Golden Gate Highlands National Park

Als erkent agent voor SAN Parks (South Africa National Parks) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verdere verplichtingen.

Golden Gate Highlands National Park
Golden Gate Highlands National Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving Golden Gate National Park in uw reis wilt opnemen, vraag gerust een persoonlijk gratis reisadvies en prijsopgave voor een op maat gemaakte reis aan. Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken!  Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Genesteld in de golvende heuvels van de Maluti (Drakensberg) Bergen van het noord oostelijk Vrijstaat ligt het Golden Gate National Park. Het park leidt zijn naam uit de briljante schaduwen van goud die door de zon op de het zandsteenformaties van het park worden gegoten, vooral het imposante rots de Brandwag, die waakt over het belangrijkste kamp houdt.

Deze 11 600 hectaren van uniek milieu is een ware hoogelandhabitat die huis biedt aan een verscheidenheid van zoogdieren zoals de zwart wildebeest, eland, blesbok, oribi, springbok en de Burchell zebra. Ook vindt u hier vogels waaronder de zeldzame gebaarde (lammergeier) gier en even zeldzame kale ibis dat op de richels in de zandsteenformaties broeden. Ribbokkop, het hoogste punt in het park, openbaart een adembenemend tapijtwerk van rode, gele en purperen tinten.

Gebieden van special belang
• Het Van Reenen familie begraafplaats
• Het imposante Brandwag zandsteenformatie
• Vulture Restaurant
• Cathedral Cave (wandeling met gids)
• Interessante uitkijk posten en uitzichtplaatsen – Zuluhoek uitkijk post, Generaalskop uitzichtplaats, het derde hoogste punt in het park; Oribi bassin en Drakensberg uitzicht

5  dieren om te spotten
1. Bebaarde Gier
2. Kale Ibis
3. Zwart Wildebeest
4. Eland
5. Oribi

Golden Gate Highlands National Park
Golden Gate Highlands National Park

Accommodatie

Glen Reenen Rest Camp:
Rondavels met of één dubbele en twee eenpersoonsbedden of twee eenpersoonsbedden en één stapelbed, badkamers (douche) en keuken met basisbenodigdheden. Noord-Brabant Farm House – rustiek omgezette boerderij – keuken en badkamerfaciliteiten – 1 tweepersoonsbed, 1 slaapbank en 3 eenpersoonsbedden.

Highlands Mountain Retreat:
Sluit uw ogen en sta u toe om totaal te ontspannen. Adem de verse berglucht in en open langzaam uw ogen. Geniet van het uitzicht over de overlappende bergen terwijl u zich 2200m boven zeeniveau, de enige plaats in Zuid-Afrika bij deze hoogte bevindt.

Een grote vlucht voor uw ziel, lichaam en geest… de onlangs vrijgegeven Highlands Mountain Retreat is een luxe kamp in Golden Gate die zeker de wachttijd waard is geweest. Het heeft acht “logcabins” dat genesteld is aan de voetheuvels van Golden Gate, die 4 families van 4 (2 slaapkamers elk) en 4 “logcabins” die 2 personen elk (1 slaapkamer) kunnen aanpassen, maakt dit kamp de moeite waard voor allen te bezoeken.

Activiteiten:
Voor wie van mooie natuur en wandelen houdt is de Golden Gate National Park een prachtige omgeving om te gaan wandelen. Hoewel hier wild is komen hier geen grote roofdieren voor.

Bezoek aan de Basotho cultural village:
Ga meer dan 400 jaar terug in tijd en ervaar hoe de originele inwoners van dit mooie omgeving, de Basotho vroeger hebben geleefd. Maak dan de reis in tijd voorwaarts en zie hoe de komst van de Europeanen hun leven en cultuur heeft beïnvloed. Raadpleeg een echte Sangoma (medicijnen man) of geniet gewoon van een bijzondere cultuur en prachtige reis door de tijd.