Kruger National Park

Als erkent agent voor SAN Parks (South Africa National Parks) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties inclusief wild ritten (safari’s) en andere activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verdere verplichtingen.

 Kruger National Park
 Kruger National Park

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Kruger National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

Het Kruger Nationaal Park wordt vaak als één van de grootste en meest beroemde natuurgebieden in de wereld aangeduid. Een reservaat vol met buffels, olifanten, leeuwen en andere leden van de ‘Big Five’. Echter is het Kruger Nationaal Park is veel meer dan dat alleen. Het Kruger Nationaal Park, oorspronkelijk Sabie Game Reserve geheten, werd opgericht in 1898 door de Zuid Afrikaanse president Paul Kruger. Het reservaat is nu bijna twee miljoen hectare groot (2/3 van de grootte van Nederland) en ontvangt meer dan 900 000 bezoekers per jaar.

Het Park strekt zich ongeveer 350 km uit langs de Mozambikaanse grens en heeft een gemiddelde breedte van 60 km. Het biedt de grootste verscheidenheid dieren aan vergeleken met elk ander park in Afrika, waaronder olifanten, buffels, neushoorns (wit en zwart), luipaarden, leeuwen alsmede giraffen, nijlpaarden, cheeta’s, verschillende soorten antilopen en andere dieren. Samen vindt men er 147 soorten zoogdieren, 507 vogels, 114 reptielen, 49 vissen en 34 waterdieren soorten.

Afgezien van de grote verscheidenheid aan dieren kent het Park een grote variëteit aan landschappen en eco systemen. Elke gedeelte van het Park heeft zijn eigen typische vegetatie, dat met name is bepaald door regenval en vruchtbare grond.

Iedere diersoort heeft zijn favoriete eco systeem en geeft daardoor voorkeur aan een bepaald gebied in het Park.

Het landschap varieert echter van ondoordringbaar bush langs de Letaba en Olifants rivieren tot uitgestrekte vlaktes met gras en lage begroeiing met enkele prachtige waterplekken, waar de dieren samen komen om te drinken of te badderen.

 Kruger National Park
 Kruger National Park

Take a Walk on the Wild Side…
De Kruger Nationale Park bied bezoekers de kans aan om dichtbij het natuur te komen met verscheiden activiteiten. Als u nou wilt rijden, fietsen of wandelen, Kruger heeft altijd iets voor de natuur liefhebber. Ervaren en professionele bewapende gidsen gaan met u mee en vertellen u alles over de natuurlijke omgeving. Kom oog in oog te staan met Afrika zijn mooiste dieren.

Gegidste Wandelingen
Dagelijks worden er zowel in de avond als in de ochtend safari wandelingen georganiseerd vanuit vele kampen. Een maximum van 8 personen worden meegenomen naar interesante plekken in de omgeving in de nabijheid van de kampen. De wandeling is opzich er relaxed en er gaan ervaren gewapende gidsen mee die hun kennis graag met u delen.

U gaat op zoek naar neushoorns, olifant en leeuw en terwijl u door deze bijzondere plek loopt leert u alles van de Afrikaanse bush. Het is verstandig om comfortabele wandel schoenen aan te doen en kleding aan te doen dat geschikt is voor zowel warmte als regen. Vergeet ook niet uw camera en/of verrekijker. Kinderen onder de 13 mogen helaas niet mee. Het is ook een pre dat u de nacht van te voren bent ingeboekt in de kamp vanwaar u vertrekt.

Game Drives
U kunt er ook voor kiezen op een game drive te gaan en de nachtelijke dieren van het Kruger park te zien.

Ochtend game drives
Vertrek rond 04:30 in de zomer en 05:30 in de winter. Het voordeel van een ochtend game drive is dat de nachtelijke dieren nog actief zijn en de dag dieren actief worden. Dit geeft u de meeste kans om vele dieren te spotten.