Rondreis Ontdek mooi Botswana - B1+

Rondreis B1 +2dagen - Een leuke overzichtsreis met safaris en landschappen. Onderweg ontdekt u o.a. de Makgadikgadi pannen, Chobe Game Reserve, Victoria watervallen, een stukje Caprivi (Namibië) en invliegen met verblijf in de schitterende Okavango DeltaGratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

17 dagen vanaf: 4461 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg (ZA)1B&B
Palapye1B&B
Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans2B&B
Chobe & Vic Falls3B&B
Bagani - Poppa Falls (Namibië)2HP
Maun -Okavango Delta1B&B
Okavango Delta2VP
Palapye1B&B
Marakele National Park (ZA)2SC+VP
Johannesburg Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten15
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

17 dagen v/a € 4461,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Ontdek mooi Botswana - B1+

 • BOTS Nata lodge Lekkerbly 1
 • Makgadikgadi Lekkerbly 1
 • Makgadikgadi Lekkerbly 4
 • Makgadikgadi Lekkerbly 5
 • Chobe UOBS Lekkerbly 1
 • Chobe UOBS Lekkerbly 4
 • Lekkerbly Chobe 1
 • Lekkerbly Chobe 3
 • Okavang UOBS activities Lekkerbly 5
 • Okavango Mma Dinare Lekkerbly 2
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 1
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 2
 • Okavango UOBS Lekkerbly 4
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 4
 • Okavango Rra Dinare Lekkerbly 3
 • Vicfalls Lekkerbly 11
 • Vicfalls Lekkerbly 12
 • Vicfalls Lekkerbly 13
 • Vicfalls Lekkerbly 2

Van dag tot dag

1 Johannesburg (ZA)

Bij aankomst gaat u direct of word u gebracht naar uw hotel op of dichtbij de luchthaven om even lekker te relaxen na uw lange vlucht. Deze "PLUS" route is een uitgebreide versie van route B1 met een verblijf in de Okavango Delta (ipv bezoek) en kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden! 
NB. 
Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.  

2 Palapye

Na een vroege ontbijt haalt u uw huurvoertuig op en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met een redelijk aantal kilometers. Een groot deel van de route is over de snelweg en u kunt dan ook goede kilometers maken. U komt in de middag aan bij uw tussen bestemming op weg naar de eerste bezienswaardigheid de Makgadikgadi pannen. Let op: het is mogelijk een tussenstop van 1 of 2 nachten onderweg (bijvoorbeeld Marakele Nationale Park) in te voegen om u reis wat rustiger te lopen.

3 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans

Vanaf dit punt gaat de tempo iets omlaag en reist u door interessant Botswana. De route loopt vandaag door de tweede stad van Botswana nl. Francistown en u kunt dan ook hier even een pauze nemen voor lunch of koffie aangezien er verder onderweg niet veel mogelijkheden ertoe bestaan. Vanaf Palapye naar Nata is ca. 350km (Gweta 450km) en zal met de vele kleine dorpjes en gehuggies onderweg ruim 5/6 uur kosten. Tip. Voor de veiligheid zal u vaak bij dorpjes een snelheidslimiet van 60 km per uur ervaren - hou u er aan! De verkeerspolitie controleert streng in Botswana!! 

4 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans

Nata - U kunt even helemaal tot rusten komen met een boek of gewoon langs de zwembad. Er is niet veel te doen in Nata behalve een bezoek brengen aan de Bird Sanctuary waar u tijdens de droge seizoen grotendeels met een gewone auto kunt rijden. Tijdens het natte seizoen (december - maart) is een 4x4 aan te raden.
Gweta - U heeft vandaag de keuze om te relaxen langs de zwembad of de Ntwetwe zoutpannen en meerkat kolonie te bezoeken. Onderdeel van de 2 miljoen jaar oude Makgadikgadi meer dat ongeveer 1500 jaar geleden opdroogde. Tijdens de regen seizoen zijn de pannen onbegaanbaar omdat er meestal een klein laagje water in komt te staan.

5 Chobe & Vic Falls

Als u vanaf Gweta reist moet u de ongeveer 100km weer terug rijden naar Nata. Na Nata begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Kasane/Kasangula waar u de volgende nachten overnacht maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

6 Chobe National Park

Uiteindelijk mag u op safari gaan. Er staan 2 safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

7 Victoria Falls

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

8 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

Om naar uw volgende bestemming te geraken reist u eerst dwars door de Chobe National Park en gaat de Chobe rivier en daarmee de grens over naar Namibië. De route neemt u dit echt tropische deel, de Caprivi strook, van de anders droge en woestijnachtige Namibië. U kunt onderweg bij Katima Mulilo tanken. Bij Kongola is er een kleine maar leuke "craft market"

9 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om te relaxen en indien aangeboden door uw accommodatie een korte boottocht te maken op de Okavango rivier. U kunt ook naar de watervallen (lees stroomversnelling) rijden en genieten van de heerlijke waterrijke omgeving.

10 Maun -Okavango Delta

U vertrekt vroeg om de iets meer dan 400 km rustig te kunnen afleggen. De wegen op dit stuk zijn minder goed en u dient echt rekening te houden met een reistijd van meer dan 5 uur. De route gaat nu weer terug naar Botswana en u kruist de grens al snel na u vertrokken ben. De eerste 100 km volgt de weg ongeveer de Okavango rivier waarna de route naar rechts afwijk om om de Delta heen te kunnen rijden. Onderweg treft u veel echte Setswana nederzettingen en dorpjes. Bij de levendige Maun aangekomen kunt u lekker ontspannen.

11 Okavango Delta

U vertrekt 's morgens vroeg naar de vliegveld in Maun waar u met een klein chartervlucht naar uw lodge in de Okavango Delta gevlogen word. Onderweg vliegt u relatief laag en met een beetje geluk begint de wild spotten gelijk. Bij aankomst op de airstrip word u ontvangen en naar de lodge gebracht meestal met een boot of mokoro (lokale kano gemaakt uit een uitgeholde boomstam -tegenwoordig worden ze perfect nagebouwd in vezelglas om zo de natuur te besparen). Afhangende van uw tijd van aankomst is er nog een activiteit.

12 Okavango Delta

Vandaag word u vroeg wakker gemaakt en vertrekt u meestal na koffie op een safari met een mokoro, boot, te voet of soms een safari voertuig. Welke vorm van safari aangeboden word is afhankelijk van de lodge en seizoen (waterstand) of wilde dieren. Na de excursie staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en dan heeft u de tijd om lekker te genieten van de afgelegen stilte en natuur. Later op de dag (meestal laat in de middag) word u weer een excursie aangeboden. U kunt na uw laatste excursie even lekker opfrissen en met de ondergaande zon bij de lodge van een sundowner genieten voor u onder de Afrika sterrenhemel gaat dineren.

13 Palapye

De terugreis is alweer begonnen. U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken maar er staan een redelijk aantal kilometers op u te wachten dus kunt u niet te laat vertrekken. Uw reist achter de Makgadikgadi pannen door een afgelegen deel van Botswana naar de punt waar uw avontuur begon in Botswana. Let op: U dient minimaal 6 uur voor dit traject uit te trekken. Bij aankomst kunt u lekker uitrusten en zijn de meeste lange reisdagen iets van het verleden.

14 Marakele National Park (ZA)

De afstand en tijd van Palapye inclusief grensovergang is relatief weinig dus heeft u de tijd om te  genieten van de mooie landschappen van de Waterberg gebied. Bij aankomst is het nog even rijden naar de "rest camp" waar u overnacht in de prachtige Marakele National Park overnachten als start van uw reis. Marakele is een bergachtig park met redelijk veel dieren maar deze zijn soms door de begroeiing slecht te spotten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

15 Marakele National Park (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om zelf door dit prachtige park te rijden en van de mooie landschappen, vergezichten en dieren te genieten. 's Avonds kunt u nog even relaxen bij een vuurtje onder de imposante Afrika nachtlucht (als er geen wolken zijn)

16 Johannesburg Luchthaven

Afhangende van welke vlucht u terug heeft bepaald uw reis voor de laatste dag. De reis terug is afhangende waar u vandaan rijdt tussen de 250 en 300 km.

17 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Botswana safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.