Personen: 2 | Periode: Oktober 2007 |

Hallo Simon,

Beter laat dan nooit moet je maar denken. Door allerlei omstandigheden waaronder het opzetten van een eigen bedrijf hebben wij nog niet eerder van ons laten horen. Wij hebben echter een fantastische reis gehad. De opvang in Zuid Afrika was geweldig. Het begon al op het vliegveld met de ontvangst door Sara en Monica. De volgende dag met Bart naar Johannesburg was indrukwekkend en hadden wij niet willen missen. Wat kon hij veel vertellen in het apartheidsmuseum over de apartheid.

Hoewel alle locaties prima waren, sprongen een aantal voor ons er echt uit.Pretoria Liza’s Cottage pracht locatie en wat een aardige mensen. Mooie locatie in het Krugerpark wat een uitzicht. Laat echter geen geld achter in de Rondavel!

Daar bemerkte wij ook dat het prettig is als je een directe achterban hebt in Zuid Afrika. Wij hadden een gamewalk besteld en bij de receptie deelde men ons mede dat wij alleen een game drive hadden geboekt. Een belletje naar Bart en het werd rechtgezet. St Lucia Olifant Guesthouse, wat een luxe. Hluwe Gameresort van de parken vonden wij dit het mooiste park een absolute aanrader.

Golden Gate Mountain retreat wat een belevenis, regen storm mist op grote hoogte. Haardvuur aan, extra hout werd gebracht. Maar dan, koude wind komt door de kieren van de slaapkamerwanden. Wij houden het bij één nacht en mogen de tweede nacht in het hotel doorbrengen ongekende service.Wij rijden door een schitterend panorama, alsof je in een schilderij rijdt.(antwoord is -wij boeken alleen in de zomer dit camp maar zelfs dan kan het weer slecht zijn)

Lady Gray Wat een locatie een stuk van de bewoonde wereld af. Een enthousiast onthaal door vier jack russels en twee lammetjes. s’avonds een heerlijk traditioneel Zuid-Afrikaans diner bij de gastvrouw in huis. Daarna een heel gezellig gesprek. Logisch dat je hier blijft eten ver van de weg af, maar ook voor het eten en de gezelligheid. Hier een mooie wandeling gemaakt.

Kirkwood Cleveland In alle beschrijvingen springt dit Gasthouse eruit, en ook wat ons betreft is dit een absolute topper, luxe gecombineerd met een enorme gastvrijheid. Hier ontbreekt het je aan niets.Knysna Brendon Hill, ook weer luxe en zorgzaamheid. Hermanus mooi uitzicht over de baai met walvissen. Paarl Mooi Bly, daar wordt je ook blij van. Gezellige jonge mensen, mooie logde, heerlijke tuinen, geen nee te koop. Leuke excursie adviezen.

Al met al vonden wij beiden dit een super vakantie.

Ik ben over Lekkerbly zeer positief op mijn werk geweest en dit heeft er toe geleid dat één van mijn collega´s, inmiddels ook heeft geboekt.

Hartelijk dank voor deze mooie reis

Gerda en Johan Warmerdam.