Personen: 4 | Periode: Juli 2013 |

Hoi Anja,

Dank je wel. We hebben een heerlijke vakantie gehad. Jullie hebben weer prachtige adressen voor ons uitgezocht. We willen graag een evaluatie voor jullie schrijven per locatie. Dat zullen we zo snel mogelijk doen.

Groeten, Marieke Ohm

Dag Anja en Lekkerbly team,

Dank voor jullie “welkom thuis” mail!

Ik weet niet of Marieke Ohm jullie al heeft geantwoord ? We hebben een hartstikke mooie en avontuurlijke reis gehad mede dankzij jullie adviezen en bemiddeling waarvoor complimenten en dank! Enige minpunt was de gamedrive in Khutse. Deze moeten jullie niet meer door klanten laten maken wat ons betreft. De lodge was (op het lauw/ koude douchewater na) best relaxt. De gamedrive op de eerste dag werd gedaan in een meer dan dertig jaar oude Landrover. De auto had duidelijk zijn beste tijd gehad en hing van lassen en touwtjes aan elkaar. Dat bleek toen onderweg tot twee maal toe een deel van de luchtinlaat losraakte en de tweede keer keer zelfs helemaal verdwenen was. De gids ( Liksen, manager van de lodge) klaagde zelf over de zeer oude auto en vertelde dat hij het eigenlijk onverantwoord vond dat de eigenaar hem gasten in dit voertuig liet vervoeren. Samen konden we het apparaat gedeeltelijk repareren en we hebben de lodge gehaald (het was al een tijdje helemaal donker). De tweede dag zijn mijn vrouw en ik toch maar voor een tweede gamedrive met hem meegegaan. Marieke Ohm en haar man durfden het in principe niet meer aan en waren bovendien te veel door elkaar gehusseld door de rit van de vorige dag. Liksen stond er met een andere auto. Net zo oud, maar hij leek beter te zijn????? Het tegendeel bleek aan het einde van de dag waar. Vlak voor het sluiten van het Park zagen we nog een giraffe bij een water-hole. Toen hij na 5 minuten wilde starten lukte dit met geen mogelijkheid. Hij is weliswaar een handige monteur, maar……..een deel van de startmotor was verdwenen! ,verloren door het gehobbel. Het was bijna donker en onze vriend had niets geregeld met het Park of het thuisfont. Hij had niet eens het nummer van de mensen bij de gate. Mijn vrouw (61 jaar) en ik (58 jaar) zijn best sportief en goed getraind. We hebben op zijn verzoek de meer dan 2000 kg zware auto een aantal keren geprobeerd aan te duwen. Uiteraard lukte dit niet in het mulle zand. Het werd steeds donkerder bij de drinkpoel. Door stom toeval kwam er nog een auto langs in dit echt doodstille en verlaten park. De vrolijke en licht beschonken inzittenden hebben samen met ons de oude Landrover aangeduwd. Toen begon een waarlijk onverantwoorde Helletocht om op tijd bij de gate te zijn. We hadden minder dan 10 minuten anders zou het hek dicht zijn. Liksen zei iets geregeld te hebben via het personeel van de lodge (zij hadden Marieke inderdaad verwittigd dat wij in het Park gestrand waren), maar hij reed als een razende om op tijd bij het hek te zijn! Parijs – Dakar was er niets bij.  Een paar keer waren we dicht bij het punt dat de auto zou kantelen in het mulle zandspoor! We hebben het gehaald, het hek was gesloten, maar niet op slot, maar toen we van de schrik bekomen waren onder het genot van een glas wijn, kwamen we meer en meer tot de conclusie dat het een levensgevaarlijk en onverantwoord avontuur was geweest.

Achteraf is het een mooi avontuur en een heldhaftig verhaal om te vertellen, maar het had absoluut anders kunnen aflopen!( Voor alle duidelijkheid is Khutse niet door ons aangeraden maar op verzoek van mevrouw Ohm geboekt! Wij nemen hier kennis van en zullen in vervolg bij een verzoek deze lodge afraden!)

Met zeer hartelijke groet,

Wim van Vliet en Ingrid Tunnissen.