Kgalagadi Transfrontier Park (ZA)

Als erkent agent voor SAN Parks (South Africa National Parks) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verdere verplichtingen.

Kgalagadi Transfrontier Park (ZA)
Kgalagadi Transfrontier Park (ZA)

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Kgalagadi National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Waar de rode duinen en struikgewas langzaam verdwijnen in oneindigheid en kudden van gemsbok, springbok, eland en blauw wildebeest samen de seizoenen volgen, waar de indrukwekkende kameeldoorn bomen schaduw voor de reusachtige zwart-maanleeuwen en luipaarden verstrekken alsook vele roofvogels… dit is het Kgalagadi Transfrontier Nationale Park.

Het Kalahari Gemsbok Nationale Park in Zuid-Afrika werd afgekondigd in 1931 hoofdzakelijk om het migrerende spel, vooral de gemsbok te beschermen. Samen met het aangrenzende Gemsbok Nationale Park in Botswana, bestaat dit park uit een gebied van meer dan 3.6 miljoen hectaren – één van zeer weinig behoudgebieden van deze omvang in de wereld. De rode zandduinen, de dunne vegetatie en droge rivierbedden van Nossob en Auob pronken met antilope en roofdiersoorten die uitstekende fotografische mogelijkheden bieden. Kgalagadi is ook een toevluchtsoord voor vogelliefhebbers, vooral die geïnteresseerd zijn in roofvogels.

Kgalagadi (Zuid-Afrika) heeft zes verschillende kampen van variërende grootte, faciliteiten en kosten. Drie traditionele kampen met winkel faciliteiten en die brandstof hebben zijn gelegen aan de Zuid-Afrikaanse kant van het Park. Kgalagadi is het eerste Park om accommodaties in drie wilderniskampen te verstrekken die, zonder omheiningen, de Kalahari en de kalmte van Afrika in uw kamer weet te brengen. De kampen zijn:

Traditionele Rust Kampen
Twee Rivieren
Mata Mata
Nossob

Wildernis Kampen (4×4 only)
Bitterpan
Grootkolk
Kalahari Tented Camp

Kgalagadi Transfrontier Park (ZA)
Kgalagadi Transfrontier Park (ZA)

Areas van speciaal belang
De droge rivierbedden van Auob en de Nossob Rivieren zijn de beste area’s om wild te bekijken. De wegen tussen de kampen volgen deze rivierbedden. De duinwegen van Kij Kij aan Auchterlonie en Dikbaardskolk tot aan Kamqua verbinden de twee rivierbedden met elkaar. Union’s End – het meest noordelijke deel van de Zuid-Afrikaanse kant van het park.

5 Dingen te bezichtigen
Gemsbok – deze grote woestijnantilope is het embleem van het park. Suricate (Meerkat) – deze hyperactieve kleine alleseters hebben een ingewikkelde familiestructuur. De zwart-manende Kalahari leeuwen zijn het meest indrukwekkendst. Ze zijn de koningen van de Kalahari Woestijn. Sociale wevers – deze bezige kleine vogels construeren reusachtige communale nesten. Pygmy valken – het park is beroemd voor zijn roofvogels. Dit is de kleinste valk in Afrika en ze zijn vaak te zien rond de communale nesten waar ze op de kleine vogels azen.

Wist u dat…
Kgalagadi is de eerste Transfrontier Park die gevestigd is in Africa?
Het wordt ook ‘Peace Park’ genoemd?
Bij 3.8 miljoen hectaren, is het bijna twee keer de grootte van de Kruger Nationale Park?
Het is het meest Noord Westelijke Nationale Park in Zuid- Afrika?
De naam, ‘Kgalagadi’ is afgeleid uit de taal van de SAN en betekent: “Plaats van dorst?”