Rondreis Okavango, Namib & Etosha! - Z5+

Rondreis Z5 +1dag - Een prachtig overzichtsreis met veel unieke hoogtepunten. Onderweg ontdekt u o.a. Namib Naukluft & Sossusvlei, Epupa waterval, Etosha Park, Caprivi, Chobe Park, Victoria Falls, Makgadikgadi en met als klap op de vuurpijl invliegen met verblijf in de schitterende Okavango Delta.  Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

26 dagen vanaf: 6427 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Windhoek (Namibië)1B&B
Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)2B&B
Swakopmund (Namibië)2B&B
Palmwag (Namibië)1B&B
Epupa Watervallen (Namibië)2HP
Etosha National Park (Namibië)2B&B
Tsumeb/Grootfontein (Namibië)1B&B
Bagani (Poppa Falls - Namibië)2HP
Mudumu National Park (Namibië)1B&B
Chobe & Victoria Falls (Botswana)3B&B
Nata - Makgadikgadi Pans (Botswana)1B&B
Maun Okavango Delta (Botswana)1B&B
Okavango Delta (Botswana)2HP
Ghanzi (Botswana)1B&B
Gobabis (Namibië)2B&B
Windhoek luchthaven (Namibië)0Vlucht
Totaal nachten24
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

26 dagen v/a € 6427,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Okavango, Namib & Etosha! - Z5+

 • Naukluft Lekkerbly 17
 • Sossus Lekkerbly 1
 • Sossus Lekkerbly 20
 • Living desert 3
 • North Namib Lekkerbly 11
 • North Namib Lekkerbly 15
 • North Namib Lekkerbly 3
 • Etosha Lekkerbly 32
 • Etosha Lekkerbly 33
 • Etosha Lekkerbly 38
 • Caprivi Lekkerbly 20
 • Caprivi Lekkerbly 9
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 1
 • Chobe safari ldge actv Lekkerbly 4
 • Vicfalls Lekkerbly 11
 • Vicfalls Lekkerbly 12
 • Makgadikgadi Lekkerbly 2
 • Okavang UOBS activities Lekkerbly 2
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 1
 • Okavango Moremi crossing Lekkerbly 2

Van dag tot dag

1 Windhoek (Namibië)

Na uw aankomst op Windhoek luchthaven word u naar uw accommodatie voor de nacht gebracht of haalt u direct uw huurauto op en vertrekt zelf naar uw overnachting. U kunt hier even relaxen na uw lange vlucht. Deze "PLUS" route is een uitgebreide versie van route Z5 met meer dagen en kan ook in omgekeerde richting gemaakt worden! 
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)

Vandaag gaat u richting het wereld bekende Sossusvlei gebied. U vertrekt en laat de drukte van Windhoek als snel achter u. De reis er naar toe neemt u door schitterende gebieden en mooie landschappen. Het meest gebruikte route is via Rehoboth waar u de asfalt verruilt voor een grindweg. Onderweg moet u bij de hele stijlen Spreetshoogte pas naar beneden (neem even boven aan de tijd om te genieten van de schitterende uitzicht over de Namib Naukluft). Bij Solitaire kunt u bij het café de wereld beroemde appeltaart proberen. In de avond krijgt u een diner bij uw accommodatie en kunt u onder de enorme sterrenhemel heerlijk genieten van een koel drankje.

3 Sossusvlei & Sesriem Canyon (Namibië)

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

4 Swakopmund (Namibië)

Vanaf Sossusvlei tot bij Walvis Baai is ononderbroken woestijn landschap en neemt u bij de Steenbokskeerkring voorbij en u rijdt door 2 canyon passen om uiteindelijk bij de Walvis Baai de Atlantische oceaan te zien. U dient te tanken of bij Sossusvlei of de laaste mogelijkheid Solitaire. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

5 Swakopmund (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

6 Palmwag (Namibië)

De reis gaat verder richting noorden via de kustweg (van zout gemaakt) naar de Skeleton Coast National Park. Bij de park aangekomen dient u eerst in te tekenen voor u verder kunt rijden door dit strakke en indrukwekkende woestijnkust landschap. Na ca. 100 km moet u naar rechts landinwaarts tot bij de uitgang van de park bij Sprinbokwasser. Vanaf hier word de landschap ruiger en stijgt u langzaam door de heuvels en bergen van de Namib woestijn. Bij Palmwag aangekomen kunt u heerlijk bijkomen van een lange reisdag en genieten van deze oase.

7 Epupa Watervallen (Namibië)

Net na ontbijt gaat u verder richting het uiterste noorden van Namibië door de ruige maar mooie landschap van Kaokaland. Onderweg word het steeds meer duidelijk hoe afgelegen deze regio is. Neem de tijd om te genieten van de rit. Onderweg komt u door het erg levendige dorp van Opuwo. Dit is de laaste kans om inkoopjes te doen en ook brandstof te tanken. U dient dan ook hier te tanken voor u de laatste 180 km naar de grens van Namibië gaat rijden. Bij de Epupa Falls aangekomen kunt u heerlijk bij uw accommodatie langs de rivier uitrusten.

8 Epupa Watervallen (Namibië)

Vandaag kunt u na ontbijt heerlijk genieten van de zwoele tropische sfeer en een wandeling maken of als het rivier niet in vloed is met de kano or raft genieten van de Kunene die als grens tussen Namibië en Angola dient.

9 Etosha National Park (Namibië)

Vandaag gaat de route terug richting de bewoonde wereld en Opuwo waar u weer kunt tanken. Vanaf hier loopt de route via asfalt tot de Carlton hek in de westen van de Etosha Park. Indien u binnen het park overnacht is de laaste deel van uw dag gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken. Uit ervaring weten wij dat er ook heel veel net buiten het park word overnacht dus dan kunt u even lekker bijkomen en een verfrissende duik in de zwembad nemen.  Let op: Bij de alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

10 Etosha National Park (Namibië)

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

11 Tsumeb/Grootfontein (Namibië)

U vertrekt redelijk vroeg om of deels door de park te rijden of gelijk richting Tsumeb te gaan. Hier kunt u pauzeren voor koffie of een sanitaire break en daarna doorrijden richting Grootfontein. Onderweg heeft u de kans om naar de Hoba meteoriet te gaan kijken. De route word in of net buiten Grootfontein onderbroken met een overnachting om de lange afstand naar de volgende punt beter overbrugbaar te maken. Alternatief is een verblijf in Tsumeb dat ook ideaal gelegen ligt als tussenstop om vanuit hier verder te reizen.

12 Bagani (Poppa Falls - Namibië)

Vanaf Grootfontein neemt de route u steeds meer naar de meer dichter bevolkte en echte Afrika gedeelte van Namibië. De eerste dorp is Rundu een levendige drukke dorp met veel activiteit. U kunt hier tanken en wat eten en drinken inslaan. Nu gaat de reis echt oostwaarts en steeds meer naar de Caprivi tot bij Bagani aan de Okavangorivier waar u gaat overnacten.

13 Bagani (Poppa Falls - Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om te relaxen en indien aangeboden door uw accommodatie een korte boottocht te maken op de Okavango rivier. U kunt ook naar de watervallen (lees stroomversnelling) rijden en genieten van de heerlijke waterrijke omgeving.

14 Mudumu National Park (Namibië)

Vanaf Bagani gaat de route verder oostwaarts de Caprivi strook in. Let op: Bij Bagani kunt u nog even tanken. Onderweg reist u door de bekende Caprivi en kunt u soms olifanten tegenkomen. Bij Kongola waar u rechts af moet naar de lodge en park is er een kleine maar bijzonder leuke "craft market". Bij de lodge aangekomen kunt u gewoon relaxen of aan een laatmiddag of sundowner activiteit deelnemen.

15 Chobe & Victoria Falls (Botswana)

Vanaf Mudumu heeft u de optie om boven direct richting Katima Mulilo te rijden of onder door via echt landelijk Afrika. Beide routes hebben hun eigen bekoring. Bij Katima kunt u tanken en eventueel koffie drinken voor u de grens terug naar Bostwana overgaat. De laatste stukje rijdt u door Chobe Park en is het mogelijk dat u onverwacht olifanten tegen kunt komen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

16 Chobe National Park (Botswana)

Vandaag staan er 2 prachtige safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

17 Victoria Falls (Zimbabwe)

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken!Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

18 Nata - Makgadikgadi Pans (Botswana)

Vanaf Kasane/Kasangula begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Nata maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen voor u voor een sundowner gaat via de Nata Bird Sanctuary naar de rand van de Makgadikgadi pannen. Bij terugkomst is de hete Afrika zon iets van het verleden en kunt u dineren en van een echte Afrika nacht genieten.

19 Maun Okavango Delta (Botswana)

Er staat vandaag niet zo veel kilometers (300) op u te wachten maar de weg is niet te goed dus dient u rekening te houden met een reistijd van rond 4,5 uur. Onderweg kruist u de Makgadikgadi pannen en bij de levendige Maun aangekomen kunt u lekker ontspannen. 

20 Okavango Delta (Botswana)

U vertrekt 's morgens vroeg naar de vliegveld in Maun waar u met een klein chartervlucht naar uw lodge in de Okavango Delta gevlogen word. Onderweg vliegt u relatief laag en met een beetje geluk begint de wild spotten gelijk. Bij aankomst op de airstrip word u ontvangen en naar de lodge gebracht meestal met een boot of mokoro (lokale kano gemaakt uit een uitgeholde boomstam -tegenwoordig worden ze perfect nagebouwd in vezelglas om zo de natuur te besparen). Afhangende van uw tijd van aankomst is er nog een activiteit.

21 Okavango Delta

Vandaag word u vroeg wakker gemaakt en vertrekt u meestal na koffie op een safari met een mokoro, boot, te voet of soms een safari voertuig. Welke vorm van safari aangeboden word is afhankelijk van de lodge en seizoen (waterstand) of wilde dieren. Na de excursie staat er een heerlijk ontbijt voor u klaar en dan heeft u de tijd om lekker te genieten van de afgelegen stilte en natuur. Later op de dag (meestal laat in de middag) word u weer een excursie aangeboden. U kunt na uw laatste excursie even lekker opfrissen en met de ondergaande zon bij de lodge van een sundowner genieten voor u onder de Afrika sterrenhemel gaat dineren.

22 Ghanzi (Botswana)

De terugreis is alweer begonnen. U kunt voor u vertrekt nog even een vlucht boven de Delta maken. Uw reis vervolgt richting zuiden en dwars door de Kalahari. Met nog geen 300 km komt u dan ook waarschijnlijk redelijk op tijd aan. Indien gewenst is het mogelijk hier met echte Bosjesmensen kennis te maken die u graag meer verteld over hun cultuur, gewoonten en hoe zij tegenwoordig in het leven staan.

23 Gobabis (Namibië)

De laatste deel van de terugreis is alweer begonnen. Behalve een landsgrens oversteken is de route relatief kort. Bij aankomst kunt u lekker uitrusten en zijn de lange reisdagen iets van het verleden.

24 Gobabis (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om heerlijk te relaxen. Geniet van de echte Kalahari rust en kijk terug naar een reis vol met mooie indrukken.

25 Windhoek luchthaven (Namibië)

De reis naar Windhoek luchthaven is rond de 200 km dus heeft u even de tijd om rustig in te pakken voor u aan het allerlaaste deel van uw reis begint. Dit traject loopt grotendeels door de Kalahari die namate u dichter aan de hooglanden van Windhoek komt overgaat in een Karoo agtige omgeving. Op de vliegveld handig u uw auto in en loopt u de korte stukje naar de incheckbalie.

26 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Namibië & Botswana safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.