Pilanesberg Wild Reservaat

Pilanesberg Wild Reservaat
Pilanesberg Wild Reservaat

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Pilanesberg in uw reis wilt opnemen, vraag gerust een persoonlijk gratis reisadvies en prijsopgave voor een op maat gemaakte reis aan. Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken!  Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier
Ook mogelijk als dagtoer vanuit Pretoria.

Pilanesberg Game Reserve is gesitueerd in de Bojanala regio van de Noord west provincie naast Sun City. De park bevindt zich in een krater van een lang geleden uitgestorven vulkaan en is de vierde grootste park in Zuid Afrika. Het beslaat een gebeid van 55.000 hectare. Deze park heeft ook een schitterende meer genaamd de Mankwe dam. Door de tijd heen heeft wind en water een schitterende landschap gecreerd met stenen heuvels, open grasvlaktes, dichte bossen en vlaktes met vele bosjes. Deze park in de thuis van bijna alle zoogdieren van Zuidelijk Afrika waaronder de Big Five.

Algemeen:
Bezoekers kunnen op vele manieren de wonderen van Pilanesberg ervaren. Er is bijna 200 kilometer aan goed onderhouden weg om of zelf te rijden of om met een gids mee te gaan. Profesionele gidsen kunt u ook in het park zelf vinden. Vele hides en mooie picknick plaatsen zijn verspreid over de park wat de gasten de kans geeft of ook eens uit de auto te stappen.

Vogel leven:
Als u van vogel spotten houd bent u hier aan het goede adres. Met meer dan 300 soorten is dit een waar paradijs voor vogel liefhebbers. Sommige vogels komen hier om te over winteren en andere die wonen hier voor vast. Er zijn vele roof vogels maar ook kleinere vogels die insecten of zaadjes eten. Er is een wandel route in een gebied bij de Manyane complex in het oosten van het park. Hier krijgt u informatie over de omgeving terwijl u van het wild kan genieten tijdens uw wandeling. Hier vindt u ook een volière met 80 inheemse soorten vogels.

Pilanesberg Wild Reservaat
Pilanesberg Wild Reservaat

“The Volcano that gave birth to a game reserve” 

De krater van een lang geleden uitgestoven vulkaan ” zo’n 1300 million jaar geleden”  is de setting van Pilanesberg game reservaat. Pilanesberg is 1 van de grootste vulkanische complexen van zijn soort en met de zeldzame steen types is dit een geologische unieke plek. Er is een formatie van 3 ringen of heuvels dat als bubbels uit de vlakte komt en wordt ook wel de Pilanesberg Game Reseve Alkaline Ring Complex genoemd.

Ook voor geologische tijd is deze vulkaan oud, echter is dit wel 1 van de perfecte voorbeelden van een alkaline ring complex. Hier vindt u ook een aantal zeldzame mineralen maar deze zijn niet van economische waarde. Pilanesberg Game Reserve is hoog geplaatst tussen de geologische fenomenen. Deze gebied heeft eeuwen van erosie doorstaan en staat hoog boven de vlaktes uit. Er zijn ook veel plekken ontdenkt waar men kon zien dat er vroeger mensen leefde.

De park is gesitueerd op het rand van de Kalahari en de Lowveld vegatatie, ook wel genoemd als Bushveld. Doordat het park in dit gebiedt ligt krijg je een unieke megelmoes van zoogdieren, vogels en vegatatie. Springbok, bruine hyena’s, red eyed bulbul en kameel doorn bomen die over het algemeen in drogere gebieden te vinden zijn leven nu samen nattere gebieden samen met andere dieren en planten.

De kleurrijke tinten, variërende omgevingen en panorama’s zijn een lust voor mensen die er van houd om foto’s te maken. Hier vindt u ook syenite koppie, dicht bebosde ravijnen, typische bushveld en rollende grasvelden. In het midden van deze park staat de Thabayadiotso berg ” de trotse berg”.