Madikwe Wild Reservaat

Madikwe wild reservaat
Madikwe wild reservaat

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Madikwe Wild Reserve in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Wildlife theater

De Madikwe Game Reserve ligt tegen de grens van Botswana aan en ligt op +/- 90 km van Zeerust. Het is ongeveer 3 uur rijden van zowel Johannesburg als Pretoria en is 1 van Zuid-Afrika zijn mooiste safari bestemmingen. Madikwe is een Big Five Game reservaat en beslaat ongeveer 75.000 hectare. Het is één van de grootste reservaten in Zuid-Afrika. De rijke diversiteit van vegetatie biedt een grote hoeveelheid aan wild leven en een ideale kans om wild te spotten.

Thuis van de Big Five

Madikwe is de thuis van 66 soorten zoogdieren inclusief de Big Five, ook vindt u hier ongeveer 300 soorten vogels. Zoals voorheen gezegt is dit 1 van de grootste game reservaten van Zuid-Afrika.

Madikwe wild reservaat
Madikwe wild reservaat

Grote vlaktes

Het reservaat bestaat uit grote vlaktes van open bosgebied en graslanden, aan de grens ligt de Dwarsberg bergen en de park wordt verdeel door de ruig rand van de Tweedepoort. Ook vindt u over het gehele park grote stenen heuvels.

Het gehele reservaat heeft een hek werk er omheen is er staat ook elektriciteit op. Dit hebben ze gedaan om er voor te zorgen dat er geen grote dieren zoals olifanten en of leeuwen uit het park kunnen ontsnappen.

Game Drives

Gasten kunnen op safari gaan in deze park samen met een gids. De safari’s zijn in de avond en overdag. ook kunt u er voor kiezen om de 4×4 auto links te laten liggen en door deze park te lopen met een ranger. Helaas kunt u de park niet voor een dagje bezoeken, als u het park wilt zien bent u verplicht om hiet te overnachten.

Geschiedenis

Het reservaat werd bekend gemaakt aan het publiek in augustus 1991 en werd ook deel van Board’s estate op 31 oktober van het zelfde jaar. Het gebied werd uitgeroepen tot reservaat nadat er meerdere studies zijn gedaan van de flora en fauna. Hier kwam uit dat het gebied moest worden beschermt.