Etosha National Park

Als erkent agent voor NWR (Namibia Wildlife Resorts) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties en sommige activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verder verplichtingen.

Etosha National Park
Etosha National Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Etosha National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken!  Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Het is één van de grootste wildreservaten in Afrika. Van de 114 zoogdierensoorten die in het park worden gevonden, zijn verscheidene zeldzaam en bedreigt, zoals zwarte neushoorn, cheeta en impala gezien. De Etosha olifanten zijn befaamd om het grootst in Afrika te zijn, de langste is tot 4 m bij de schouder gemeten. De dieren en de vogels van Etosha zijn afhankelijk van ongeveer 30 waterbronnen en drinkplaatsen. Deze bieden uitstekende mogelijkheden voor het bekijken en fotograferen van wild. Het Etosha Nationale Park bestaat uit bijna 23 000sq.km zoute woestijn, savanne en bossen in één van de grootste parken in Afrika.

Ander groot wildsoort is het blauw wildebeest, berg en vlakte zebra, hyena en leeuw. Cheeta en de luipaard voltooien het trio van „grote katten“.

Etosha National Park
Etosha National Park

Ongeveer 300 vogelsoorten komen in het park voor, waarvan één derde, met inbegrip van de Europese bijeter en verscheidene soorten vogels migrerend zijn. Gelegen in het verre oosten ligt Namutoni rond een oud Duits Fort en dateert terug naar 1903. Onderweg naar Namutoni, net buiten Etosha zijn er een aantal luxe gasten lodges/farms. Onder schaduwrijke Mopane bomen ligt het rustkamp Halali centraal aan de westelijke grens van Etosha. Het Moringa watergat, dicht bij het kamp, is s ’nachts verlicht voor het bezichtigen van wild.

Okaukuejo is langst gevestigd en populairste rustkamp van Ethosa en aan de westelijke kant gelegen. De kans is dan ook zeer groot om olifanten en zwarte rinoceros dicht bij het kamp te zien. De definitieve eigenschap van Ethosa is de Etosha pan, een enorme, ondiepe indruk van ongeveer 5000 sq.km. Voor het grotere deel van het jaar is de pan een sombere uitgestrektheid van witte gebarsten modder die op de meeste dagen weerspiegelt. Het heeft enorme kudden van wild met deze angstaanjagende „grote witte plaats van droog water“ als achtergrond, die de ervaring van Etosha uniek maakt.

Het park, dat door het jaar open is, is toegankelijk door verschillende poorten. De twee bekendste zijn in het oosten en het westen. Terwijl elk van de drie hoofdkampen van Etosha zijn eigen karakter en atmosfeer heeft, hebben alle drie comfortabele chalet accommodaties, mooie kampeerplaatsen en moderne faciliteiten.