Kapama Lodge Kruger Park

Kapama Lodge Kruger Park
Kapama Lodge Kruger Park

Kapama Private Game Reserve bedekt een grote gebied tussen de noordelijke Drakensbergen en het Kruger park. Het reservaat bedekt een gebied van ongeveer 13000 hectare in het Limpopo provincie en heeft een spectaculaire topografische, zoogdier en vogel diversiteit. U vindt hier glooiende savanna grasvlaktes en grote bos gebieden. Het gebied is thuis voor ongeveer 42 zoogdier soorten en ongeveer 350 vogel soorten. U vindt hier ook de Big 5, Leeuw, Luipaard, Olifant, Buffel en neushoorn.

Het reservaat is ook de thuis basis van de vijf game lodge waaronder Kapama Lodge, Camp Jabulani, Kapama rivier lodge en Kapama Buffalo Camp. Los van het feit dat Kapama de grootste privé game reservaat in de regio is ligt het ook nog eens naast de Eastgate Airport (Hoedspruit) en bied het dan ook open voertuig transfers direct van Eastgate naar alle lodges aan in Kapama. Kapama heeft in totaal 156 bedden in deze reservaat wat zorgt voor een bijzondere plek.

Kapama River Lodge
De noordelijke Drakensbergen bied een schitterende uitzicht aan de grootste privé game reservaat in het Kruger Nationale park. Kapama river lodge is gesitueerd in het Kapama game Reservaat en biedt u dan ook het luxe accommodaties aan.

Elk van de ruime kamers heeft een en-suite badkamer en een schitterende uitzicht over deze reservaat. Het hoofd gebouw heeft een zwembad, lounge, winkeltje en boma. Maaltijden worden op een buffet manier gepresenteerd en u kunt hier genieten van een groot variëteit aan Afrikaanse gerechten.

Kapama Game Reserve is gelokaliseerd dichtbij de Eastgate Airport en er worden dan ook open voertuig transfers aangeboden. Kapama locatie in de centraal Lowveld regio creërd de perfecte basis van waar u de vele attracties kunt bezichtigen.

Buffalo Camp
Deze kamp lijkt op een oude Afrikaanse safari kamp en biedt u dan ook een uniek en intieme ervaring aan in de Afrikaanse bush. Het is ideaal gelegen om het grote wild van Afrika te ontdekken vanuit safari tenten zonder dat u enige comfort moet missen.

Acht luxe canvas tenten waar 2 personen in kunnen slapen liggen op houten dekken dat over de rivier banken uit kijkt. Houten wandelpaden verbind de kamers met elkaar. Het rivier vloeit niet vaak en antilopen worden dan ook dagelijks gespot in deze droge rivier.  Elke tent heeft alle comfort zoals elektriciteit, en-suite badkamer, kluisje, garderobe, koffer stand en koffie en thee faciliteiten.

Kapama Lodge Kruger Park
Kapama Lodge Kruger Park

De gemeenschappelijke plekken bij Buffalo Camp liggen op de rivier bank waar de tuinen van aloes en euphorbia zijn. U vindt hier een bar met rieten dak, diner kamer, zwembad en vuur plek. De Afrikaanse bush ligt nog steeds dichtbij en u kunt hier allerlei dieren zien van Leeuw tot Hyena's en als u gelukt heeft kunt u ze horen in brullen en huilen in de nachten. Lantarens verlichten het gebied en geeft daarmee direct een bijzondere sfeer af.

Met een maximum van 16 gasten wordt er speciaal aandacht gegeven aan elke gast en het personeel voelt eerder aan als een vriend. Kapama Buffalo Camp is een authentieke plek waar u het echte Afrikaanse bush kan ervaren.

Dineren:
De Afrikaanse camp atmosfeer wordt doorgevoerd tijdens maaltijd tijden door zware Afrikaanse potten te gebruiken over een open vuur. Warm en koude ontbijt en lunch worden geserveerd in buffet vorm terwijl diner wordt gemaakt in de keuken of op de grill wordt bereid terwijl u om het vuur zit in een traditionele boma.

Zwembad:
Buffalo Camp zijn zwembad is klein en intiem net zoals de rest van de Lodge. het is groot genoeg om even af te koelen. Geniet van de Afrikaanse zon of lig even lekker onder de parasols.

Tenten
Kapama Buffalo Camp heeft acht safari tenten die de luxe standaard van deze safari camp omhoog houden. Ze liggen op houten palen tussen de boomtoppen en kijken over de rivier bed. De takken van de omringende bomen komen dichtbij uw balkon en u kunt de boom toppen scannen voor apen of bijzondere vogels. Verhoogde houten wandel paden lopen tussen elke tent en gaan ook naar het hoofd gebouw.

De houten vloer tenten hebben twin bedden met witten linnen en een Afrikaanse bed sprei. Zachte warme dekens en verwarmde onder dekens houden de kou tegen op een koude winter nacht. Net zoals elke andere luxe slaapkamer heeft Buffalo Camp en-suite badkamers met douch en kleedkamer. Lederen afwerking en een oude fan geeft het geheel een oud Afrikaanse gevoel.

Bush Walks (inclusief bij het tarief)
Bewandel de Afrikaanse bush na het ontbijt. Ontdek de omgeving met een ranger en leer over de planten en identificeer dieren dor naar hun voet afdrukken te kijken. Grotere dieren worden vermeden als u loopt maar u kunt ze vaak zien vanuit een afstand.