken zijn)

4 Palapye

Na ontbijt rijdt u terug naar de uitgang en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met niet te veel kilometers. U kunt rustig genieten van hoe de landschap veranderd. U komt op tijd bij uw volgende overnachting aan waar u kunt relaxen voor de volgende etappe.

5 Maun - Okavango Delta

Er staat vandaag een redelijk aantal kilometers op u te wachten dus kunt u niet te laat vertrekken. Uw reist achter de Makgadikgadi pannen door een afgelegen deel van Botswana naar de punt waar uw avontuur in Botswana gaat beginnen. Let op: U dient minimaal 6 uur voor dit traject uit te trekken.

6 Okavango Delta bezoek

Vandaag zijn er meerdere opties van excursies mogelijk. 1) Moremi Safari.U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de Moremi Game Reserve dat deel uitmaakt van de Okavango Delta. Hier gaat u met uw gids op zoek naar de verschillende dieren die daar te vinden zijn. 2) Mokoro Safari. U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de mokoro station aan de rand van de delta waar u met uw gids en poler door de nauwe kanaaltjes vaart. U stapt ook uit op een eiland en gaat op een voet safari. 3) Vlieg Safari/Scenic Flight. U rijdt zelf naar de luchthaven van Maun waar u vervolgens met een klein vliegtuig ongeveer 30 minuten boven de Okavango Delta op een relatieve lage hoogte wild gaat spotten. Deze excursie duurt in totaal 1,5 uur waarvan ongeveer 45 minuten in de lucht is. NB. Indien u de volgende dag niet al te ver hoeft te rijden kunt u ook deze excursie de volgende ochtend vroeg doen voor u verder gaat naar uw volgende bestemming.
Let op: Deze reis word ook tegen meerprijs aangeboden met verblijf in de Delta. Route B2+

7 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

U vertrekt redelijk vroeg om de iets meer dan 400 km rustig te kunnen afleggen. De wegen op dit stuk zijn minder goed en u dient echt rekening te houden met een reistijd van meer dan 5 uur. De route gaat nu richting Namibië en u kruist de grens ca. 30 km voor uw bestemming. De laatse 100 km volgt de weg ongeveer de Okavango rivier. Onderweg treft u veel echte Setswana nederzettingen en dorpjes. In Bagani kunt u heerlijk ontspannen bij uw overnachting die aan de Okavango rivier gelegen is.

8 Mudumu Park (Namibië)

Een relatief korte rit neemt u naar de volgende lodge gelegen bij de mooie Mudumu National Park. Onderweg reist u door de bekende Caprivi en kunt u soms olifanten tegenkomen. Bij Kongola waar u rechts af moet naar de lodge en park is er een kleine maar bijzonder leuke "craft market". Bij de lodge aangekomen kunt u gewoon relaxen of aan een laatmiddag of sundowner activiteit deelnemen.

9 Mudumu National Park (Namibië)

Na ontbijt is het mogelijk om of op een rivier cruise of met een safari voertuig de Mudumu park vanaf de lodge te gaan verkennen. U heeft de rest van de dag de tijd om te relaxen en te genieten van de heerlijke waterrijke omgeving van een anders erg droog woestijnachtig land.

10 Chobe & Victoria Falls

Vanaf Mudumu heeft u de optie om boven direct richting Katima Mulilo te rijden of onder door via echt landelijk Afrika. Beide routes hebben hun eigen bekoring. Bij Katima kunt u tanken en eventueel koffie drinken voor u de grens terug naar Bostwana overgaat. De laatste stukje rijdt u door Chobe Park en is het mogelijk dat u onverwacht olifanten tegen kunt komen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

11 Chobe National Park

Vandaag staan er 2 prachtige safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

12 Victoria Falls

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

13 Nata - Makgadikgadi Pans

Vanaf Kasane/Kasangula begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Nata maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen voor u voor een sundowner gaat via de Nata Bird Sanctuary naar de rand van de Makgadikgadi pannen. Bij terugkomst is de hete Afrika zon iets van het verleden en kunt u dineren en van een echte Afrika nacht genieten.

14 Palapye

De route loopt vandaag door de tweede stad van Botswana nl. Francistown en u kunt dan ook hier even een pauze nemen voor lunch of koffie aangezien er verder onderweg niet veel mogelijkheden ertoe bestaan. Vanaf Nata naar Palapye is ca. 350km en zal met de vele kleine dorpjes en gehuggies onderweg ruim 5 uur kosten. Tip. Voor de veiligheid zal u vaak bij dorpjes een snelheidslimiet van 60 km per uur ervaren - hou u er aan! De verkeerspolitie controleert streng in Botswana!! 

15 Pilanesberg (ZA)

Vanaf Palapye gaat u ongeveer 100km verder de grens weer over naar Zuid-Afrika en reist vervolgens via Thabazimbi naar de mooie Pilanesberg Park. U bent zo binnen makkelijke rij afstand van de Johannesburg luchthaven (ca. 3 uur) en hoeft dus de volgende ochtend niet te haasten. Bij aankomst in de park kunt u nog even self op safari gaan met uw eigen auto of gewoon uitrusten en voorbereiden voor uw terugreis de volgende dag. Tip - Indien u tijd heeft raden wij u aan hier 2 nachten te blijven en even na te genieten van uw reis!
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

16 Johannesburg Luchthaven

Afhangende van welke vlucht u terug heeft bepaald uw reis voor de laatste dag. De reis terug is afhangende precies waar u vandaan rijdt tussen de 2,5 en 3 uur.

17 Terugkomst thuis.

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Botswana safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.