Makgadikgadi and Nxai Pan National Park

Makgadikgadi and Nxai Pan National Park
Makgadikgadi and Nxai Pan National Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een bezoek aan de Makgadikgadi and Nxai Pan National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Botswana helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Ten Westen van Gweta snijd de teer weg door de Makgadikgadi and Nxai National Park richting Maun. Omdat de Makgadikgadi Pans Game Reserve en de Nxai Pan National Park zo bijzonder zijn hebben ze besloten om het in de be gin van de 70tige jaren een beschermde gebied van te maken in de hoop dat ze hierdoor de eco systeem zouden beschermen. 

In december 1992 werd het gebied van de Nxai pan National Aprk vergroot naar het zuiden zodat het aangrensende werd met de Makgadikdagi Pans Game Reserve. Aangezien het nu aangrenzende parken zijn werd de naam verandert naar The Makgadikgadi Pans National Park en deze park beslaat een gebied van 7,500 km2. I deze enorme park kunt u de Ntwetwe pan, Makgadikgadi Pannen, Nxai pan, Baines’ Baobabs en Kudiakam pan vinden. Als u het geied wilt bezoeken moet u wel entree gelden betalen. 

Makgadikgadi and Nxai Pan National Park
Makgadikgadi and Nxai Pan National Park

Als u het gebied in wilt gaan is het wel aan te raden dat u dit doet met een 4×4 voertuig. Zelf in het droge seizoen is de bodem van de pannen gevaarlijk met water plassen die net onder de uitgedroogde top laag liggen. Als u eenmaal op de pannen bent krijgt u een uitgestrekte gevoel en maakt het rijden op deze gebied voor een bijzondere eraring.

Als u wat meer avontuurlijk bent aangelegd kunt u deze gebied ook ingaan met een quad. 

Er zijn geen vaste lodges of hotels in het gebied maar er zijn wel aangewezen plekken waar u met een tent kunt staan.