Rondreis Woestijn, bergen, grootwild en wijn - Z10

Rondreis Z10 - Bijzondere rondreis met veel schitterende landschappen en een beetje safari. Ontdek onderweg de unieke landschappen van de Cederbergen, de Fish River Canyon, Namib Naukluft en ontdek ook de uitgestrekte wildheid van Etosha met alle zijn bijzondere dieren. ontdek op de terugweg de Kgalagadi (Kalahari) en de indrukwekkende rust van de Tankwa. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

27 dagen vanaf: 4302 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Kaapstad (ZA)2B&B
Clanwilliam - Cederbergen (ZA)2B&B
Springbok (ZA)1B&B
Fish River Canyon (Namibië)2B&B
Aus (Namibië)2B&B
Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)2B&B
Swakopmund (Namibië)2B&B
Twyfelfontein - Khorixas (Namibië)1B&B
Etosha National Park (Namibië)2B&B
Okahandja (Namibië)1B&B
Mariental (Namibië)1B&B
Kgalagadi National Park (ZA)2SC+CF
Calvinia (ZA)1B&B
Tankwa National Park (ZA)2SC+CF
Stellenbosch Wijnlanden (ZA)2B&B
Kaapstad luchthaven (ZA)0vlucht
Totaal nachten25
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

27 dagen v/a € 4302,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Woestijn, bergen, grootwild en wijn - Z10

 • Kaap Lekkerbly 4
 • Fishriver Canyon Lekkerbly 4
 • Namib Eagles nest Lekkerbly 1
 • Namib Eagles nest Lekkerbly 3
 • Naukluft Lekkerbly 11
 • Naukluft Lekkerbly 15
 • Naukluft Lekkerbly 16
 • Living desert 3
 • Etosha Lekkerbly 1
 • Etosha Lekkerbly 22
 • Etosha Lekkerbly 23
 • Etosha Lekkerbly 28
 • Tankwa Oudebergpas2 Lekkerbly
 • kgalagadi-1.jpg
 • kgalagadi 10 2
 • Kgalagadi 5

Van dag tot dag

1 Kaapstad (ZA)

Na aankomst word u naar uw accommodatie gebracht om even rustig bij te komen van uw lange vlucht. Indien u met KLM aankomt is uw aankomst laat 's avonds en zal het rond middernacht zijn voor u bij uw accommodatie bent. Indien u met een vroegere vlucht aankomt heeft u de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. Als u vroeg aankomt wordt ook de huurauto later in die middag afgeleverd bij uw accommodatie. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Kaapstad (ZA)

Indien u met de late vlucht bent aangekomen ontvangt u in de ochtend uw huurauto of u kunt besluiten na een excursie de auto op te halen. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

3 Clanwilliam - Cederbergen (ZA)

De eerste etappe hoeft u niet al te ver te rijden (ca. 250km) dus hoeft u ook niet vroeg op om u door het drukke ochtend spits van Kaapstad te wringen. Na een rustig ontbijt neemt u voorlopig afscheid van de mooiste Kaap en begint uw reis richting noorden. Onderweg veranderd de landschap algaande de kilometers voorbij gaan. Uiteindelijk verlaat u de kustvlakten en begint de Cederbergen dichter bij te komen. Bij Piekenierskloof net voor Citrusdal laat u de kuststreek achter u en begint de ontdekking van de prachtige Cederbergen.

4 Clanwilliam - Cederbergen (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om de schitterende omgeving te verkennen. Ontdek de thuis van de bekende Rooibos thee of relax gewoon. Clamwilliam is een levendige dorp dat hoofdzakelijk dient als bijeenkomst punt voor de lokale boeren en ook als toeristen stop voor wie wat meer van Rooibosthee wilt weten.

5 Springbok (ZA)

Uw volgende etappe is weer niet een grote afstand maar volgt wel een mooie route door indrukwekkende landschappen. Dit is een reisdag en dient om de lange afstand naar de Fish River Canyon (ca. 650km) op te breken in gemakkelijk te rijden delen. Ideaal gelegen op de weg naar Kaapstad of Namibië. Deze slaperige stadje verandert echter naar een bruisende centrum als het bloemen tijd van Namaqualand is. Dit is ongeveer rond augustus en september en dan veranderd deze dorre landschap in een tapijt van bloemen in alle kleuren. Als u dan ook in deze tijd reist is het zeker de overwegen waard een extra nacht in te plannen.
Let op: de bloemen periode wisselt van tijd en duur en kan soms bijna helemaal niet voorkomen bij een slecht regenseizoen. - Indien u geen beswaar heeft een lange reisdag te maken is het mogelijk deze dag uit het reisschema te halen. 

6 Fish River Canyon (Namibië)

Vanaf Springbok gaat de route steeds meer de drogere vlakten van de Namib tegemoet. Onderweg gaat u de grens over bij de Oranjerivier waarna de landschap ineens helemaal veranderd. Bij uw accommodatie aangekomen kunt u gewoon genieten van dit heerlijk woestijn klimaat en omgeving. Met een beetje geluk is het niet bewolkt en dineert u 's avonds onder een strak heldere vonkelende sterrenhemel zoals die alleen in zuidelijk Afrika te zien is.

7 Fish River Canyon (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om de indrukwekkende Fish River Canyon en omgeving te bezoeken, foto's te maken en te genieten van de afgelegen uitgestrektheid van dit op één na grootste canyon in de wereld.

8 Aus (Namibië)

U kunt vandaag via de net buiten Keetmanshoop gelegen Kokerboom woud de rit naar Aus maken. Hoewel dit een behoorlijke omweg is, is het zeker de moeite waard. De grootste deel van de reis is over asfalt wegen en gemakkelijk te rijden. Ook is de landschap afwisselend en erg indrukwekkend. Bij Aus aangekomen bevind u zich op de rand van de Namib woestijn.

9 Aus - Luderitz & Kolmanskop (Namibië)

Vandaag kunt u één van de allermooiste wegen in Namibië rijden en met een beetje geluk ook nog de wilde paarden van Aus tegenkomen. U vertrekt vanaf de op bijna 1500 mtr hoog gelegen Aus en rijd dan 125 dwars door de Namib tot aan de kust bij Luderitz. Hier kunt u lunchen en gewoon genieten van de unieke woestijnkust landschap. Net voor Luderitz (ca. 10 km) is de bekende spookdorp Kolmanskop. Dit hele oude mijndorp is een museum en zeker een bezoek waard. 

10 Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)

Vanaf dit punt gaat de reis op grindwegen verder. Deze wegen zijn is het algemeen goed te bereiden maar neemt iets langer om van punt tot punt te rijden. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen richting Sossusvlei. Alle routes hebben voor en nadelen en eigen unieke landschappen maar de D707 is de enige die u echt letterlijk op de rand van de Namib neemt. Neem de tijd en geniet van uw woestijn avontuur. Hier zal u ook 's avonds kunnen genieten van de ongelooflijke sterrenhemel!

11 Sossusvlei & Sesriem Canyon (Namibië)

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

12 Swakopmund (Namibië)

Vanaf Sossusvlei tot bij Walvis Baai is ononderbroken woestijn landschap en neemt u bij de Steenbokskeerkring voorbij en u rijdt door 2 canyon passen om uiteindelijk bij de Walvis Baai de Atlantische oceaan te zien. U dient te tanken of bij Sossusvlei of de laaste mogelijkheid Solitaire. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

13 Swakopmund (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

14 Twyfelfontein - Khorixas (Namibië)

U vertrekt na ontbijt voor de eerste deel via de kustweg tot bij Henties Bay. Hier kunt u Kiezen of u verder via de Skeleten kust wilt reizen en een 100 km langer in de auto wilt zitten en of u via Uis (uitgesproken als Oe-iis) naar uw volgende bestemming wilt rijden. Bij Khorixhas aangekomen kunt u heerlijk uitrusten.

15 Etosha National Park (Namibië)

Vanaf Khorixhas gaat de route hoofdzakelijk over asfalt tot bij Etosha. In het dorpje Outjo kunt u tanken, even koffie drinken en souvenirs kopen. Onderweg loont het de moeite om even de bijna 20 km van de weg te gaan om de Vingerklip te zien. Indien u binnen het park overnacht is de laaste deel van uw dag gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken. Uit ervaring weten wij dat er ook heel veel net buiten het park word overnacht dus dan kunt u even lekker bijkomen en een verfrissende duik in de zwembad nemen. Let op: Bij de alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

16 Etosha National Park (Namibië)

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

17 Okahandja (Namibië)

De terugreis richting zuiden begint vanaf dit punt. De komende 2 dagen zijn mooie reisdagen over goede wegen en word onderbroken met o.a. verblijf in Okahandja. 

18 Mariental (Namibië)

Op weg naar de Kgalagadi Park is Mariental de laatste stop. Hoewel de route niet erg lang is en over goede wegen gaat zal de drukkere deel rond de hoofdstad Windhoek enige geduld en tijd van u eisen. 

19 Kgalagadi National Park (ZA)

U reist nu door de mooie Kalahari tot bij Mata Mata waar u officieel de grens met Zuid-Afrika oversteekt. Eenmaal in de park is het heerlijk om gelijk van de rust, vogels en wild te genieten. Het is verstandig vooraf uw boodschappen te doen voor uw verblijf. Er zijn restaurants in de grote kampen id de park maar de standaard is matig en zelf een vuurtje maken voor een BBQ (of braai zoals wij dat noemen) is de ultieme manier om de dag af te sluiten. Na avondeten is het genieten van de de heerlijke Kalahari avonden met of zonder een vuurtje. Let op: U mag hier geen hout vanaf Namibië mee nemen.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

20 Kgalagadi National Park (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om te genieten van dit indrukwekkende park met al zijn dieren. Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

21 Calvinia (ZA)

U dient deze dag zo vroeg mogelijk te vertrekken. De rit naar uw volgende bestemming is behoorlijk lang maar gaat over niet al te drukke wegen. Bij Upington kunt u tanken en koffie drinken voor u verder gaat. Vanaf de Kalahari gaat de reis net na Upington door de Karoo om te eindigen in Calvinia. U kunt hier rustig bijkomen na een lange rit.

22 Tankwa National Park (ZA)

Vanaf Calvinia is de reis niet zo ver en heeft u genoeg tijd om proviand in te slaan. Uw verblijf in de Tankwa is erg afgelegen en u bent hier helemaal op u zelf aangewezen voor eten. De weg naar de Tankwa neemt u steeds meer naar een prachtig afgelegen en indrukwekkend landschap. Hier kunt u ontdekken hoe een echte zonder lichtbezoedeling sterrenhemel er uit ziet!
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

23 Tankwa National Park (ZA)

U kunt op deze dag van alles doen of juist niet doen. Er is een mooie rit via de Ganaga bergpas naar een piepklein dorpje (Middelpos) waar er nooit echt wat gebeurd. Dit dorpje bestaat uit een hotel, benzine station, winkel en nog geen 10 huizen. De uitzicht op de Ganaga pas is ook iets dat meeste mensen altijd bijblijft als een van die unieke momenten!

24 Stellenbosch Wijnlanden (ZA)

U keert op deze dag weer terug naar de beschaving. Een enorm afwisselende route qua landschappen en drukte. Bij aankomst in de wijngebied overnacht u in of ergens dichtbij Stellenbosch. Er zijn hier meerdere restaurants en wijnlandgoeden waar u heerlijk kan uit eten 's avonds.

25 Stellenbosch Wijnlanden (ZA)

U kunt deze dag zelf indelen met een grote keuze uit verschillende activiteiten en rondritten.

26 Kaapstad luchthaven (ZA)

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.

27 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika & Namibië reis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.