Mlilwane Wildlife Sanctuary

Als erkent agent voor the Kingdom of Swaziland’s Big Game Parks beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties
inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verder verplichtingen.

Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Milwane Wildlife Sanctuary in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika en Swaziland helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Milwane Wildlife Sanctuary in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken!

Een natuurliefhebbers paradijs.

Mlilwane in Swaziland is een pionier in het behouden van flora en fauna. Deze schitterende toevluchtsoord is gesitueerd in Swazliand in de Ezulwini vallei tussen Mbabane en Manzini. Vanuit deze schitterende natuur gebied kunt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde attracties bezoeken zoals Ezulwini en Malkerns. In het westen vindt u de grote Usutu bos dat een mooie uitzicht geeft over de verre heuvels.

Het gebied is ongeveer 4560 hectare groot en bestaat uit een zuidelijke en noordelijke gebied. Het zuidelijke gebied is over het algemeen open grasvlaktes met middelhoge vegetatie dat oploopt tot de Nyonyane bergen met een granieten piek die ook wel bekend staat als de ”Rock of Execution”. Nyonyane is waar de oude San volk eens leefde en waar de koninklijke graven liggen. Achter deze bergen liggen de schitterende Mantenga watervallen en het mooie Usushwana vallei. U vindt hier ook één van de hoogste punten in de omgeving. Toeristen activiteiten zijn merendeels in het zuidelijke gedeelte en alleen samen met een gids kunt u het noordelijke deel in gaan.

Mlilwane Wildlife Sanctuary
Mlilwane Wildlife Sanctuary

Milwane betekend kleine vuur en komt van de vele bliksem in slagen in het gebied dat kleine vuurtjes veroorzaken. Mlilwane is het oudste beschermende gebied in Swaziland. Vroeger was het een productieve boerderij bezigheid en ook waren ze bezig met tin te mijnen in de lage heuvels van de Nyonyane bergen. Het gebied is nu weer terug naar zijn oude glorie en is open voor bezoekers die kunnen genieten van het schitterende omgeving en vele wilde dieren.

U kunt het zuidelijke gebied per voet, voertuig, paard of mountain bike ontdekken. U kunt er ook voor kiezen im heerlijk in de kamp te zitten en te relaxen.