Moremi Game Reserve

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een bezoek aan de Moremi Game Reserve in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Botswana helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

In Moremi werd er 10.000 jaar geleden al gejaagd door de bosjemannen en beslaat een gebied van +/- 4871 vierkante kilometer ligt in het oostelijke gedeelte van de Okavango Delta. Moremi staat bekend als één van de mooiste reservaten in Afrika. Hier vindt u mopane bossen en acacia bossen, vloed vlaktes en lagunes. Het de grote variëteit aan flora en fauna dat Moremi zo bekend maakt.

Het idee om een reservaat te creëren kwam als eerste op in 1961 en er kwam een akkoord door de Batawana in Kgotla in 1963. Het gebied was officieel bestemd als een reservaat in april 1965 en werd onderhouden door de Fauna Conservation Society of Ngamiland. Moremi werd uitgebreid en Chiefs Island viel hier dan ook onder in 1976. In augustus 1979 werd het reservaat overgenomen door de Department of Wildlife and National Parks. Verdere vergroting van het gebied gebeurde in 1992 en het gebied beslaat nu ongeveer 20% van de Okavango Delta.

Moremi Game Reserve
Moremi Game Reserve

Hoe komt u hier
Vanuit Maun gaat de reis noord oost en eerst gaat het over asfalt tot Shorobe. Vanuit hier gaat de reis verder op zand wegen en ook komt u een vee ziekte controle post tegen wat lokaal bekend staat als de Buffalo Hek. Deze hek is opgezet om de vee industrie in het zuiden de beschermen van ziektes die wilde dieren kunnen hebben. Als u door deze hek gaat krijgt u de eerste reden te zien waarom dit een 4×4 land is. Diepe zanderige wegen liggen voor u en staat recht tegen over de perfecte wegen die u eerst heeft gereden. U rijdt hier dan ook langzaam door de zachte zand en de kans om wilde dieren te spotten.

Na een rit van +/- 99 kilometer van Maun komt u bij de zuidelijke entree hek van Moremi Game Reserve genaamd Magwee aan. Hier vindt u in de schaduw van grote mopane bomen een camping plek met faciliteiten. Pas wel goed op uw spullen met voornamelijk eten aangezien de apen en bavianen hier door worden aangetrokken.