Tel.: 0522 - 252 000

Namibië en Okavango - Reis Z12c

22 dagen vanaf: 3798 per persoon

Reisschema

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Windhoek1B&B
Marienthal2B&B
Fish River Canyon2B&B
Aus1B&B
Sossusvlei2D,B&B
Swakopmund2B&B
Khorixas1B&B
Etosha2B&B
Rundu1B&B
Maun1B&B
Maun/Okavango Delta2B&B/VP
Ghanzi1B&B
Gobabis2D,B&B
Totaal nachten20
Legenda: B&B = Bed en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kookgerieven)

22 dagen v/a € 3798,- p/p*

Offerte aanvragen

Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, gratis excursie, accommodatie route beschrijving, wegenkaart, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.

Korte reisbeschrijving

Uw Namibië en Okavango reis begint en eindigt in Windhoek de hoofdstad van Namibië. Hier hebt u even de kans om bij te komen van uw lange vlucht voor u door gaat naar de rand van de Kalahari net buiten het dorpje Mariental. Hier kunt u genieten van het typische rode zand en rustige omgeving voor u door gaat naar het Fishriver Canyon de op één na grootste canyon in de wereld gaat. Op weg naar de Fishriver canyon stopt u over om een bezoek te brengen aan een kokerboomwoud. Hierna ontdekt u een van de mooiste landschappen en bezoekt u de Namib woestijn en de wonderschone Sossusvlei gelegen in de prachtige Namib Naukluft Park. Hier kunt u enkelenachtjes genieten van de magie van deze bijzondere regio voor u in het leuke koloniale dorpje Swakopmund aan de kust even op adem komt. Hier zijn bijzonder leuke dag excursies in de omgeving te maken zoals de Living Desert Adventure. Vanaf dit punt gaat u eerst naar het dorpje Khorixas (uitspraak korrigas) van waar u verschillende uitstapjes naar bijvoorbeeld de Vingerklip, Versteende woud of de Twyvelfontein rots etsen kan gaan bezoeken. De route vervolgd naar de noordelijker gelegen Etosha Nationaal Park. Hier kunt u rustig genieten van veel dieren (ook de big 5 is tot de mogelijkheden) en natuurlijk de kenmerkende en uitgestrekte “pannen”. Uw reis vervolgt nu richting de Caprivi en via een overnachting in Rundu gaat u op weg naar de in spectaculaire Okavango Delta in Botswana. Dit zijn lange ritten en kunnen met wat extra dagen leuk onderbroken worden op plaatsen zoals Bagani en Ghanzi om zo wat extra rust te geven aan uw reis. Maun waar u overnacht is de poort naar een van de meest spectaculaire wonderen der natuur: de Okavango Delta. Hier overnacht u voordat u in de ochtend de delta in vliegt met een privé vliegtuigje, of u vertrekt met uw privé gids naar een Mokoro station. Indien u naar een luxe lodge vliegt, wordt u bij aankomst ondergedompeld in een sfeer van serene luxe middenin een waterwoestijn. Er wordt in principe een privé natuurgids per elke 2 gasten toegekend, die geboren en getogen in de delta en die de gasten met al zijn kennis bijstaat. Bij terugkomst uit de Delta heeft u één overnachting in Maun om u de volgende ochtend een goede start te geven richting Gobabis in Namibië. Net buiten Gobabis bieden wij u een verblijf op een lodge waar u een bezoek aan de Bosjesmensen kan brengen. U wordt in staat gesteld om op integer wijzen meer te weten te komen over dit fascinerende volk en hun geschiedenis. Bij het vertrekken uit Gobabis gaat u richting Windhoek vliegveld voor het einde van uw Namibië en Okavango reis.

Foto's Namibië en Okavango - Reis Z12c

1 Windhoek

Deze dag komt u aan in net buiten Windhoek. Op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u door naar uw eerste accommodatie. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Marienthal

Net buiten het dorpje liggen meerdere leuke accommodaties. Gelegen midden in de rode duinen kunt u hier heerlijk ontspannen en genieten van het uitzicht en het natuur. Ook is het bij de meeste plekken ook mogelijk om een activiteit ter plekke bij te boeken, zo kunt u paard rijden en op een rode duin de zon zien zakken. In de avond kunt u heerlijk eten bij uw accommodatie.

3 Marienthal

Geniet vandaag van de prachtige rode duinen en het schitterende omgeving. U kunt vandaag rustig aan doen en genieten van een rustige dagje en als u zin heeft kunt u bij uw accommodatie leuke activiteiten bij boeken. Afhangende van waar u verblijft kan het mogelijk zijn dat u zelf de bushmen kan bezoeken. In de avond onthuld een prachtige sterrenhemel zich en kunt u de sterren van het zuidelijk halfrond bewonderen.

4 Fish River Canyon

De reis gaat verder naar het één op na grootste canyon in de wereld. De rit er naar toe is al prachtig en onderweg kunt u ook vele dieren tegen komen die weten te overleven in deze dorre omgeving. Qua accommodaties zijn hier vele bijzondere plekjes waar u kunt verblijven. Geniet van een heerlijk diner in de avond onder een schitterende sterrenhemel.

5 Fish River Canyon

Vandaag heeft u alle tijd om deze bijzondere canyon te bewonderen. Er zijn verschillende uitkijk punten waar u in de schaduw kunt genieten van het mooie uitzicht. Verder zijn er vele activiteiten bij te boeken ter plekke.

6 Aus

Deze plaatsje ligt ideaal gelegen als tussen stop. U kunt hier dichtbij de wilde paarden zien als u gelukt heeft of door rijden naar Luderitz waar het spook dorp Kolmanskop is. Hier kunt u dan onder begeleiding van een gids doorheen wandelen. 

7 Sossusvlei

Vandaag gaat u richting het wereld bekende Sossusvlei gebied. De reis er naar toe neemt u door schitterende gebieden en mooie landschappen. Rij over zand wegen richting Solitaire en als u na het middag uur hier aankomt kunt u bij het café de wereld beroemde appeltaart proberen. In de avond krijgt u een diner bij uw accommodatie en kunt u onder de enorme sterrenhemel heerlijk genieten van een goed glas wijn.

8 Sossusvlei

Vandaag raden wij aan dat u vroeg opstaat. Vraag de avond van te voren hoe laat de hekken van Sossusvlei open gaan en zorg dat u hier dan ook op tijd bent. Rij dan eerst door naar achter om zo de schitterende licht val te kunnen zien bij dode vlei. Dit is een waar paradijs voor fotografen en het is dan ook cruciaal dat u hier als eerste naar toe gaat. Als u dan vervolgens terug rijdt komt u langs Dune 45 waar u dan in alle rust omhoog kunt klimmen omdat alle bussen dan door gereden zijn naar achteren. Zo ontloopt u de drukte en heeft en kunt u de mooiste foto's maken.

9 Swakopmund

Het oude Duitse dorpje Swakopmund is waar u vandaag naar toe gaat. Gelegen aan de kust is dit een populaire vakantie bestemming voor de lokale mensen omdat de zee wind het hier enigszins afkoelt. Er zijn hier dan ook vele dingen te doen echter staat er bij ons één ding vooraan. Dit is de Living Desert toer. U gaat de duinen in met uw gids opzoek naar de kleine 5. Onderweg krijgt u uitleg over de flora en fauna van het gebied wat nergens anders op de wereld voor komt. Er zijn natuurlijk ook vele andere dingen hier te doen. In de avond heeft u ruimschoots de keuze uit vele restaurantjes. 

10 Swakopmund

Vandaag kunt u op een excursie gaan, deze kunnen wij voor u van te voren regelen. Kijk op onze website voor de mogelijkheden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker rustig aan te doen. In de avond kunt u uiteraard weer heerlijk uiteten. 

11 Khorixas

Vandaag gaat de reis naar Khorixas wat in het binnenland van Namibië ligt. Als u vanaf Swakopmund komt rijdt u eerst langs de kust om vervolgens naar het binnenland te gaan. Hier krijgt u de kans om de lokale bevolking tegen te komen zoals de Himbas Vanuit Khorixas zijn er meerdere excursie te doen. Zo kunt u naar Vingerklip gaan of bushmen tekeningen gaan bekijken.

12 Etosha

Deze bijzondere park ligt in het noorden van Namibië. U kunt hier onder andere de Big 5 tegenkomen maar deze park staat ook bekend om zijn grote zout pannen die bijna één derde van het park op maakt. Ter plekke kunt u een game drive regelen om samen met een ranger op pad te gaan op zoek naar wild. Het is ook goed mogelijk om zelf door deze park heen te rijden. Zodra u door de hek gaat bent u al eigenlijk op safari en kunt u vele dieren tegen komen. Er zijn genoeg plekken in het park waar u kunt overnachten. In de avond kunt u genieten van het schitterende sterren hemel of naar een hide lopen dat over een verlichte water poel uitkijkt.

13 Etosha

Ook vandaag kunt u genieten van deze bijzondere park. Ga er vroeg op uit om zo de warmte voor te zijn of ga wederom met een gids op pad. Bij de receptie kunt u een mooie boekje kopen met daar in alle wegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen. Rij bijvoorbeeld door tot de volgende kamp waar u in de middag kunt lunchen.

14 Rundu

Bij Rundu overnacht u net buiten het dorpje en over het algemeen aan de oevers van de Kavango rivier met uitzicht over Angola. Geniet van een heerlijk drankje terwijl de zon langzaam zakt.

15 Maun

U komt vandaag aan in Maun, een dorpje aan de rand van het Okavango Delta. Deze bruisende dorpje heeft genoeg leuke plekjes waar u in de avond kunt uit eten. Qua accommodatie hebben wij hier volop keuze.

16 Maun/Okavango Delta

Vandaag heeft u de kans om het schitterende Okavango Delta te zien. Ontdek deze schitterende gebied door middel van een eeuwenoude vervoer methode de Mokoro. Met de uitgeholde boom stam glijdt u stil door deze waterwegen om zo te kunnen genieten van alle flora en fauna. Ook krijgt u de kans om hier te wandelen met uw gids op zoek naar dieren. Het hangt altijd af aan het waterstand hoelang u vaart en/of wandelt. Deze toer kunt u optioneel bij boeken echter raden wel aan om dit te doen!

Alternatief tegen meerprijs - Vandaag gaat u het bijzondere Okavango Delta in. Vanuit het luchthaven bij Maun vliegt u met een kleine bush vliegtuig naar uw overnachting plek in de delta. Tijdens uw vlucht hiernaar toe vliegt u uiteraard over deze bijzondere gebied en is de kans groot dat u al wild zal zien. Na een vlucht van +/- 20 tot 30 minuten ziet u het landingsbaan voor u en wordt de daling in gezet om te landen op deze zand landingsbaan. Eenmaal geland wacht uw gids u al op. deze gids zal voor het gehele verblijf periode bij u blijven. Afhandende van waar u verblijft kan het ook nog eens voorkomen dat u per boot naar uw accommodatie gaat. Als u even hebt kunnen opfrissen begint de eerste Mokoro boot trip en wandeling al. Afhangende van het waterstand gaat u eerst met deze uitgeholde boomstammen varen om vervolgens ter voer verder te gaan. Na deze bijzondere uitje komt u terug bi uw kamp waar uw diner al bijna klaar staat.

17 Moremi/Okavango

Vandaag kunt u met een 4x4 Moremi in gaan samen met een gids. Ga opzoek naar alles dieren die hier te vinden zijn en leer van de zeer uitgebreide kennis van uw gids die over het algemeen lokaal zijn op gegroeid. Deze toer kunt u optioneel bij boeken echter raden wel wel aan om dit te doen!

Alternatief tegen meerprijs - Vroeg op om even heerlijk een kopje thee of koffie te drinken voordat u weer op pad gaat met uw privé gids. Ook vandaag gaat u weer met de Mokoro op pad om wilde dieren te spotten en te genieten van het schitterende natuur. Neem wel zonnebrand crème mee en een rugzak voor water en uw camera. Een goede hoed is zeker ook aan te raden. Eenmaal terug bij het kamp kunt u gaan ontbijten met een schitterende uitzicht. In de middag kunt u er op uitgaan naar bijvoorbeeld het lokale dorpje of gewoon heerlijk rustig aan doen. Het kan immers erg warm worden overdag. Na een heerlijke middag neemt u gids u weer mee opzoek naar dieren. Eenmaal terug van uw avontuur kunt u weer aanschuiven bij het diner om zo de dag door te nemen en te genieten van de zonsondergang. Klik hieronder op de link voor een kleine impressie. Okavango Delta

18 Ghanzi

Alternatief vervolg - U heeft de keuze om weer vroeg te staan om zo voor het laatst met uw gids op pad te gaan. Vaar met deze Mokoro door het schitterende natuur op zoek naar wild. Eenmaal aangekomen bij uw accommodatie weer kunt u aanschuiven bij het ontbijt. Afhangende van wanneer u terug vliegt kunt u nog genieten van deze bijzondere gebied. U vliegt weer terug met het kleine bush vliegtuig naar Maun luchthaven. Hier staat uw huur auto en kunt u naar uw volgende accommodatie rijden.

Indien u niet uit de Delta vliegt vertrekt u vandaag direct na ontbijt naar Ghanzi, een klein Kalahari dorpje dichtbij de grens van Namibië. 

Let op: Het is mogelijk deze overnachting uit te laten indien u niet uit de Delta moet vliegen. U kunt dan gewoon vroeg 's morgens vertrekken om zo voldoende tijd te hebben de langere afstand te overbruggen.

19 Gobabis

De Bushmen wonen al lang in deze land en vandaag gaat u dan ook richting Gobabis om op één van de vele accommodaties te verblijven waar deze mensen ook te vinden zijn. U heeft vandaag alle tijd om naar uw accommodaties te rijden en bij aankomst kunt u ook even heerlijk rustig aan doen. In de avond krijgt u een diner bij uw accommodatie.

20 Gobabis

Vandaag heeft u de mogelijkheid om de hele dag op pad te gaan met de Bushmen. Zij laten dan zien hoe ze vroeger leefde en ook leren ze u hoe u de ''Bush Krant'' moet lezen. Ga samen met ze op pad en zoek verschillende dieren sporen en zie ook hoe ze grote wortels uit de grond halen in deze dorre omgeving. In de avond krijgt u verschillende dansen te zien en natuurlijk wordt er gevraagd of u mee wilt doen. Voor een voor proef hier van kunt u op de link klikken. Video Bushmen

21 Windhoek luchthaven

Vanuit Gobabis gaat u terug naar Windhoek. Bij aankomst bij de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

22 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.

Het belang van goede overnachtingen. Alle door ons aangeboden accommodaties worden in de regel persoonlijk periodiek door één van onze team gekeurd! Daarom moeten accommodaties die wij als regel aanbieden bij onze reizen minimaal aan een paar vereisten voldoen zoals altijd uw eigen badkamer en toilet, een goed bed, schoon en rustig met vriendelijke service. Ook een unieke ligging, Afrikaanse karakter en gezelligheid en een WiFi verbinding zijn belangrijke kwaliteiten!  Waar mogelijk bieden wij kleinschalig accommodaties met het “lekker bly” gevoel aan. Onze naam betekent tenslotte ‘goed vertoeven’ (lekker verblijven) in het Afrikaans.

Uitgebreide kennis en ervaring. Wij reizen geregeld naar verschillende delen van Zuidelijk Afrika om zo zelf op de hoogte te blijven van veranderingen en nieuwe accommodaties, dag toeren, activiteiten, bezienswaardigheden etc. te vinden. Gezamenlijk legt onze team gemiddeld tussen de 15,000 en 25,000 km per jaar af! Elk jaar opnieuw stelt dit ons in staat honderden unieke routes samen te stellen met bijzondere accommodaties die unieke aansluiting geven aan de specifieke wensen van ieder klant!

Lekkerbly Grootbos 3

Hieronder treft u de volgende informatie

 • Algemene informatie
 • Beperkte beschikbaarheid
 • Geen massatoerisme
 • Type accommodatie
 • B&B
 • Variatie
 • Budget of luxe

Algemeen 

Lekkerbly beveelt in de regel de kleinere, professionele, maar wel meer persoonlijk gerunde etablissementen aan, zoals gastenhuizen, kleinere (safari) lodges en familie of boutique hotels (gemiddeld 3 tot 4 sterren standaard of gelijkwaardig). Ook bieden wij u een select aantal kleinschalige, exclusieve 5 sterren etablissementen aan die ook aan het typische Lekkerbly gevoel voldoen. De aangeboden accommodatie wordt *doorgaans op basis van bed en ontbijt aangeboden. Indien gewenst of waar nauwelijks tot geen mogelijkheden bestaan om ’s avonds uit eten te gaan, bieden wij u een accommodatie aan op basis van half pension. In het geval van ‘alleen de overnachting’ (self catering), is de accommodatie veelal een ‘zelfzorg’ huisje, bungalow of appartement, compleet met kookvoorziening etc. In de Nationale Parken wordt *in het algemeen ‘self catering’ aangeboden; voor wie niet zelf wilt koken of ontbijt wilt maken, is er altijd een restaurant in de buurt. Wij bieden in de regel alleen accommodaties aan met en-suite badkamer en eigen toilet.  

Wij kennen de gastheer en/of gastvrouw van de door ons aangeboden typische “Lekkerbly” accommodaties vaak persoonlijk en werken soms al jaren samen. Alle door ons voorgestelde accommodaties worden in de regel door ons persoonlijk periodiek gekeurd. Een voor ons belangrijk criteria bij het beoordelen van accommodaties zijn – de persoonlijke en gezellige sfeer, ligging en hygiëne. Indien er “self catering” accommodatie aangeboden wordt gaan wij uit van het AA (automobiel club – ANWB – van Zuidelijk-Afrika) als richtlijn voor kwaliteit.

Belangrijk is dat het schoon en netjes is met een goed bed en u altijd uw eigen badkamer en toilet heeft! Waar mogelijk is er een goede WiFi verbinding beschikbaar om zo als u dat wenst in contact met uw familie en vrienden te blijven.

Beperkte beschikbaarheid. 

Aangezien voornamelijk veelal kleinere en persoonlijk gerunde etablissementen gebruikt worden, worden kostenramingen aangeboden op basis van de plaats of het natuurreservaat waar overnacht gaat worden. Zodra we een door u goedgevonden reis hebben samengesteld, wordt overgegaan tot het maken van een offerte waarbij we voorlopige besprekingen kunnen gaan maken. De offerte is daarom slechts een beperkte tijd geldig: voorlopige besprekingen kunnen beperkt vastgehouden worden. Kostenramingen en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.  Als laatste geldt: waarde voor geld staat bij ons voorop.

Geen massatoerisme accommodaties!

Ontwijk massatoerisme! Een deel van de taak tijdens onze uitgebreide reizen is het controleren van bestaande overnachtingen en zoeken naar nieuwe accommodaties. Zo hebben wij ook vanaf 2003 meer dan 1000 veelal unieke accommodaties bezocht. Hieruit bieden wij enkele honderden unieke overnachtingen in Zuid-Afrika, Namibië en Botswana aan die niet of weinig in de massatoerisme gebruikt worden en uitstekend bij kleinschalige maatwerk reizen past.

Mauritius Strandvakantie

Mauritius bied de reiziger dan ook een groot verscheidenheid aan van verschillende accommodaties over het hele eiland. Over het algemeen zijn er luxe all-in resorts over hele eiland te vinden maar voor de echte leuke en meer kleinschalige accommodaties moet je in het noorden zijn.

Ontwijken van massa toerisme of niet? In Mauritius is keus aan u. Afgelegen en weg van de drukte of lekker gezellig met een grote keus aan winkeltjes, restaurant en andere activiteiten. Afhankelijk van uw wensen bieden wij u advies over de verschillende opties om het zo goed mogelijk aan te laten sluiten op uw wensen. Waar een accommodatie gelegen is kan bepalend zijn of de gehele vakantie aan uw verwachtingen voldoet of niet. Een gewone strandvakantie van een paar dagen of het eiland verkennen? Het lengte van uw verblijf en wat u graag wilt doen is in de regel bepalend voor welke verblijf en vooral welke plaats u overnacht en daarom ook echt aansluit op uw unieke wensen.

Ook in Mauritius zijn alle door ons aangeboden accommodaties door één van onze team gekeurd maar hier worden de wensen eerder afgestemd op een tropische vakantie. 

Meer weten of heeft u vragen? Bel of mail ons.
Tel: 0522 252 000 of e-mail naar:  info@lekkerbly.nl

Bent u echt alleen ‘s avonds of in het weekend bereikbaar?
Wij maken graag een afspraak om u terug te bellen wanneer het u beter uit komt!

U bent ook van harte welkom bij ons op kantoor, het Lekkerbly team staat voor u klaar.
Klik hier voor onze openingstijden en/of om een afspraak te maken.

Let op: Kostenberamingen en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

Een kort overzicht van de type accommodaties die wij bieden. 

 • K – Kleinschalig tot 15 kamers. Gastenhuizen, (safari)lodges, guest farms, kleine familie hotels. Vaak uniek gelegen en/of bijzonder gezellig opstelling vaak persoonlijk door de eigenaar gerunde etablissementen met een uniek Afrikaans karakter! De grootste hoeveelheid van onze accommodaties zijn in deze klasse.
 • M – Middelgroot 10 tot 25 kamers. Gastenhuizen, (safari)lodges, guest farms, kleine familie en boetiek hotels. Niet standaard massatoerisme accommodatie maar net te groot om kleinschalig genoemd te worden. Hier is ook een unieke ligging, Afrikaanse karakter en gezelligheid belangrijke kwaliteiten. Meestal is de eigenaar persoonlijk betrokken of aanwezig.
 • L – Luxe. Boetiek hotels, bijzondere gastenhuizen, (safari ) lodges maar dan minimaal 5 ster! Zoals bij 1 & 2 maar dan top luxe. Prijs wisselend maar in de regel goede waarde voor uw geld. Word vaak toegevoegd als hoogtepunt vooral bij safari of als laatste overnachting.
 • NP – Nationale parken. Van safaritenten, rondawels (ronde bungalowtjes) tot luxe lodges. In de regel bieden wij een “self catering” huisje, bungalow, rondawel of safaritent aan met eigen sanitair. Over het algemeen zijn de accommodaties in rustkampen gelegen (met waar nodig een hek om gevaarlijke dieren er uit te houden) die vanaf enkele tot soms wel meer dan honderd eenheden per rustkamp bieden. Indien u als familie of groep vrienden op reis gaat, kan het voorkomen dat u met z’n allen één huisje deelt met aparte slaapkamers en badkamer die soms ook gedeeld moet worden met u mede reisgenoten. Indien u dit absoluut niet wilt dient u dit aan te geven: wij zorgen er dan voor dat een ieder een eigen accommodatie en/of badkamer krijgt. De meeste rustkampen hebben een zwembad, kleine supermarkt/kampwinkel en vaak ook een restaurant waar ontbijt, lunch en diner aangeboden word.
 • G – Groot 25 kamers of meer. Kleinere hotels, grotere lodges soms van hotel/lodge ketens. Deze professionele etablissementen worden aangeboden waar er geen andere opties beschikbaar zijn. Vaak door andere touroperators gebruikte accommodaties die soms ook via een boeking site aangeboden worden. Gewoon netjes maar niets bijzonder!

Lekkerbly Cleveland

B&B?

Bed & Breakfast (bed en ontbijt) is een begrip dat vooral in Nederland vaak word geassocieerd met overnachten bij iemand thuis inclusief het delen van gerieven zoals badkamer en toilet. B&B in Zuid-Afrika is een veel breder begrip!!

Behalve dat het aangeeft dat u op basis van een bed inclusief ontbijt overnacht houd het vaak in dat het een gastenhuis is dat persoonlijk door de eigenaar gerund word. Indien wij u een B&B aanbieden voldoet deze altijd aan *onze minimale vereisten (zie beneden) en ook aan lokale vereisten en wetgeving voor professionele overnachtingen! In onze selectie beschikken wij over verschillende accommodaties die niet of weinig in de massatoerisme gebruikt worden en uitstekend bij kleinschalige maatwerk reizen past.

*Alle door ons aangeboden accommodaties worden in de regel persoonlijk periodiek door één van onze team gekeurd! Daarom moeten accommodaties die wij als regel aanbieden bij onze reizen minimaal aan een paar vereisten voldoen zoals altijd uw eigen badkamer en toilet, een goed bed, schoon en rustig met vriendelijke service. Ook een unieke ligging, Afrikaanse karakter en gezelligheid en een WiFi verbinding zijn belangrijke kwaliteiten!

De Lekkerbly omschrijving van Bed and breakfast!

Kleinschalig en persoonlijk (vaak door eigenaar, die meestal ook in of bij de accommodatie verblijft) gerunde accommodaties met maximaal 10 kamers (altijd met eigen en-suite badkamer & toilet). De standaard kan wisselen van eenvoudig tot luxe. Meestal zijn maaltijden eenvoudig en ontbijt altijd ingesloten (diner soms mogelijk) Veel van onze B&B’s worden vaak door onze klanten als favoriet aangegeven!!

Variatie. 

In een zeer veelzijdige en afwisselende regio heeft bijna elke accommodatie zijn eigen identiteit en uitstraling. Daar onze voorkeur uitgaat naar persoonlijk gerunde etablissementen, werken wij waar mogelijk niet met grote onpersoonlijke hotels. Ook is er een grote verscheidenheid aan accommodaties: van zeer eenvoudig (zonder ontbijt) tot 5 sterren luxe. In principe treft u bij al onze accommodaties een zwembad aan, in enkele uitzonderlijke gevallen en daar waar het water schaars is kan dit ontbreken. Hieronder een korte opsomming van de meest voorkomende vormen van de door ons aangeboden accommodaties.

Budget of luxe?  

Het is bijna altijd mogelijk om  iedere reiziger met een beperkt (maar realistisch) budget te helpen om een leuke en unieke maatwerk reis te maken. Voor reizigers die een boven gemiddelde standaard van luxe en aandacht verlangen, kunnen wij eveneens een maatwerk reis aanbieden die moeilijk elders te evenaren is.

Zou u meer willen zien van de door ons aanbevolen accommodaties, klik hier

Zelf rijden of uw eigen privé gids/chauffeur?

Veilig en vertrouwd! Benut onze jaren van ervaring om goed voorbereid, veilig en relaxed van een stressvrije vakantie te genieten!

Zelf rijden

Zuidelijk Afrika (Zuid-Afrika, Namibië en Botswana) bied een ideale wegennet en een verrassende verscheidenheid aan landschappen, culturen voor individuele/zelfstandige reizigers. Wij helpen u graag met het uitzetten van een haalbare ideale route* binnen een realistisch budget voor uw specifieke en unieke wensen voor een onvergetelijke ontdekkingsreis. Gebruik onze passie en kennis** om een minder toeristische maar echt Zuidelijk Afrikaanse wereld te ontdekken! Voor meer informatie over wat ingesloten is en welke huurauto’s wij als een regel aanbieden klik hier

*Wij hebben alle door ons aangeboden routes zelf met een normale middenklasse sedan auto gereden.
**In onafhankelijk onderzoek door de ANWB aangegeven als Zuid-Afrika specialist. (Wereldreisgids – Zuid-Afrika pag 88).

Honda CVR


Individueel gegidste privéreizen

Voor de reiziger met een iets ruimer budget. Het unieke van de Lekkerbly privé gids/chauffeur concept is dat het in feite bijna gelijk aan zelf rijden “Fly & drive” is, behalve dat u zelf niet hoeft te rijden. Dit wordt voor u gedaan. U heeft dus niet alleen uw eigen Nederlands/Afrikaans en Engels sprekende privé gids/chauffeur, maar hij of zij is tevens een ervaren Zuid-Afrikaan die ervoor zorgt dat u veilig, aangenaam en ontspannen Zuidelijk Afrika ontdekt. De route staat niet vast als bij een *groepsreis maar indien u wenst kan er tussentijds altijd een omweg gemaakt worden om nog even een andere bezienswaardigheid te bezoeken, die u toch ook nog graag wil zien. Door de unieke formule zijn deze reizen ideaal voor individuele reizigers en kleine groepen* van 4 tot 7 personen. Meer personen op aanvraag mogelijk. 

*Let op: Wij bieden geen groepsreizen aan maar individueel gegidste privéreizen.

Meer weten of heeft u vragen? Bel of mail ons.
Tel: 0522 252 000 of e-mail naar:  info@lekkerbly.nl

Bent u echt alleen ‘s avonds of in het weekend bereikbaar?
Wij maken graag een afspraak om u terug te bellen wanneer het u beter uit komt!

U bent ook van harte welkom bij ons op kantoor, het Lekkerbly team staat voor u klaar.
Klik hier voor onze openingstijden en/of om een afspraak te maken.

Let op: Kostenberamingen en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

 

Wij bieden u 2 verschillende opties van reizen.

1) Inclusief bij Fly Drive

Lekkerbly bied u voor *Zuidelijk Afrika een zeer compleet pakket inclusief verscholen kosten die u anders ter plaatse zou tegenkomen. Hierdoor zijn wij niet altijd het aller goedkoopste maar wel goede waarde voor uw geld. Als erkend specialist* en door de vele goede contacten zijn wij in staat uw reis voor zo ver mogelijk op uw reiswensen af te stemmen. Bovendien bieden wij u ook een brede scala aan allerlei extra activiteiten of excursies, en een gratis excursie vanaf 12 nachten om uw reis helemaal af te ronden. *Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Swaziland en Lesotho.

Onze prijs is gebaseerd op 2 personen die samen reizen en is inclusief:
1) Internationale vluchten**
2) Accommodatie met gemiddeld Lekkerbly niveau (meestal op basis van bed en ontbijt). Lees meer bij tab “Accommodaties”
3) Autohuur met airco, ongelimiteerde kilometers en maximale “No Risk” verzekering en waar van toepassing GPS systeem.
4) Goed geplande route met overzichtelijke route atlas en/of wegenkaart en/of beschrijving per accommodatie.
5) Gratis excursie bij 12 nachten.
6) Luchthaven transfers waar noodzakelijk.
7) Binnenlandse vluchten indien in reis opgenomen.
8) Verscholen kosten zoals toegangsgelden & safari wild ritten “game drives”. Wanneer er binnen een Zuid-Afrikaanse Nationale Park overnacht wordt, worden voor zover mogelijk de entreegelden en gewenste gegidste wildritten ingesloten in de geoffreerde prijs.

**Hebt u al uw vluchten geboekt? Geen punt! De prijs van de vlucht wordt er bij het opstellen van een prijsindicatie gewoon uit gehaald. Om een passende prijsopgave te kunnen maken, hebben wij wel uw aankomst en vertrek gegevens nodig: vooral de gebruikte luchthavens, de aankomst- en vertrekdata en tijden.

Exclusief zijn: brandstof, tolgelden, alle maaltijden die niet specifiek geoffreerd zijn, persoonlijke uitgaven en entreegelden die niet vooruit betaald kunnen worden. Let op: Deze extra kosten worden uitgebreid en accuraat bij onze offerte gevoegd om u een duidelijke en eerlijke overzicht te geven van uw totaal te verwachte kosten!

Waarom ook vliegticket op maat? Aansluitend bij het aanbieden van een mooie landarrangement hoort natuurlijk een passende vliegticket. Wij zoeken graag de beste vluchten voor u uit en plaatsen deze dan kosteloos en vrijblijvend tijdelijk in optie. Dit bied u de kans de rest van de reis in overleg met uw reispartner/s en ons verder uit te zoeken. Let op: Prijzen van vluchten worden vaak bepaalt door hoe vol de vluchten zit en verschillen daarom soms van dag tot dag.

Wat gebeurd in geval van een tijdswijziging of vertraging? Of u nu zelf uw vliegticket heeft geboekt of via ons maakt geen verschil. Bij het boeken van een compleet landarrangement assisteren wij u direct om de uw gehele reis weer aansluitend op uw vlucht te maken.

Gratis excursie: Alle door ons aangeboden reizen naar Zuidelijk Afrika voor langer dan 12 dagen en vanaf 2 personen hebben een gratis excursie ingesloten. Dit heeft het voordeel dat u altijd een lokale gids heeft die niet alleen u veel van de excursie en omgeving kan vertellen maar ook vragen kan beantwoorden over bijvoorbeeld gedrag, gewoonten, etc. die mogelijk ontstaan bij het bezoeken van een vreemd land. (slechts bij aankomst te Johannesburg/Pretoria, Kaapstad of Windhoek mogelijk) Gratis excursie exclusief bij Lekkerbly Tours & Safaris! Voor meer informatie klik hier.


zuid afrika fly drive 2

Meer weten of heeft u vragen? Bel of mail ons.
Tel: 0522 252 000 of e-mail naar:  info@lekkerbly.nl

Bent u echt alleen ‘s avonds of in het weekend bereikbaar?
Wij maken graag een afspraak om u terug te bellen wanneer het u beter uit komt!

U bent ook van harte welkom bij ons op kantoor, het Lekkerbly team staat voor u klaar.
Klik hier voor onze openingstijden en/of om een afspraak te maken.

Let op: Kostenberamingen en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

 

2) Inclusief bij Individueel gegidste privéreizen.

Het unieke van de Lekkerbly privé gids/chauffeur concept in *Zuidelijk Afrika is dat het in feite bijna gelijk aan fly & drive is, behalve dat u zelf niet hoeft te rijden. Dit wordt voor u gedaan. U heeft dus niet alleen uw eigen Nederlands/Afrikaans en Engels sprekende privé gids/chauffeur, maar hij of zij is tevens een ervaren Zuid-Afrikaan die ervoor zorgt dat u veilig, aangenaam en ontspannen Zuidelijk Afrika ontdekt. De route staat niet vast als bij een groepsreis** maar indien u wenst kan er tussentijds altijd een omweg gemaakt worden om nog even een andere bezienswaardigheid te bezoeken, die u toch ook nog graag wil zien. Door de unieke formule zijn deze reizen ideaal voor individuele reizigers en kleine groepen** van 4 tot 7 personen. Meer personen op aanvraag mogelijk. Als erkend specialist* en door de vele goede contacten zijn wij in staat uw reis voor zover mogelijk op uw reiswensen af te stemmen. Bovendien bieden wij u ook een brede scala aan allerlei extra activiteiten of excursies, Theta geregistreerde gidsen en een gratis excursie om uw reis helemaal af te ronden.

*Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Swaziland en Lesotho.
**Let op: Wij bieden geen groepsreizen aan.

Met gids/chauffeur is de volgende inclusief (prijs op aanvraag)
1) Brandstof.
2) Tolgelden onderweg.
3) Vervoer met chauffeur/gids en luxe minibus met airco i.p.v. autohuur.
4) Accommodatie en maaltijden voor de gids/chauffeur.
5) Internationale vluchten**
6) Accommodatie met gemiddeld Lekkerbly niveau (meestal op basis van bed en ontbijt). Lees meer bij tab “Accommodaties”
7) Gratis excursie bij 12 nachten.
8) Luchthaven transfers waar noodzakelijk.
9) Binnenlandse vluchten indien in reis opgenomen.
10) Verscholen kosten zoals toegangsgelden & safari wild ritten “game drives”. Wanneer er binnen een Zuid-Afrikaanse Nationale Park overnacht wordt, worden voor zover mogelijk de entreegelden en gewenste gegidste wildritten ingesloten in de geoffreerde prijs.

**Hebt u al uw vluchten geboekt? Geen punt! De prijs van de vlucht wordt er bij het opstellen van een prijsindicatie gewoon uit gehaald. Om een passende prijsopgave te kunnen maken, hebben wij wel uw aankomst en vertrek gegevens nodig: vooral de gebruikte luchthavens, de aankomst- en vertrekdata en tijden.

kariega 3

Exclusief bij gids/chauffeur: GPS systeem + route beschrijving + overzichtelijke route atlas of wegenkaart, alle maaltijden die niet specifiek geoffreerd zijn, persoonlijke uitgaven en entreegelden die niet vooruit betaald kunnen worden. Let op: Deze extra kosten worden uitgebreid en accuraat bij onze offerte gevoegd om u een duidelijke en eerlijke overzicht te geven van uw totaal te verwachte kosten!
Onze prijzen zijn indicatief en kunnen hoger of zelfs lager zijn afhangende van seizoen, vluchtbeschikbaarheid en overnachtingsniveau!

Waarom ook vliegticket op maat? Aansluitend bij het aanbieden van een mooie landarrangement hoort natuurlijk een passende vliegticket. Wij zoeken graag de beste vluchten voor u uit en plaatsen deze dan kosteloos en vrijblijvend tijdelijk in optie. Dit bied u de kans de rest van de reis in overleg met uw reispartner/s en ons verder uit te zoeken. Let op: Prijzen van vluchten worden vaak bepaalt door hoe vol de vluchten zit en verschillen daarom soms van dag tot dag.

Wat gebeurd in geval van een tijdswijziging of vertraging? Of u nu zelf uw vliegticket heeft geboekt of via ons maakt geen verschil. Bij het boeken van een compleet landarrangement assisteren wij u direct om de uw gehele reis weer aansluitend op uw vlucht te maken.

Gratis excursie: Alle door ons aangeboden reizen naar Zuidelijk Afrika voor langer dan 12 dagen en vanaf 2 personen hebben een gratis excursie ingesloten. Dit heeft het voordeel dat u altijd een lokale gids heeft die niet alleen u veel van de excursie en omgeving kan vertellen maar ook vragen kan beantwoorden over bijvoorbeeld gedrag, gewoonten, etc. die mogelijk ontstaan bij het bezoeken van een vreemd land. (slechts bij aankomst te Johannesburg/Pretoria, Kaapstad of Windhoek mogelijk) Gratis excursie exclusief bij Lekkerbly Tours & Safaris! Voor meer informatie klik hier

Een prijsopgave aanvragen voor uw eigen unieke reisschema is gratis en makkelijk te doen in 3 korte stappen. Vluchten al geboekt? Geen punt. Vermeld bij uw aanvraag de vluchtgegevens en wij zorgen ervoor dat de prijsopgave aansluitend op uw aankomst en vertrek gegevens aangeboden word. Het aanbieden van een uniek reisschema en prijsopgave kan meestal binnen een dag of twee. Met al onze contacten en als erkend touroperator en agent voor alle nationale parken, zijn wij in staat u een perfect op uw wensen aansluitende reis aan te bieden tegen een betaalbare prijs.

 

Stap 1) Oriëntatie

Om u een idee te geven wat uw reiswensen gaan kosten vragen wij een offerte aanvraag formulier in te voltooien en aan ons op te sturen of telefonisch contact op te nemen en zo uw wensen aan ons kenbaar te maken. In de regel ontvangt u na een dag of twee een uitgebreide voorlopige offerte of kostenraming. Indien u haast heeft en snel een antwoord wil - neem dan direct telefonisch contact op. In de voorlopige offerte ontvangt u een uitgebreide overzicht van 1) overnachtingsplaatsen* en op welke basis uw overnacht 2) vervoermiddel (bijv. huurauto type) 3) vluchtbeschikbaarheid 4) en alle andere te verwachten kosten (**ook kosten die u later ter plaatsen zal maken. Ook ontvang u een kort overzicht van wat u onderweg aan bezienswaardigheden of hoogtepunten mag verwachten. Hierdoor kunt u beter inschatten wat de werkelijke kosten gaan worden. Indien het niet geheel aan uw verwachtingen voldoet kunnen wij (indien gewenst) de kostenberaming en/of route etc. verder aanpassen tot het wel aan uw wensen en eisen voldoet. Indien wij deze punt bereiken gaan wij graag over naar stap 2.

*Beperkte beschikbaarheid? Aangezien voornamelijk veelal kleinere, persoonlijk gerunde etablissementen gebruikt worden, word de eerste voorlopige offerte of kostenramingen aangeboden op basis van de plaats of natuurreservaat waar overnacht gaat worden. Zodra we een door u goedgevonden reis hebben samengesteld, wordt overgegaan tot het maken van een offerte waarbij we voorlopige besprekingen kunnen gaan maken.
**Lokale kosten zoals bijvoorbeeld benzine, uit eten, toegangsgelden en tolgelden etc.

Kantoor lekkerbly

Stap 2) Offerte

Uw vluchten worden indien gewenst in optie geplaatst en de huurauto word gecontroleerd en waar nodig voorlopig geboekt. Hierna gaat ons kantoor in Zuid-Afrika alle door ons in gedachte accommodaties bellen en voorlopig boeken. Alleen indien alles perfect op elkaar aansluit en volgens ons aan uw reiswensen voldoet ontvangt u van ons een offerte met alle informatie en prijzen die voor een bepaalde tijd geldig is. Een offerte maken kost in de regel tussen de 3 en 6 werkdagen. Bij acceptatie van de offerte ontvangt u van ons een boekingsbevestiging en gaan wij over tot de volgende stap.

Stap 3) Bevestigen en boeken

De ideale reis voor u is nu bepaald en wij gaan alle door ons aangeboden diensten vastleggen. U kunt alvast beginnen met het voor genieten en vooruit kijken naar uw reis!

Waarom ook uw vliegticket op maat?
Aansluitend bij het aanbieden van een mooie landarrangement hoort natuurlijk een passende vliegticket. Wij zoeken graag de beste vluchten voor u uit en plaatsen deze dan kosteloos en vrijblijvend tijdelijk in optie. Dit bied u de kans de rest van de reis in overleg met uw reispartner/s en ons verder uit te zoeken. Let op: Prijzen van vluchten worden vaak bepaalt door hoe vol de vluchten zit en verschillen daarom soms van dag tot dag.

Wat gebeurd in geval van een tijdswijziging of vertraging? Of u nu zelf uw vliegticket heeft geboekt of via ons maakt geen verschil. Bij het boeken van een compleet landarrangement assisteren wij u direct om de uw gehele reis weer aansluitend op uw vlucht te maken.

Lekkerbly bied u een zeer compleet pakket inclusief verscholen kosten die u anders ter plaatse zou tegen komen. Hierdoor zijn wij niet altijd het aller goedkoopste maar wel goede waarde voor uw geld. Als erkende specialist*** en door de vele goede contacten zijn wij in staat uw reis voor zover mogelijk op uw reiswensen af te stemmen. Bovendien bieden wij u ook een brede scala aan allerlei extra activiteiten of excursies, Theta geregistreerde gidsen en een gratis excursie om uw reis helemaal af te ronden.

***In onafhankelijk onderzoek door de ANWB aangegeven als Zuid-Afrika specialist (Wereldreisgids – Zuid-Afrika pag 88)

Meer dan 15 jaar ervaring in het aanbieden van unieke Zuidelijk Afrika reizen!

Klik hier voor een overzicht van al onze reizen en reisbestemmingen  

Meer weten of heeft u vragen? Bel of mail ons.
Tel: 0522 252 000 of e-mail naar:  info@lekkerbly.nl

Bent u echt alleen ‘s avonds of in het weekend bereikbaar?
Wij maken graag een afspraak om u terug te bellen wanneer het u beter uit komt!

U bent ook van harte welkom bij ons op kantoor, het Lekkerbly team staat voor u klaar.
Klik hier voor onze openingstijden en/of om een afspraak te maken.

Let op: Kostenberamingen en offertes zijn altijd gratis en zonder verdere verplichtingen.

1. Gratis maatwerk

Ons adviezen, prijsindicaties of offertes zijn altijd kosteloos en vrijblijvend! Alle navragen worden per navraag, persoonlijk behandeld, dus echt maatwerk. Ook zijn alle reizen op deze website te gebruiken als startpunt om aan te passen naar uw eigen reis naar uw unieke wensen. U mag ons ook direct bellen. (tel nr +31 (0)522 252 000) Benut onze jaren ervaring om veilig, goed voorbereid en stressvrij op vakantie te gaan!

2. Ons is Afrikaans

Het Lekkerbly team bestaat uit geboren en getogen Zuid Afrikanen met een enorme reislust en passie voor onze deel van de wereld. Met een eigen boekingskantoor in Pretoria is er dus geen middenman tussen ons en de accommodaties en bieden wij onze klanten op reis een directe en persoonlijke back up 24 uur per dag 7 dagen per week! Als laatste zijn wij als Zuid-Afrikanen vaak vanwege de cultuur en taal beter in staat net dat klein beetje extra te vinden voor onze klanten.

3. Jaren ervaring

Meer dan 10 jaar ervaring in Zuidelijke Afrika Reizen, dit zijn betaalbare en stressvrije reizen of safari’s met eigen huurauto en/of privé gegidst! Wij reizen geregeld naar verschillende delen van Zuidelijk Afrika om zo zelf op de hoogte te blijven van veranderingen, nieuwe accommodaties, dag toeren, activiteiten, bezienswaardigheden etc. Gezamenlijk legt onze team gemiddeld tussen de 15,000 en 25,000 km per jaar af! Elk jaar opnieuw stellen wij honderden unieke routes samen die aansluiting geven aan de specifieke wensen van iedere klant!

4. Compleet verzorgd

Wij zijn geen accommodatie boeking site maar bieden u eerder een persoonlijk en gericht aanpak! Wij bieden een compleet pakket aan inclusief *persoonlijk vervoer, vooral kleinschalige accommodaties, binnenlandse vluchten maar ook de kleine dingetjes zoals wegenkaart, gratis excursie, GPS/route beschrijving, etc. Eigen vluchten geboekt? Geen punt, wij helpen u toch graag om een mooie reis samen te stellen!

*Zelf rijden of privé gegidst/chauffeur? Meer dan 90% van onze klanten in Zuidelijk Afrika rijden zelf. Voor wie niet zelf wilt rijden bieden wij een typisch Lekkerbly oplossing aan. Toch een eigen route maar dan met een privé gids/chauffeur, dit is wel duurder maar ideaal voor families of vrienden groepen die niet zelf willen rijden maar ook niet samen met een groep met vreemden op reis willen!

5. Veilig en vertrouwd met 24/7 back up

Onze reizen worden aangeboden onder SGR voorwaarden. Verder bieden wij een ongekende service, back up en zekerheid aan ondersteund door een gratis kaartenboek, een gedetailleerde accommodatie route beschrijving, GPS systeem en een 24 uur per dag back up service. Ook zijn wij in onafhankelijk onderzoek door de ANWB aangegeven als echte Zuid-Afrika specialist! (Wereldreisgids – Zuid-Afrika pag 88)

Lekkerbly Tours & Safaris (KvK 05073805) is aangesloten bij SGR Stichting Garantiefonds Reisgelden deelnemersnummer 3607.