Mountain Zebra National Park

Als erkent agent voor SAN Parks (South Africa National Parks) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verdere verplichtingen.

Mountain Zebra National Park
Mountain Zebra National Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving Mountain Zebra National Park in uw reis wilt opnemen, vraag gerust een persoonlijk gratis reisadvies en prijsopgave voor een op maat gemaakte reis aan. Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

In de Mountain Zebra Nationale park vindt u rollende vlaktes en diepe valleien, en is daarom een perfecte gebied voor de Kaapse berg Zebra. De park werd als nationale park benoem om deze dier soort te beschermen. De huidige populatie is in de enkele honderden maar nog steeds groeiende. Andere zoogdieren zoals de Kaapse buffel, zwarte neushoorn, eland, zwarte wildebeest, rode hartbeest en gemsbokken zijn hier ook te vinden. In de berg gebieden kunt u reedbuck grijze rheebokken vinden. In deze gebied vindt u ook de caracal en de leeuw.

5 dingen om naar te zoeken
Zwarte neushoorn
Kaapse Buffel
Cheetha
Kaapse berg zebra
Blauwe Kraan vogel
Stanleys Bustard

Activiteiten
Let op: u kunt de activiteiten vooraf boeken bij Lekkerbly en of bij de receptie.

Mountain Zebra National Park
Mountain Zebra National Park

Wild spotten vanuit uw eigen voertuig.
Gegidste game drive zijn +/- R110 voor een volwassenen en +/- R55 voor kinderen onder de 12 jaar.
Picknick gebieden.
Korte wandel paden (Er wordt niet extra geld gevraagd om deze wandel paden te gebruiken. U moet echter wel bij de receptie aangeven wanneer u weg gaat en ook een formulier invullen):
De Imbila wandel pad is ongeveer 1 km en duurd ongeveer 20 minuten, de Black Eagle pad is ongeveer 3 km en duurd ongeveer 3 uur en begint naat het zwembad.
De Idwala pad is 10 km lang en start bij de rest camp en gaat langs de beroemde Big Rock.

4×4 Trails
De Sonnenrust trail is 14,2 km lang en start bij de Ubejane Loop, deze trail eindigt op Link Road. Deze trail gaat door de noord west gebied van het park en gaat langs de Saltpeterskop en komt ook lang een plateau met een schitterende uitzicht.
De Juriesdam 4×4 trail is ongeveer 10km lang en start en eindigt bij de einde van de hoofd weg. Deze route gaat door het oostelijke gedeelte van het park.
Let op: U hoeft niet te boeken om deze routes te rijden, ze zijn open gedurende de openingstijden van het park. U mag alleen met een 4×4 deze routes berijden.

Faciliteiten
A la carte restaurant, er wordt ook licht maaltijden geserveerd.
Er is een winkeltje aanwezig.
Twee Picknick plekken inclusief braai faciliteiten.
Zwembad voor dag bezoekers en picknick plek.
Braai en toilet faciliteiten voor dag bezoekers.
Zwembad voor gasten die overnachten.
Tank station aanwezig bij de hooft kamp.