Rondreis Zuidelijk Afrika Big 5 Safari - Z8+

Rondreis Z8 +3dagen - Een prachtige Zuid-Afrika, Botswana & Namibië safarireis met de Victoria watervallen onderweg. Vanaf Johannesburg, Chobe, Vic Falls en de Caprivi, reist u door naar de Okavango Delta(incl vlucht en verblijf in Delta) en dan weer terug via de Kalahari naar Windhoek. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

17 dagen vanaf: 4697 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg (ZA)1B&B
Palapye1B&B
Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans2B&B
Chobe & Victoria Falls3B&B
Mudumu Park (Namibië)2B&B
Bagani (Namibië)1HP
Maun -Okavango Delta1B&B
Okavango Delta2VP
Gobabis (Namibië)2B&B
Windhoek Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten15
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

17 dagen v/a € 4697,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Zuidelijk Afrika Big 5 Safari - Z8+

 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 1
 • Makgadikgadi Lekkerbly 2
 • Makgadikgadi Lekkerbly 5
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 1
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 2
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 4
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 8
 • Vicfalls Lekkerbly 11
 • Vicfalls Lekkerbly 16
 • Vicfalls Lekkerbly 3
 • Caprivi Lekkerbly 12
 • Caprivi Lekkerbly 16
 • Caprivi Lekkerbly 18
 • Okavang UOBS activities Lekkerbly 3
 • Okavang UOBS activities Lekkerbly 5
 • Okavango Mma Dinare Lekkerbly 3
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 1

Van dag tot dag

1 Johannesburg (ZA)

Bij aankomst gaat u direct of word u gebracht naar uw hotel op of dichtbij de luchthaven om even lekker te relaxen na uw lange vlucht. Deze "PLUS" route is een uitgebreide versie van route Z8 met een verblijf in de Okavango Delta (ipv bezoek) en kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden! 
NB. 
Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren. 

2 Palapye

Na een vroege ontbijt haalt u uw huurvoertuig op en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met een redelijk aantal kilometers. Een groot deel van de route is over de snelweg en u kunt dan ook goede kilometers maken. U komt in de middag aan bij uw tussen bestemming op weg naar de eerste bezienswaardigheid de Makgadikgadi pannen. Let op: het is mogelijk een tussenstop van 1 of 2 nachten onderweg (bijvoorbeeld Marakele Nationale Park) in te voegen om u reis wat rustiger te lopen.

3 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans

Vanaf dit punt gaat de tempo iets omlaag en reist u door interessant Botswana. De route loopt vandaag door de tweede stad van Botswana nl. Francistown en u kunt dan ook hier even een pauze nemen voor lunch of koffie aangezien er verder onderweg niet veel mogelijkheden ertoe bestaan. Vanaf Palapye naar Nata is ca. 350km en zal met de vele kleine dorpjes en gehuggies onderweg ruim 5 uur kosten. Tip. Voor de veiligheid zal u vaak bij dorpjes een snelheidslimiet van 60 km per uur ervaren - hou u er aan! De verkeerspolitie controleert streng in Botswana!! 

4 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans

Nata - U kunt even helemaal tot rusten komen met een boek of gewoon langs de zwembad. Er is niet veel te doen in Nata behalve een bezoek brengen aan de Bird Sanctuary waar u tijdens de droge seizoen grotendeels met een gewone auto kunt rijden. Tijdens het natte seizoen (december - maart) is een 4x4 aan te raden.
Gweta - U heeft vandaag de keuze om te relaxen langs de zwembad of de Ntwetwe zoutpannen en meerkat kolonie te bezoeken. Onderdeel van de 2 miljoen jaar oude Makgadikgadi meer dat ongeveer 1500 jaar geleden opdroogde. Tijdens de regen seizoen zijn de pannen onbegaanbaar omdat er meestal een klein laagje water in komt te staan.

5 Chobe & Victoria Falls

Na Nata begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Kasane/Kasangula waar u de volgende nachten overnacht maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

6 Chobe National Park

Uiteindelijk mag u op safari gaan. Er staan 2 safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

7 Victoria Falls

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

8 Mudumu Park (Namibië)

Een relatief korte rit neemt u naar de volgende lodge gelegen bij de mooie Mudumu National Park. Onderweg reist u door de bekende Caprivi en kunt u soms olifanten tegenkomen. Bij Kongola waar u links af moet naar de lodge en park is er een kleine maar bijzonder leuke "craft market". Bij de lodge aangekomen kunt u gewoon relaxen of aan een laatmiddag of sundowner activiteit deelnemen.

9 Mudumu National Park (Namibië)

Na ontbijt is het mogelijk om of op een rivier cruise of met een safari voertuig de Mudumu park vanaf de lodge te gaan verkennen. U heeft de rest van de dag de tijd om te relaxen en te genieten van de heerlijke waterrijke omgeving van een anders erg droog woestijnachtig land.

10 Bagani (Namibië)

Om naar uw volgende bestemming te geraken reist u eerst dwars door de Caprivi strip. De route neemt u door dit echt tropische deel nl. de Caprivi strook, van de anders droge en woestijnachtige Namibië. Dit is een heel korte rit dus u kunt lekker laat vertrekken.

11 Maun -Okavango Delta

U vertrekt vroeg om de iets meer dan 400 km rustig te kunnen afleggen. De wegen op dit stuk zijn minder goed en u dient echt rekening te houden met een reistijd van meer dan 5 uur. De route gaat nu weer terug naar Botswana en u kruist de grens al snel na u vertrokken ben. De eerste 100 km volgt de weg ongeveer de Okavango rivier waarna de route naar rechts afwijk om om de Delta heen te kunnen rijden. Onderweg treft u veel echte Setswana nederzettingen en dorpjes. Bij de levendige Maun aangekomen kunt u lekker ontspannen.

12 Okavango Delta

U vertrekt 's morgens vroeg naar de vliegveld in Maun waar u met een klein chartervlucht naar uw lodge in de Okavango Delta gevlogen word. Onderweg vliegt u relatief laag en met een beetje geluk begint de wild spotten gelijk. Bij aankomst op de airstrip word u ontvangen en naar de lodge gebracht meestal met een boot of mokoro (lokale kano gemaakt uit een uitgeholde boomstam -tegenwoordig worden ze perfect nagebouwd in vezelglas om zo de natuur te besparen). Afhangende van uw tijd van aankomst is er nog een activiteit.

13 Okavango Delta

Vandaag word u vroeg wakker gemaakt en vertrekt u meestal na koffie op een safari met een mokoro, boot, te voet of soms een safari voertuig. Welke vorm van safari aangeboden word is afhankelijk van de lodge en seizoen (waterstand) of wilde dieren. Na de excursie staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en dan heeft u de tijd om lekker te genieten van de afgelegen stilte en natuur. Later op de dag (meestal laat in de middag) word u weer een excursie aangeboden. U kunt na uw laatste excursie even lekker opfrissen en met de ondergaande zon bij de lodge van een sundowner genieten voor u onder de Afrika sterrenhemel gaat dineren.

14 Gobabis (Namibië)

De terugreis is alweer begonnen. U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken maar er staan een redelijk aantal kilometers en een landsgrens op u te wachten dus kunt u niet te laat vertrekken. Let op: U dient minimaal 6 uur voor dit traject uit te trekken. Bij aankomst kunt u lekker uitrusten en zijn de lange reisdagen iets van het verleden. 

15 Gobabis (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om heerlijk te relaxen. Geniet van de echte Kalahari rust en kijk terug naar een reis vol met mooie indrukken.

16 Windhoek Luchthaven

De reis naar Windhoek luchthaven is rond de 200 km dus heeft u even de tijd om rustig in te pakken voor u aan het allerlaaste deel van uw reis begint. Dit traject loopt grotendeels door de Kalahari die namate u dichter aan de hooglanden van Windhoek komt overgaat in een Karoo agtige omgeving. Op de vliegveld handig u uw auto in en loopt u de korte stukje naar de incheckbalie.

17 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Afrika safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.