Personen: 4 | Periode: Februari 2015 |

Hallo Anja,

Inmiddels alweer een tijdje terug in Nederland en alweer bijna gewend aan het Nederlandse weer.

We hebben alweer een schitterende vakantie gehad in Zuid Afrika.
Alles was weer prima geregeld.
Over de accommodaties waren wij meer dan tevreden.
Umngazi River Bungalows was absoluut de topper. Wij vonden dit een onbeschrijflijk mooie locatie met geweldige verzorging. Absolute aanrader.

De excursies naar Soweto en Nompondo waren erg interessant en informatief.
Vooral de Soweto tour, waar Gertie Tuinder ons op zondagmorgen mee heeft genomen naar een kerk. Wat een ervaring ! Geweldig mooi deze zang en muziek.
De Sani pas met guide Stuart was ook een niet te missen ervaring.

Over de excursies in Durban willen we je even bijpraten.
Toen we in 2013 in de Zeranka lodge verbleven, heeft Michelle van de Zeranka Lodge voor ons een excursie georganiseerd naar de Indiase wijk van Durban.
De gids die toendertijd met ons meeging was een Engelse mevrouw met de markante naam “Shiny Bright”. We hebben toen een schitterende tour gehad.
Nu kwamen we aan in de Zeranka lodge en Michelle wist ons direct te vertellen dat we twee dagen excursies hadden met “Shiny Bright”.
Dit vonden wij heel erg fijn, want Shiny is een dame die van alle markten thuis is.
De volgende dag hadden wij de Durban stadstour, en smorgens verscheen Shiny met een stagiaire “Zanela”. Een Zulu meisje dat haar praktijkgedeelte bij Shiny deed.
Shiny vertelde dat we die dag de stadstour gingen doen en de dag erna de “valley of 1000 hills tour + phezulu cultural village”. Ze informeerde direct wat wij verwachtten van dat cultural village.
Willen jullie “plastic Zulu” of “real Zulu” zien was de vraag. Want zij had de indruk dat we niet geinteresseerd waren in een toneelstukje.
Ze heeft ons voorgesteld naar het dorp te gaan waar Zanela woont, in de valley of 1000 hills, en dat Zanela ons daar zou rondleiden.
Dat hebben wij dus gedaan, inclusief bezoek aan de school en een bezoek aan een “healer”.
Dit vonden wij heel erg interessant. we hadden geen moment het idee dat hier toneelstukjes werden opgevoerd. Alle lof voor Zanela.
Dit was de eerste keer dat Shiny deze tour samen met Zanela deed, maar wij vinden dit echt een aanrader om in jullie excursiepakket op te nemen.

We hopen dat je wat aan deze informatie hebt.
Houd je ons op de hoogte of je in de toekomst de Zulu tour met Zanela in jullie pakket gaan opnemen?

We zien uit naar de volgende keer Zuid Afrika,

Groetjes,

Familie Dorssers
Familie Naus