Mkhaya Game Reserve

Als erkent agent voor the Kingdom of Swaziland’s Big Game Parks beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties 
inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verder verplichtingen.

Mkhaya Game Reserve
Mkhaya Game Reserve

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Mkhaya Game Reserve in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Swaziland’s plek voor bedreigde dieren.In het zuid oosten van Swaziland in het hart van de laagvelden ligt een on aangeraakte wildernis. Het is een veilige haven voor bedreigd dieren.

Mkhaya Game Reserve
Mkhaya Game Reserve

Voor de dieren dat vroeger vrij rond liepen zonder hekken en grenzen was er een onzekere toekomst dankzij de drang van het mens om meer land toe te eigenen, jagen en de slechte kennis van conservatie. Door deze praktijken worden de dieren die u vroeger overal kon zien bedreigd met uitsterven. Het werd duidelijk voor de Reilly familie ”Swaziland zijn voornaamste natuur conservatisten” dat de dieren een veilig plek nodig hadden en Mkhaya bleek de perfecte plek daarvoor.

Mkhaya werd in 1979 opgezet om de pure Nguni vee te behoeden van uit sterven en werd daardoor een natuur reservaat. De focus van deze natuur reservaat werd over de jaren anders en nu vindt u hier dier soorten zoals de zwarte neushoorn, roan & Sable antilope, tsessebe, witte neushoorn, olifant en andere bedreigde dieren.