Namib Naukluft Park

Als erkent agent voor NWR (Namibia Wildlife Resorts) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties en sommige activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verder verplichtingen.

Namib Naukluft Park
Namib Naukluft Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Namib Naukluft National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

De Namib-Naukluft is het ecologische gedeelte van de Namib woestijn en bevat behalve indruk- wekkende landschappen ook een groot verscheidenheid van dieren. Er word ook gezegd dat het de oudste woestijn is in de wereld. Ook is deze park de grootste park in Afrika en u kunt in dit dorre gebied vele verschillende dieren vinden. Zo kunt u bijvoorbeeld slangen, gekko’s, bijzonder insecten, hyena’s, gemsbokken, zebra’s, jakhalzen en vele andere dieren zien. Deze gebied krijgt water van de mist die inkomt vanuit de zee, zo nu en dan zijn er dagen dat het regent. In de maanden februari en april is er de meeste kans op regen.

De wind dat de mist in brengt is ook verantwoordelijk voor het creëren van deze grote zand duinen. Deze duinen hebben een oranje kleur en dat komt van de zand. In de zand zit ijzer en na verloop van vele jaren gaat het oxideren. Hoe ouder de duin hoe feller de oranje kleur.

Deze duinen zijn de grootse in de wereld en sommige zijn over 300 meter hoog. Dat is hoger dan de eifel toren. De duinen worden kleiner bij de kust en hier zijn dan ook lagunes en modder poelen. Hier kunt u ook honderden vogels vinden.

Namib Naukluft Park
Namib Naukluft Park

Namib betekend open ruimte en dit is ook waar de naam Namibië vandaan komt wat betekend land van open ruimtes. De park werd opgericht in 1907 gedurende de tijd dat de Duitsers het beheerste als kolonie. De bestaande park werd in 1978 samen gevoegd met de Naukluft Mountain Zebra park en het Diamond Area inclusief stukken grond van de overheid.

In deze park vindt u sommige van ‘werelds meest bijzonder wild life en natuur en het park beslaat een gebied van +/- 49.768 vierkant kilometer. Het gebied is groter dan Zwitserland en ongeveer de grote van New Hampshire en Vermont state van Amerika samen. Het gebied wordt gekenmerkt door inselbergs en koppies ( de Afrikaanse benaming voor stenen heuvels). Het oostelijke gebied beslaat voor een groot gedeelte de Naukluft bergen.

Sossusvlei is een klein pan in het hartje van de Namib woestijn en is gelegen in de Namib-Naukluft nationale park en de Sesriem gebied. Deze gebied krijgt water van de Tseuchab rivier en wordt weer gekenmerkt door de hoge rode duinen. Als u deze gebied van boven bekijkt lijkt het wel een zee van zand. Weinig vegetatie overleeft deze gebied maar er zijn bomen zoals de Kameeldoorn boom die hier overleven. Deze bomen zijn te vinden dicht bij de Tsauchab rivier en ze krijgen hun water van de water dat zo nu en dan in deze rivier stroomt.

Dode vlei wordt net zoals Sossusvlei omringt door de hoogste duinen in de wereld. Deze duinen zitten op zandsteen vlaktes. De klei pan werd gevormd door regen over een periode van duizenden jaren. De Tsauchab rivier ging in vloed wat tijdelijke poelen creëerde. Dit zorgde er voor dat bomen hier konden groeien. Toen de droogte op kwam kropen de duinen langzaam op en blokte de rivier .

De bomen gingen dood door gebrek aan water. Er zijn een paar soorten planten die het hebben overleeft door van de mist te leven. De oude bomen liggen er nog en ze zijn ongeveer 900 jaar oud. De bomen zijn zwart geworden daar de felle zon. Door de droogte vergaan deze bomen niet en is het een bijzondere plek om te zien.