Addo Elephant National Park

Als erkent agent voor SAN Parks (South Africa National Parks) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verdere verplichtingen.

Addo National Park
Addo National Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving Addo Elephant Park in uw reis wilt opnemen, vraag gerust een persoonlijk gratis reisadvies en prijsopgave voor een op maat gemaakte reis aan. Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Diep binnen de schaduwen van het dichte bosveld vallei van het Sundays River gebied van de Oostelijke Kaap ligt het Addo Nationale Olifant Park. Hier worden de avonden onderbroken door het schelle gehuil van hyena’s, en de ochtenden worden aangekondigd door het geroep van de francolin’s. Beschermd door de vervolging in het verleden, kunnen de olifanten zich in alle rust vermenigvuldigen.

De oorspronkelijke sectie van Addo Elephant Park werd afgekondigd in 1931, toen er slechts elf olifanten in het gebied bleven – vandaag is dit een fijn gestemde heiligdom aan meer dan 450 olifanten, de buffels van de Kaap, zwarte neushoorns en een verscheidenheid van antilopensoorten. De unieke vleugelloze  mestkever die bijna uitsluitend in Addo voorkomt, wordt ook beschouwd als beschermd diersoort. De mestkever is de schoonmaker van het park, waarbij hij een balletje voortduwt dat gerold is van uitwerpselen van onder andere olifanten en buffels. Het verhaal Addo is slechts net begonnen. De plannen om het Addo National Elephant Park van 164 000 Ha in een 360 000 Ha megapark uit te breiden beweegt zich in een snel tempo voort. Deze uitbreiding zet Addo in de uiteindelijke toerismebestemming om.

Sommige van zijn unieke eigenschappen:
– Ongeëvenaarde natuurlijke diversiteit, met vijf van zeven van Zuid-Afrika belangrijke vegetatie zones (biomen).
– The big Seven (Olifant, neushoorn, leeuw, buffels, luipaard, walvissen en grote witte haaien) in hun natuurlijke habitat.
– Rijke erfenis van archeologische en historische plaatsen.

Bovendien omvatten de plannen om de voorgestelde afkondiging van 120 000 Ha (296 500 acre) marine basis die uit eilanden bestaat en die huis bieden aan het grootste broed populatie van de wereld van de Kaap gannet en tweede grootste fokken bevolking van het Afrikaanse pinguïns.

Addo National Park
Addo National Park

Visie

De visie van Addo Elephant National Park heeft het doel om volledig in het regionale landschap te worden geïntegreerd, behoudt en verbetert de kenmerkende aardse en marine biodiversiteit, de ecologische processen en de culturele, historische en prachtige uitzichten die het Oostelijke gebied van de Kaap te bieden heeft, tot voordeel van huidige en toekomstige generaties.

5 Dingen om te bezichtigen
1. Olifant
2. Zwarte neushoorn
3. Kaapse buffel
4. Meerkat
5. Mestkever

Wist u dat…
– het park behoudt niet minder dan vijf van zeven biomen van Zuid-Afrika?
– het een woongebied is voor één van de dichtste Afrikaanse olifantsbevolking ter wereld?
– het een woongebied is voor de unieke vleugelloze (flightless) mestkever?
– Addo neemt het grootste kust duingebied in de zuidelijke hemisfeer op?
– Het is het enige park in Zuid-Afrika is waar je de ‘Big Seven’ tegenkomt (olifant, neushoorn, leeuw, buffels, luipaard, zuidelijke juiste walvis en groot withaai)?
– Het beschermt ook het grootste broed populatie van de Kaap gannet op Bird Island