Sossuvlei & Sesriem

Als erkent agent voor NWR (Namibia Wildlife Resorts) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties en sommige activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verder verplichtingen.

Sossuvlei & Sesriem
Sossuvlei & Sesriem

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Sossusvlei of Sesriem Canyon in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Sossusvlei is een klein pan in het hartje van de Namib woestijn en is gelegen in de Namib-Naukluft nationale park en de Sesriem gebied. Deze gebied krijgt water van de Tseuchab rivier en wordt weer gekenmerkt door de hoge rode duinen. Als u deze gebied van boven bekijkt lijkt het wel een zee van zand. Weinig vegetatie overleeft deze gebied maar er zijn bomen zoals de Kameeldoorn boom die hier overleven. Deze bomen zijn te vinden dicht bij de Tsauchab rivier en ze krijgen hun water van de water dat zo nu en dan in deze rivier stroomt.

Dode vlei wordt net zoals Sossusvlei omringt door de hoogste duinen in de wereld. Deze duinen zitten op zandsteen vlaktes. De klei pan werd gevormd door regen over een periode van duizenden jaren. De Tsauchab rivier ging in vloed wat tijdelijke poelen creëerde. Dit zorgde er voor dat bomen hier konden groeien. Toen de droogte op kwam kropen de duinen langzaam op en blokte de rivier .

De bomen gingen dood door gebrek aan water. Er zijn een paar soorten planten die het hebben overleeft door van de mist te leven. De oude bomen liggen er nog en ze zijn ongeveer 900 jaar oud. De bomen zijn zwart geworden daar de felle zon. Door de droogte vergaan deze bomen niet en is het een bijzondere plek om te zien.

De wind dat de mist in brengt is ook verantwoordelijk voor het creëren van deze grote zand duinen. Deze duinen hebben een oranje kleur en dat komt van de zand. In de zand zit ijzer en na verloop van vele jaren gaat het oxideren. Hoe ouder de duin hoe feller de oranje kleur.

Deze duinen zijn de grootse in de wereld en sommige zijn over 300 meter hoog. Dat is hoger dan de eifel toren. De duinen worden kleiner bij de kust en hier zijn dan ook lagunes en modder poelen. Hier kunt u ook honderden vogels vinden.

Sossuvlei & Sesriem
Sossuvlei & Sesriem

Sesriem: Op zo'n 4 kilometer van het nederzetting Sesriem is Sesriem Canyon een belangrijke toeristische attractie. De canyon van de Tsauchab Rivier is meer dan een kilometer lang en meer dan 30 meter breed. Het water heeft hier de rotsen in schitterende vormen uitgesleten. Met name in de vroege ochtend en late middag zorgt de zon daarbij voor mooie belichting van de rotsen.

Sesriem heeft zijn naam te danken aan de canyon. Een groep Afrikanen was in de tweede helft van de 19de eeuw op doortocht door Namibië toen zij bij deze kloof aankwamen. Daar moest er 6 ossenriemen aan elkaar geknoopt worden om water naar boven te kunnen halen.