Personen: 4 | Periode: Augustus 2023 |

We willen hierbij nogmaals benadrukken hoe fantastisch alles gepland en geregeld was.

Hallo Anja en Simon,

Wij zijn alweer even terug van onze geweldige reis naar Zuid-Afrika. We willen hierbij nogmaals benadrukken hoe fantastisch alles gepland en geregeld was.
Dit heeft er mede toe bijgedragen dat het een onvergetelijke ervaring was.

De 19e daagse reis begon met 4 dagen in het prachtige Kaapstad. Alle hoogtepunten gezien en gedaan inclusief Robben Eiland. Daarna voor 2 overnachtingen naar Hermanus. Gelukkig de walvissen gespot. Van Hermanus naar Knysna de Gardenroute gereden en genoten van het wisselend landschap onderweg. Vanwege laat vertrek uit Hermanus pas in het donker aankomst in Knysna.

Daar vroeg vertrokken om op tijd in Addo Park te zijn en de eerste wilde dieren te spotten. Ondanks dat je later op de reis misschien Kruger Park bezoekt is Addo ook zeker de moeite waard. Wij zijn hier 2 nachten geweest.

Van Addo naar Port Elizabeth gereden voor onze vlucht naar Durban. Ook in Durban 2 nachten geweest. Stadion bezocht. Helaas is de lift daar al enige jaren stuk om bovenop het stadion te komen. Verder marktjes bezocht en aan het strand geweest. Daarna door naar St. Lucia. En het is gewoon echt waar. De nijlpaarden lopen ’s avonds door de straat. We werden getipt door een hele aardige nachtbewaker van het appartementencomplex. Ook een aanrader hier is de boottocht waar je echt heel dicht bij de nijlpaarden komt.

Van St. Lucia reden we door naar Swaziland. Geen problemen bij de grens en onderweg in Swaziland een bezoek gebracht aan Mantenga Cultural Village.
De volgende dag doorgereden naar Kruger Park. Een aanrader onderweg is Ngwenya Glass , een glasfabriek waar oud glas wordt gerecycled tot nieuwe kunstvoorwerpen. Je mag zelf van bovenaf kijken hoe dat in zijn werk gaat.

Vervolgens als afsluiter van onze reis 4 dagen Krugerpark met overnachtingen op 2 verschillende plekken in het park. Echt fantastisch. We hadden het geluk om op de laatste dag de big 5 te voltooien met het jachtluipaard in de boom met zijn net bemachtigde prooi.

Bovenstaand nog niet genoemd maar de overnachtingslocaties waren super en zoals jullie op de site ook al noemen, ieder heeft zijn eigen interesses onderweg maar jullie tips waren meer dan welkom.

Nogmaals dank en groetjes van Familie Ausema

Ausema big 5 002