Personen: 2 | Periode: September 2018 |

De gidsen houden elkaar goed op de hoogte waardoor we meerdere keren cheeta’s, leeuwen en neushoorns hebben gezien.

We zijn ondertussen terug van onze 3-weekse fly drive naar Namibië. Autorijden in Namibië is zeer goed te doen, zeker als je een goede wegenkaart hebt en je je houdt aan de snelheden (en je bewust blijft van de wegen). De navigatie hebben we nauwelijks gebruikt, mede doordat die niet alle locaties herkende. Wel is de kans op ruitschade aan de auto aanzienlijk door tegenliggers (veelal locals) die geen snelheid verminderen. Het verhuurbedrijf lost problemen wel op als ze daarop aangesproken worden (NB op zondagen krijg je niet veel gedaan want dan is alles gesloten). ((U bent door de verzekeringen die wij altijd uitnemen volledige verzekerd voor glas, bodem en banden schade.))

Wij hebben de route Windhoek, Waterberg, Etosha, Palmwag, Swakopmund, Sossuvlei, Fish River Canyon, Mariental gereden. Dat is een mooie afwisseling van afwisselende natuur en dieren. In Etosha kun je zelf rijden en dieren spotten, maar we zijn wel erg blij dat we een aantal drives hebben geboekt. De gidsen houden elkaar goed op de hoogte waardoor we meerdere keren cheeta’s, leeuwen en neushoorns hebben gezien. En zo heeft elke plek in Namibië heeft zijn charme (bergen, woestijnen, zandduinen). Natuurlijk kenden we de bekende foto’s van Namibië (bv Deadvlei), maar om dit in werkelijkheid te zien, is werkelijk indrukwekkend.

De accommodaties waren prima. Sommigen zijn iets gedateerd, maar zijn wel netjes en hebben een prima sfeer. De mensen en het personeel zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. De Gondwana lodges zijn prachtig wat betreft uitstraling en ligging.

In het voorjaar kan het aan de kust hard waaien bij een vrij lage temperatuur, windblockers en warme kleding is zeer aan te raden. Ook de ochtenden kunnen erg koud zijn, zeker in een open truck.

Kortom, de vakantie heeft onze verwachtingen overtroffen.

Lekkerbly Boelens