Visrivier Canyon

Als erkent agent voor NWR (Namibia Wildlife Resorts) beschikken wij over een wijde kennis. Daarom kunnen wij alle accommodaties en sommige activiteiten vooraf boeken. Alle diensten en adviezen zijn gratis en zonder verder verplichtingen.

Visrivier Canyon
Visrivier Canyon

Indien u na het lezen van de onderstaande beschrijving interesse heeft om Fish River Canyon National Park in uw reis op te nemen, vraag gerust een gratis persoonlijk reisadvies en prijsopgave aan voor een op maat gemaakte reis! Als erkend reisbureau en specialist voor Zuid-Afrika helpt Lekkerbly u graag een mooie Fly Drive of privé gegidste reis te maken! Liever direct telefonisch contact of een mailtje sturen? Klik hier

De Fish River is met 650kilometers, de langste rivier in Namibië. Zijn bron ligt in de oostelijke Naukluft Mountains en stroomt zuidwestelijk van Ai-Ais in de Oranje.

De Fish River canyon, gelegen langs de lagere regionen van de Fish River, is één van de indrukwekkendste natuurlijke schoonheden in het zuidelijke deel van Namibië. Het ontwikkelde zich hoofdzakelijk tijdens het regenseizoen – een regenachtig klimaattijdvak – vele miljoenen jaren geleden. Met een diepte van 550 meter, is de Fish River Canyon de tweede grootste canyon in de wereld, vóór de Grand Canyon in Amerika. De enorme kloof kronkelt langs een afstand van. 160 kilometers door het gespleten massief Koubis al dalend naar Ai-Ais. De canyon begint dichtbij Seeheim, is 161 kilometers lang en eindigt bij Ai-Ais.

Visrivier Canyon
Visrivier Canyon

De Fish River Canyon vormde zich waarschijnlijk ongeveer 500 miljoen jaar geleden. De kloof werd niet alleen gecreëerd door water erosie, maar ook door de instorting van de valleibodem die veroorzaakt werd door bewegingen in de korst van de aarde. Omdat de Fish River in Hardap dichtbij Mariental ingedijkt is, bevat het slechts een kleine hoeveelheid lopend water. In de winter, tijdens het droge seizoen, is het rivierbed vaak volledig droog of heeft slechts een enkele poel. Hoewel, na de regenval in de zomer kan de rivier een woedende bergstroom worden. De canyon maakt deel uit van een Nature Conservation Park. De poort is gelegen bij rustkamp Hobas. Vandaar, moet u nog eens 10 kilometers naar de daadwerkelijke Canyon rijden die een overweldigend uitzicht van „ Hell’s Bend“ aanbiedt.

De Fish River Canyon is een populaire wandelbestemming. De wandeltochten vereist een goede fysieke gezondheid en moeten alleen tijdens de koelere wintermaanden (tussen mei en september) worden ondernomen. Een vergunning van Namibia Wildlife Resorts is in Windhoek verkrijgbaar. De wandeltocht is 86 km lang en duurt ongeveer 5 dagen.