Mokoro Safaris & Trails

Mokoro Safaris & Trails
Mokoro Safaris & Trails

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een bezoek aan de Makgadikgadi and Nxai Pan National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Botswana helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

De traditionele uitgesneden kano ” Mokoro” werd geïntroduceerd in de Okavango Delta door de Bayei groep die in het regio kwamen vanuit de Zambezi in de jaren 1750. Door de aanwezigheid van de tsetse vlieg konden ze geen vee houden waardoor ze moesten leven van het jagen en vissen.
De favoriete boom die de Bayei volk gebruikte om een Mokoro te maken was de Kiaat (Pterocarpus Angolensis), de Jackal berry boom of de Sausage Boom.
Een boom zal er zeker bijna een eeuw over doen om de grote van een Mokoro te bereiken terwijl een Mokoro maar ongeveer 5 tot 8 jaar mee gaat.
Aangezien dit niet ecologisch verantwoord is zijn ze tegenwoordig overgestapt op Mokoro’s die zijn gemaakt van glasvezel die nog steeds dezelfde vorm hebben als de originele boten.
De stok waarmee de boot vooruit werd gedrukt werd gemaakt van de Silver Terminalia boom. Door dat deze bomen recht groeien als ze jong zijn en door hun elasticiteit zijn ze ideaal om als duw paal te gebruiken.

Een trip in de Mokoro moet u niet echt zien als een safari maar meer als een culturele ervaring.  Zo krijgt u het gevoel en ervaart u hoe de mensen zich door dit landschap bewogen over de laatste paar honderd jaar. Natuurlijk zijn de kansen groot dat u op deze toer dieren kunt zien. Uw ervaren gids kan u ook alles vertellen van deze omgeving.

Deze dag safari begint in Maun en eindigt in Maun. U vertrekt rond 07:30 met een 4×4 voertuig wat ongeveer 1 tot anderhalf uur zal duren. Als u bij de Mokoro opstap plek bent gekomen dichtbij Ditshipi bij de zuid-oost gedeelte van dit gebied ontmoet u uw ervaren gids. Vanuit hier begint de Mokoro trip en glijd u moeiteloos door de papyrus en riet kanalen.

Uw gids zal helpen met het zoeken naar een ideale plek voor de lunch. Vanaf hier gaat u ook een wandeling maken.

Mokoro Safaris & Trails
Mokoro Safaris & Trails

Wildlife

De Okavango delta is de huis van vele dier soorten en trekt ook vele bezoekers aan. Er zijn vele verschillende manieren om deze bijzondere regio te bezoeken. Zo zijn er simpele accommodaties tot luxe accommodaties.

De delta biedt een van seizoen afhankelijke onderkomen voor vele dieren. Onder deze dieren zijn de Afrikaanse bush olifanten, Afrikaanse Buffel, Nijlpaarden, de Lechwe, de Topi, Blauwe Wildebeest, de Giraffes, Nijl krokodil, leeuw, cheeta’s, luipaarden, bruine en spotted hyena’s, kudu en nog vele meer. U vindt hier ook de bedreigde Afrikaanse wilde hond met één van de grootse concentraties van Afrika. In de delta zijn er ook meer dan 400 soorten vogels waaronder de Afrikaanse vis arend, de Crested Crane en nog veel meer.