Central Kalahari wild reservaat

Central Kalahari wild reservaat
Central Kalahari wild reservaat

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om een bezoek aan de Central Kalahari National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Botswana helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Groter dan Denemarken of Zwitserland, en groter dan Lesotho en Swaziland bij elkaar. De 52.800 vierkante kilometer Cantral Kalahari Game Reserve werd opgericht in 1961 en is de tweede grootste game reserve in de wereld. Deze park is in het midden van Botswana gesitueerd en wordt gekenmerkt door open vlaktes, zout pannen en oude rivier bedden. In het noorden vindt u zandduinen met vele soorten bomen en bosjes en in het midden vindt u open bush vlaktes terwijl u in het zuiden meer dichte bossen vindt. Het regent in dit gebied sporadisch en kan variëren van 170 tot 700 mm per jaar.

De mensen die er leven zijn de Basarwa of San mensen, maar de meeste mensen kennen ze als bosjes mensen. Leven er in dit gebied al voor duizenden jaren.  Ze zijn van oorsprong jager verzamelaars en trokken rond, maar ze zijn langzamerhand veranderd van levenswijze en leven nu in kleine nederzettingen. Sommige van deze nederzettingen bevinden zich in het zuidelijke helft van deze reservaat. De overheid pleit echter dat ze uit het reservaat verhuizen zodat ze betere medische zorg kunnen krijgen en de kinderen naar school kunnen gaan.

Andere vrij recente bewoners van dit gebied zijn Mark en Delia Owens. Zij hebben vele jaren in dit gebied gespendeerd om onderzoek te doen op de bruine hyena. Ze hadden hun kamp opgezet in de noordelijke deel van bij een mooie bomen eiland. deze gebied wordt niet meer gebruikt als kampeer plek maar er is wel een boek wat ze er allemaal hebben gedaan. Deze plek wordt ook wel Deception genoemd wat vertaald naar bedrog of misleiding. Dit komt omdat als men naar het gebied kijkt van ver het vol te lijken staan met water echter als men dicht bij de rand komt zal je zien dat dit niet het geval is.

Wildlife

U kunt in dit gebied dieren zien zoals de giraffe, bruine hyena, wratten zwijn, wilde hond, cheetha, luipaard, leeuw, blauwe wildebeest, eland, gemsbok, kudu, rode hartebeest en springbok. Het beste tijd om deze dieren te zien is tussen december en april als de dieren naar de rand van de pan gaan.

Deception Valley.

Deception Valey  is alles wat over is gebleven van een rivier dat lang geleden is op gedroogd. deze oude rivier strekt zich 80km uit over de centrale kalahari game reservaat in het noorden. Het gebied bestaat nu uit korte gras soorten met hier en daar boompjes en struiken. sommige wortels van de grotere bomen strekken zich meer dan 50 meter uit onder de grond. Dit zorgt er voor dat ze water kunnen krijgen tijdens de droge winter seizoen.

Onder de grotere bomen die vornamelijk bestaan uit umbrella thorn en buffalo thorn zijn vele dieren te zien die gedurende de middag beschutting zoeken tegen de zon. Als u geluk heeft kunt u hier leeuwen zien slapen.