Rondreis Afrika Woestijn & Big 5 Safarreis - Z1+

Rondreis Z1 +3dagen - Een uitgebreide overzichts reis met hoofdthema Big 5 Safari en woestijn. Onderweg ontdekt u de beste hoogtepunten van Botswana en Namibië met toppers als de Okavango Delta, Victoria Falls, Chobe, Etosha, Namib Naukluft en Sossusvlei, Fish River Canyon en de indrukwekkende Kgalagadi Park. (Incl. invliegen met verblijf in de schitterende Okavango DeltaGratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

35 dagen vanaf: 6997 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria (ZA)2B&B
Palapye (Botswana)1B&B
Maun - Okavango Delta (Botswana)1B&B
Okavango Delta (Botswana)2VP
Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans (Botswana)2B&B
Chobe & Vic Falls (Botswana)3B&B
Bagani - Poppa Falls (Namibië)1HP
Grootfontein (Namibië)1B&B
Etosha National Park (Namibië)3B&B
Twyfelfontein - Khorixas (Namibië)2B&B
Swakopmund (Namibië)2B&B
Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)3B&B
Aus (Namibië)2B&B
Fish River Canyon (Namibië)2B&B
Kgalagadi National Park (ZA)2SC+CF
Upington (ZA)1B&B
Clanwilliam (Cederbergen - ZA)1B&B
Kaapstad e/o (ZA)2B&B
Kaapstad Luchthaven (ZA)0Vlucht
Totaal nachten33
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

35 dagen v/a € 6997,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Afrika Woestijn & Big 5 Safarreis - Z1+

 • Fauna Lekkerbly 1
 • Culture Lekkerbly 1
 • Fauna Lekkerbly 12
 • Kaapstad stadstoer
 • Fauna Lekkerbly 18
 • Vicfalls Lekkerbly 15
 • Culture Lekkerbly 14
 • Culture Lekkerbly 19
 • Fauna Lekkerbly 15
 • Kaapstad stadstoer 4
 • Augrabies lekkerbly 1
 • Sossus Lekkerbly 32
 • Sossus Lekkerbly 36
 • Kaap Lekkerbly 2
 • South Nam Lekkerbly 1
 • Karoo Lekkerbly 4
 • Karoo Lekkerbly 7

Van dag tot dag

1 Pretoria (ZA)

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Deze "PLUS" route is een uitgebreide versie van route Z1 met meer dagen en kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden! 
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

 

2 Pretoria (ZA)

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Palapye (Botswana)

Na een vroege ontbijt haalt u uw huurvoertuig op en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met een redelijk aantal kilometers. Een groot deel van de route is over de snelweg en u kunt dan ook goede kilometers maken. U komt in de middag aan bij uw tussen bestemming op weg naar de eerste bezienswaardigheid de Makgadikgadi pannen. Let op: het is mogelijk een tussenstop van 1 of 2 nachten onderweg (bijvoorbeeld Marakele Nationale Park) in te voegen om u reis wat rustiger te lopen.

4 Maun - Okavango Delta (Botswana)

Er staat vandaag een redelijk aantal kilometers op u te wachten dus kunt u niet te laat vertrekken. Uw reist achter de Makgadikgadi pannen door een afgelegen deel van Botswana naar de punt waar uw avontuur in Botswana gaat beginnen. Let op: U dient minimaal 6 uur voor dit traject uit te trekken.

5 Okavango Delta (Botswana)

U vertrekt 's morgens vroeg naar de vliegveld in Maun waar u met een klein chartervlucht naar uw lodge in de Okavango Delta gevlogen word. Onderweg vliegt u relatief laag en met een beetje geluk begint de wild spotten gelijk. Bij aankomst op de airstrip word u ontvangen en naar de lodge gebracht meestal met een boot of mokoro (lokale kano gemaakt uit een uitgeholde boomstam -tegenwoordig worden ze perfect nagebouwd in vezelglas om zo de natuur te besparen). Afhangende van uw tijd van aankomst is er nog een activiteit.

6 Okavango Delta (Botswana)

Vandaag word u vroeg wakker gemaakt en vertrekt u meestal na koffie op een safari met een mokoro, boot, te voet of soms een safari voertuig. Welke vorm van safari aangeboden word is afhankelijk van de lodge en seizoen (waterstand) of wilde dieren. Na de excursie staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en dan heeft u de tijd om lekker te genieten van de afgelegen stilte en natuur. Later op de dag (meestal laat in de middag) word u weer een excursie aangeboden. U kunt na uw laatste excursie even lekker opfrissen en met de ondergaande zon bij de lodge van een sundowner genieten voor u onder de Afrika sterrenhemel gaat dineren.

7 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans (Botswana)

U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken maar er staat vandaag niet zo veel kilometers (300) op u te wachten maar de weg is niet te goed dus dient u rekening te houden met een reistijd van rond 4,5 uur. Na aankomst kunt even lekker relaxen voor u voor een sundowner gaat via de Nata Bird Sanctuary naar de rand van de Makgadikgadi pannen. Bij terugkomst is de hete Afrika zon iets van het verleden en kunt u dineren en van een echte Afrika nacht genieten. Tip. Voor de veiligheid zal u vaak bij dorpjes een snelheidslimiet van 60 km per uur ervaren - hou u er aan! De verkeerspolitie controleert streng in Botswana!! 

8 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans (Botswana)

Nata - U kunt even helemaal tot rusten komen met een boek of gewoon langs de zwembad. Er is niet veel te doen in Nata behalve een bezoek brengen aan de Bird Sanctuary waar u tijdens de droge seizoen grotendeels met een gewone auto kunt rijden. Tijdens het natte seizoen (december - maart) is een 4x4 aan te raden.
Gweta - U heeft vandaag de keuze om te relaxen langs de zwembad of de Ntwetwe zoutpannen en meerkat kolonie te bezoeken. Onderdeel van de 2 miljoen jaar oude Makgadikgadi meer dat ongeveer 1500 jaar geleden opdroogde. Tijdens de regen seizoen zijn de pannen onbegaanbaar omdat er meestal een klein laagje water in komt te staan.

9 Chobe & Vic Falls (Botswana)

Na Nata begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Kasane/Kasangula waar u de volgende nachten overnacht maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

10 Chobe National Park (Botswana)

Uiteindelijk mag u op safari gaan. Er staan 2 safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

11 Victoria Falls (Zimbabwe)

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

12 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

Om naar uw volgende bestemming te geraken reist u eerst dwars door de Chobe National Park en gaat de Chobe rivier en daarmee de grens over naar Namibië. De route neemt u dit echt tropische deel, de Caprivi strook, van de anders droge en woestijnachtige Namibië. U kunt onderweg bij Katima Mulilo tanken. Bij Kongola is er een kleine maar leuke "craft market"

13 Grootfontein (Namibië)

Vanaf Bagani aan de Okavangorivier neemt de route u eerst naar Rundu een levendige drukke dorp met veel activiteit. U kunt hier tanken en wat eten en drinken inslaan. Nu gaat de route weer zuidwaarts en steeds naar de minder dichter bevolkte gedeelte waar u net door gereden ben. U overnacht in de buurt van Grootfontein om zo de te rijden kilometers een beetje in redelijk behapbare delen op te splitsen.

14 Etosha National Park (Namibië)

De af te leggen afstand is relatief laag dus kunt u na een rustig begin richting Etosha rijden. Tussen Grootfontein en Tsumeb heeft u de kans om naar de Hoba meteoriet te gaan kijken. Bij Tsumeb kunt u pauzeren voor koffie of een sanitaire break en daarna doorrijden richting Etosha. Indien u binnen het park overnacht is de laaste deel van uw dag gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken. Uit ervaring weten wij dat er ook heel veel net buiten het park word overnacht dus dan kunt u even lekker bijkomen en een verfrissende duik in de zwembad nemen.  Let op: Bij de alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

15 Etosha National Park (Namibië)

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

16 Etosha National Park (Namibië)

Ga vandaag naar wat meer afgelegen punten. Voor u de park inrijd is het soms handig even bij de rest camp even te kijken waar welke dieren gespot zijn.

17 Twyfelfontein - Khorixas (Namibië)

Vanaf Etosha gaat de route hoofdzakelijk over asfalt tot bij Khorixas. In het dorpje Outjo kunt u tanken, even koffie drinken en souvenirs kopen. Onderweg loont het ook de moeite om even de bijna 20 km van de weg te gaan om de Vingerklip te zien. Bij Twijfelfontein aangekomen kunt u even verfrissen in de zwembad of onder de genot van een koele drankje op de hoger gelegen terras genieten van de indrukwekkende vergezichten over de vlakten richting noorden.

18 Twyfelfontein - Khorixas (Namibië)

Vandaag heeft u alle tijd om van dit bijzondere landschap te kunnen genieten. In de buurt is er veel te doen en te zien, zo kunt u de beroemde Vingerklip gaan bekijken of naar de millennia oude rots etsen bij White lady rots gaan. Voor wie interesse in geologie heeft is er ook de "orgelpijp" formaties die miljoenen jaren geleden door hoge vulkanische druk zijn ontstaan. Het is ook de perfecte dag om even niks te doen en te genieten van de Afrikaanse zon.

19 Swakopmund (Namibië)

U vertrekt na ontbijt om via Uis (uitgesproken als Oe-iis) naar het oude beetje Duitse dorpje Swakopmund te rijden. Voor wie langs de Skeleten kust wilt rijden moet op ca. 100 km extra rijden rekenen. Met de kortste route is de reis ca 350 km of ongeveer 5 uur rijden (va Skeleten kust ca. 1 uur langer). Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

20 Swakopmund (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

21 Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)

Vanaf Walvis Baai tot bij Sossusvlei is ononderbroken woestijn landschap en rijdt door 2 canyon passen waarna u over de Steenbokskeerkring om uiteindelijk bij de Solitaire of Sossusvlei te arriveren. Beide bij Sossusvlei of Solitaire bied u de kans om te tanken en even voor koffie te stoppen. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij accommodatie aangekomen kunt u even bijkomen van de vele indrukken die u heeft opgedaan van de prachtige Namib Naukluft en heerlijk tot rusten komen. Geniet hier ook van de prachtige sterrenhemel voor u gaat slapen.

22 Sossusvlei & Sesriem Canyon (Namibië)

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u verder de woestijn in naar het zuiden.

23 Sossusvlei & Spreetshoogte Pass (Namibië)

Vandaag gaat u een van de mooiste uitzichten over de Namib Naukluft ontdekken. Na ontbijt rijdt u eerst rustig richting Walvis Baai & Swakopmund. Vanaf Solitaire is het ca. 9 km voor u rechts gaat op de D1275. Na ca. 30 km begint de weg stijl te klimmen en bent u in de Spreetshoogte bergpas. De rit naar boven duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Bijna boven is er een uitkijkpunt op de linkerkant waar u een van de meest adembenemende uitzichten kunt zien. U kunt op de terugweg bij Solitaire even van de koffie en (de bekende) appeltaart genieten voor u terugkeert naar uw accommodatie om verder te relaxen. 

24 Aus (Namibië)

Uw woestijn avontuur gaat verder. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen richting Sossusvlei. Alle routes hebben voor en nadelen en eigen unieke landschappen maar de D707 is de enige die u echt letterlijk op de rand van de Namib neemt. Neem de tijd en geniet van uw woestijn avontuur. Hier zal u ook 's avonds kunnen genieten van de ongelooflijke sterrenhemel!

25 Aus - Luderitz & Kolmanskop (Namibië)

Vandaag kunt u één van de allermooiste wegen in Namibië rijden en met een beetje geluk ook nog de wilde paarden van Aus tegenkomen. U vertrekt vanaf de op bijna 1500 mtr hoog gelegen Aus en rijd dan 125 dwars door de Namib tot aan de kust bij Luderitz. Hier kunt u lunchen en gewoon genieten van de unieke woestijnkust landschap. Net voor Luderitz (ca. 10 km) is de bekende spookdorp Kolmanskop. Dit hele oude mijndorp is een museum en zeker een bezoek waard. 

26 Fish River Canyon (Namibië)

De reis gaat verder naar het één op na grootste canyon in de wereld. Onderweg is het mogelijk woestijndieren zoals Gemsbokken tegen te komen. De rit is niet lang dus is het mogelijk voor u naar uw accommodatie gaat even in het park een kijkje te nemen bij een uitkijkpunt over de canyon! Bij uw accommodatie aangekomen kunt u gewoon genieten van dit heerlijk woestijn klimaat en omgeving. Met een beetje geluk is het niet bewolkt en dineert u 's avonds onder een strak heldere vonkelende sterrenhemel zoals die alleen in zuidelijk Afrika te zien is.

27 Fish River Canyon (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om de indrukwekkende Fish River Canyon en omgeving te bezoeken, foto's te maken en te genieten van de afgelegen uitgestrektheid van dit op één na grootste canyon in de wereld.

28 Kgalagadi National Park (ZA)

Hier gaat de route weer tijdelijk terug richting noorden. Keetmanshoop is de laatste grote dorp waar u kunt tanken (en proviand inslaan) voor u in de park bent waar u weer kunt tanken. Vanaf Keetmanshoop reist u verder de mooie Kalahari in tot bij Mata Mata waar u officieel de grens met Zuid-Afrika oversteekt. Eenmaal in de park is het heerlijk om gelijk van de rust, vogels en wild te genieten. Het is verstandig vooraf uw boodschappen te doen voor uw verblijf. Er zijn restaurants in de grote kampen id de park maar de standaard is matig en zelf een vuurtje maken voor een BBQ (of braai zoals wij dat noemen) is de ultieme manier om de dag af te sluiten. Na avondeten is het genieten van de de heerlijke Kalahari avonden met of zonder een vuurtje. Let op: U mag hier geen hout vanaf Namibië mee nemen.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

29 Kgalagadi National Park (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om te genieten van dit indrukwekkende park met al zijn dieren. Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

30 Upington (ZA)

U heeft vandaag niet zo ver om te gaan dus is het mogelijk eerst nog even een beetje zelf op safari te gaan na ontbijt. Bij het verlaten van de park dient u eerst uw grensformaliteiten te voltooien voor u uitcheckt. De reis naar Upington is een korte 250 km over een goede asfalt weg en neemt u ook door verschillende typische Kalahari landschappen. In Upington aangekomen kunt u even uitrusten, gaan winkelen of gewoon afkoelen in de zwembad.

31 Clanwilliam (Cederbergen - ZA)

Het is voor deze reisdag verstandig vroeg uit de veren te zijn en direct na ontbijt de reis terug richting Kaapstad te beginnen. Hoewel het een behoorlijke aantal kilometers zijn gaat de route grotendeels door verlaten en uitgestrekte vlakten met goed geasfalteerde lange rechte wegen. De laatste deel vanaf Calvinia word de omgeving wat meer bergachtig en is de reistempo wat lager. Clanwilliam is de bekende Rooibos hoofstad en ligt tegen de beroemde Cederbergen aan en ook dit is een mooie gebied om te bezoeken dus indien u hier van de vele mogelijkheden om te wandelen en rotstekeningen kijken wilt gebruik maken raden wij u aan een extra nacht hier in te plannen.

32 Kaapstad e/o (ZA)

Er zijn vele mooie wegen langs de kust vanaf Clanwilliam die u kunt rijden of vele mooie berg passen die u ook kunt nemen. Uiteindelijk verlaat u de hoogvlakten net na Citrusdal en bij Piekenierskloof word u gegroet door de prachtige golvende vlakten. In de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. U heeft de avond om even bij te komen van de reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. 

33 Kaapstad e/o (ZA)

U heeft vandaag de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

34 Kaapstad Luchthaven (ZA)

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.

35 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Afrika reis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.