Personen: | Periode: September 2009 |

Anja, Simon.

Baie dankie voor de mooie reis die jullie voor ons hebben gemaakt. Op basis an wat wij jullie als ideeën hebben aangedragen is er een reis uit gekomen die nog mooier was, en nog meer indrukken heeft achtergelaten dan de reis die wij twee jaar geleden met Lekkerbly maakten.

Als jullie willen wil ik voor jullie website nog wel een kort berichtje maken, maar ik wil jullie graag wat meer gedetailleerde feed back geven op de diverse locaties en de reis in het algemeen.

In het algemeen: hoewel wij vooraf bang waren dat de trajecten soms erg lang zouden zijn is dat in de praktijk erg mee gevallen: wij waren altijd ruimschoots op tijd op de plaats van bestemming. Wel viel op (maar ik bedoel dat niet als kritiek, maar meer als een tip die je aan andere gezelschappen kunt meegeven) kregen wij soms van onze gastheer / gastvrouw tips over bijvoorbeeld langdurige werkzaamheden, slechte wegtrajecten etc. Ook andere teams zou je kunnen adviseren eens naar dit soort plaatselijke omstandigheden te informeren: het levert vaak goede tips op. Dat geldt niet alleen voor de weg, maar bijvoorbeeld onze gastvrouw in Chrissiesmeer, maar ook onze gastheer in Hermanus gaven onze goede tips om onderweg nog ergens langs te rijden.(wij proberen dit altijd door te geven aan onze klanten – waarom u dit niet hebt door gekregen weten zal een raaisel blijven)

Een punt van aandacht is volgens ons dat als je in Zuid Afrika op de “Lekkerbly manier” op pad bent je (deels) logies hebt op basis van self catering. Het zou dan heel handig zijn (altijd) in de gasthuizen een koelkast te hebben / kunnen gebruiken. (Bij voorbeeld in Maartens Guesthouse in Kaapstad twee jaar geleden stond een speciale koelkasten waarin gasten iets koel konden houden). Nu hadden wij op enkele plaatsen geen koelkast, en dat is erg onhandig als je in een warm land (semi) bederfelijke waren bij je hebt, maar ook om met wat koele drankjes op pad te gaan, of de koelaccu’s voor de koelkast weer te laten bevriezen..(dit is soms inderdaad beter mogelijk dan anders – wij raden aan iedere dag gewoon ijsblokjes bij de benzine station te kopen – kost weinig en werkt ook goed)

Een ander punt van aandacht is dat jullie bij de gasthuizen zouden kunnen aankaarten dat jullie klanten graag van internet gebruik zouden maken om even met thuis te mailen. Nu was dat maar af en toe mogelijk, en het is ook zo wat daar om te “bedelen” bij een gasthuis, en de sfeer is er ook niet altijd naar. (internet is dar erg duur en word gezien als een luukse waar wij het als de normaalste zaak van de wereld vinden – vandaar de reactie)

Conclusie: wij hebben een schitterende reis gehad, wij hebben nog lang niet alles gezien en zullen helaas echt nog een keer terug moeten (maar voorlopig nog niet, eerst wat sparen, en andere dingen doen).

Vriendelijke groet,

Wim en Dee van Helden