Rondreis Ontdek mooi Botswana - B1

Rondreis B1 - Een leuke overzichtsreis met safaris en landschappen. Onderweg ontdekt u o.a. de Makgadikgadi pannen, Chobe Game Reserve, Victoria watervallen, een stukje Caprivi (Namibië) en een dag excursie naar de schitterende Okavango DeltaGraag maken wij deze voorbeeldreis voor u gratis op maat.

15 dagen vanaf: 3146 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg (ZA)1B&B
Palapye1B&B
Nata - Makgadikgadi Pans1B&B
Chobe & Vic Falls3B&B
Bagani - Poppa Falls (Namibië)2HP
Maun -Okavango Delta2B&B
Palapye1B&B
Marakele National Park (ZA)2SC+CF
Johannesburg Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten13
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

15 dagen v/a € 3146,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Ontdek mooi Botswana - B1

 • Bakwena Lekkerbly 4
 • Chobe 2
 • Chobe 1
 • Chobe bushlodge Lekkerbly 2
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 4
 • Okavango UOBS Lekkerbly 4
 • Makgadikgadi Lekkerbly 3
 • Bakwena Lekkerbly 1
 • Okavango Rra Dinare Lekkerbly 3
 • Okavango UOBS Lekkerbly 2
 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 1
 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 3
 • Makgadikgadi Lekkerbly 5
 • Vicfalls Lekkerbly 5
 • Vicfalls Lekkerbly 6
 • Vicfalls Lekkerbly 8

Van dag tot dag

1 Johannesburg (ZA)

Bij aankomst gaat u direct of word u gebracht naar uw hotel op of dichtbij de luchthaven om even lekker te relaxen na uw lange vlucht. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij! 
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Palapye

Na een vroege ontbijt haalt u uw huurvoertuig op en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met een redelijk aantal kilometers. Een groot deel van de route is over de snelweg en u kunt dan ook goede kilometers maken. U komt in de middag aan bij uw tussen bestemming op weg naar de eerste bezienswaardigheid de Makgadikgadi pannen. Let op: het is mogelijk een tussenstop van 1 of 2 nachten onderweg (bijvoorbeeld Marakele Nationale Park) in te voegen om u reis wat rustiger te lopen.

3 Nata - Makgadikgadi Pans

Vanaf dit punt gaat de tempo iets omlaag en reist u door interessant Botswana. De route loopt vandaag door de tweede stad van Botswana nl. Francistown en u kunt dan ook hier even een pauze nemen voor lunch of koffie aangezien er verder onderweg niet veel mogelijkheden ertoe bestaan. Vanaf Palapye naar Nata is ca. 350km en zal met de vele kleine dorpjes en gehuggies onderweg ruim 5 uur kosten. Tip. Voor de veiligheid zal u vaak bij dorpjes een snelheidslimiet van 60 km per uur ervaren - hou u er aan! De verkeerspolitie controleert streng in Botswana!! 

4 Chobe & Vic Falls

Na Nata begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Kasane/Kasangula waar u de volgende nachten overnacht maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

5 Chobe National Park

Uiteindelijk mag u op safari gaan. Er staan 2 safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

6 Victoria Falls

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

7 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

Om naar uw volgende bestemming te geraken reist u eerst dwars door de Chobe National Park en gaat de Chobe rivier en daarmee de grens over naar Namibië. De route neemt u dit echt tropische deel, de Caprivi strook, van de anders droge en woestijnachtige Namibië. U kunt onderweg bij Katima Mulilo tanken. Bij Kongola is er een kleine maar leuke "craft market"

8 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om te relaxen en indien aangeboden door uw accommodatie een korte boottocht te maken op de Okavango rivier. U kunt ook naar de watervallen (lees stroomversnelling) rijden en genieten van de heerlijke waterrijke omgeving.

9 Maun -Okavango Delta

U vertrekt vroeg om de iets meer dan 400 km rustig te kunnen afleggen. De wegen op dit stuk zijn minder goed en u dient echt rekening te houden met een reistijd van meer dan 5 uur. De route gaat nu weer terug naar Botswana en u kruist de grens al snel na u vertrokken ben. De eerste 100 km volgt de weg ongeveer de Okavango rivier waarna de route naar rechts afwijk om om de Delta heen te kunnen rijden. Onderweg treft u veel echte Setswana nederzettingen en dorpjes. Bij de levendige Maun aangekomen kunt u lekker ontspannen.

10 Okavango Delta bezoek

Vandaag zijn er meerdere opties van excursies mogelijk. 1) Moremi Safari. U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de Moremi Game Reserve dat deel uitmaakt van de Okavango Delta. Hier gaat u met uw gids op zoek naar de verschillende dieren die daar te vinden zijn. 2) Mokoro Safari. U word opgehaald bij uw accommodatie en rijd vervolgens naar de mokoro station aan de rand van de delta waar u met uw gids en poler door de nauwe kanaaltjes vaart. U stapt ook uit op een eiland en gaat op een voet safari. 3) Vlieg Safari/Scenic Flight. U rijdt zelf naar de luchthaven van Maun waar u vervolgens met een klein vliegtuig ongeveer 30 minuten boven de Okavango Delta op een relatieve lage hoogte wild gaat spotten. Deze excursie duurt in totaal 1,5 uur waarvan ongeveer 45 minuten in de lucht is. NB. Indien u de volgende dag niet al te ver hoeft te rijden kunt u ook deze excursie de volgende ochtend vroeg doen voor u verder gaat naar uw volgende bestemming.
Let op: Deze reis word ook tegen meerprijs aangeboden met verblijf in de Delta. Route B1+ 

11 Palapye

De terugreis is alweer begonnen. U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken maar er staan een redelijk aantal kilometers op u te wachten dus kunt u niet te laat vertrekken. Uw reist achter de Makgadikgadi pannen door een afgelegen deel van Botswana naar de punt waar uw avontuur begon in Botswana. Let op: U dient minimaal 6 uur voor dit traject uit te trekken. Bij aankomst kunt u lekker uitrusten en zijn de meeste lange reisdagen iets van het verleden.

12 Marakele National Park (ZA)

De afstand en tijd van Palapye inclusief grensovergang is relatief weinig dus heeft u de tijd om te  genieten van de mooie landschappen van de Waterberg gebied. Bij aankomst is het nog even rijden naar de "rest camp" waar u overnacht in de prachtige Marakele National Park overnachten als start van uw reis. Marakele is een bergachtig park met redelijk veel dieren maar deze zijn soms door de begroeiing slecht te spotten. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

13 Marakele National Park (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om zelf door dit prachtige park te rijden en van de mooie landschappen, vergezichten en dieren te genieten. 's Avonds kunt u nog even relaxen bij een vuurtje onder de imposante Afrika nachtlucht (als er geen wolken zijn)

14 Johannesburg Luchthaven

Afhangende van welke vlucht u terug heeft bepaald uw reis voor de laatste dag. De reis terug is afhangende waar u vandaan rijdt tussen de 250 en 300 km.

15 Terugkomst thuis.

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Botswana safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.