Rondreis Van Kaapstad naar Victoria Falls - Z2

Rondreis Z2 - Een klassieke reis met veel mooie landschappen en veel grootwild. Deze reis neemt u vanaf de wijnlanden van de Kaap, via de op één na grootste canyon in de wereld naar de oudste woestijn. Verder ontdekt u de grootwild van Etosha en Chobe. Dit reis eindigt in Victoria Falls. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

25 dagen vanaf: 4684 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Kaapstad (ZA)3B&B
Clanwilliam (Cederbergen - ZA)1B&B
Springbok (ZA)1B&B
Fish River Canyon (Namibië)2B&B
Aus (Namibië)1B&B
Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)2B&B
Swakopmund (Namibië)2B&B
Twyfelfontein - Khorixas (Namibië)2HP
Etosha National Park (Namibië) 2B&B
Grootfontein (Namibië)1B&B
Bagani - Poppa Falls (Namibië) 2HP
Katima Mulilo (Namibië)1B&B
Chobe & Victoria Falls (Botswana)2B&B
Victoria Falls (Zimbabwe)1B&B
Victoria Falls Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten23
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

25 dagen v/a € 4684,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Van Kaapstad naar Victoria Falls - Z2

  • vic falls 2

Van dag tot dag

1 Kaapstad (ZA)

Na aankomst in Kaapstad wordt u opgehaald en naar uw eerste accommodatie gebracht. Als u vroeg aankomt wordt de huurauto later in de middag afgeleverd bij uw accommodatie. U heeft de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Kaapstad (ZA)

Indien u met de late vlucht bent aangekomen ontvangt u in de ochtend uw huurauto of u kunt besluiten na een excursie de auto op te halen. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.

3 Kaapstad (ZA)

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moeite waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker een leuke bestemming. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

4 Clanwilliam (Cederbergen - ZA)

De eerste etappe hoeft u niet al te ver te rijden (ca. 250km) dus hoeft u ook niet vroeg op om u door het drukke ochtend spits van Kaapstad te wringen. Na een rustig ontbijt neemt u voorlopig afscheid van de mooiste Kaap en begint uw reis richting noorden. Onderweg veranderd de landschap algaande de kilometers voorbij gaan. Uiteindelijk verlaat u de kustvlakten en begint de Cederbergen dichter bij te komen. Bij Piekenierskloof net voor Citrusdal laat u de kuststreek achter u en begint de ontdekking van de prachtige Cederbergen.

5 Springbok (ZA)

Uw volgende etappe is weer niet een grote afstand maar volgt wel een mooie route door indrukwekkende landschappen. Dit is een reisdag en dient om de lange afstand naar de Fish River Canyon (ca. 650km) op te breken in gemakkelijk te rijden delen. Ideaal gelegen op de weg naar Kaapstad of Namibië. Deze slaperige stadje verandert echter naar een bruisende centrum als het bloemen tijd van Namaqualand is. Dit is ongeveer rond augustus en september en dan veranderd deze dorre landschap in een tapijt van bloemen in alle kleuren. Als u dan ook in deze tijd reist is het zeker de overwegen waard een extra nacht in te plannen.
Let op: de bloemen periode wisselt van tijd en duur en kan soms bijna helemaal niet voorkomen bij een slecht regenseizoen. - Indien u geen beswaar heeft een lange reisdag te maken is het mogelijk deze dag uit het reisschema te halen. 

6 Fish River Canyon (Namibië)

Vanaf Springbok gaat de route steeds meer de drogere vlakten van de Namib tegemoet. Onderweg gaat u de grens over bij de Oranjerivier waarna de landschap ineens helemaal veranderd. Bij uw accommodatie aangekomen kunt u gewoon genieten van dit heerlijk woestijn klimaat en omgeving. Met een beetje geluk is het niet bewolkt en dineert u 's avonds onder een strak heldere vonkelende sterrenhemel zoals die alleen in zuidelijk Afrika te zien is.

7 Fish River Canyon (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om de indrukwekkende Fish River Canyon en omgeving te bezoeken, foto's te maken en te genieten van de afgelegen uitgestrektheid van dit op één na grootste canyon in de wereld.

8 Aus (Namibië)

Indien u net na ontbijt vertrekt is het mogelijk om eerst uw bestemming voorbij te rijden richting kust. Net voor Luderitz ligt het spookdorp (oude mijndorp) Kolmanskop. U kunt hier onder begeleiding van een gids dit openlucht museum verkennen of zelf doorheen wandelen. Indien u verkiest gegidst Kolmanskop te ontdekken dient u rekening te houden met de tijden dat er rondleidingen zijn. U kunt na Kolmanskop even in Luderitz koffie drinken of lunchen voor u weer terug richting Aus rijdt op de mooiste weg in Namibië. Geniet van de spectaculaire uitzichten en indrukwekkende landschappen op weg terug naar Aus dat als tussenstop perfect gelegen is tussen de canyon en Sossusvlei.

9 Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)

Vanaf Aus gaat de reis verder richting de prachtige Namib Naukluft gebied met hoofdbestemming Sossusvlei. Vanaf dit punt gaat de reis op grindwegen verder. Deze wegen zijn is het algemeen goed te bereiden maar neemt iets langer om van punt tot punt te rijden. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen richting Sossusvlei. Alle routes hebben voor en nadelen en eigen unieke landschappen maar de D707 is de enige die u echt letterlijk op de rand van de Namib neemt. Neem de tijd en geniet van uw woestijn avontuur. Hier zal u ook 's avonds kunnen genieten van de ongelooflijke sterrenhemel!

10 Sossusvlei & Sesriem Canyon (Namibië)

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

11 Swakopmund (Namibië)

Vanaf Sossusvlei tot bij Walvis Baai is ononderbroken woestijn landschap en neemt u bij de Steenbokskeerkring voorbij en u rijdt door 2 canyon passen om uiteindelijk bij de Walvis Baai de Atlantische oceaan te zien. U dient te tanken of bij Sossusvlei of de laaste mogelijkheid Solitaire. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

12 Swakopmund (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

13 Twyfelfontein - Khorixas (Namibië)

U vertrekt na ontbijt voor de eerste deel via de kustweg tot bij Henties Bay. Hier kunt u kiezen of u verder via de Skeleten kust wilt reizen en een 100 km langer in de auto wilt zitten en of u via Uis (uitgesproken als Oe-iis) naar uw volgende bestemming wilt rijden. Bij Twijfelfontein aangekomen kunt u even verfrissen in de zwembad of onder de genot van een koele drankje op de hoger gelegen terras genieten van de indrukwekkende vergezichten over de vlakten richting noorden.

14 Twyfelfontein - Khorixhas (Namibië)

Vandaag heeft u alle tijd om van dit bijzondere Damaraland landschap te kunnen genieten. In de buurt is er veel te doen en te zien bijvoorbeeld millennia oude rots schilderingen bij White Lady in de Brandberg (hoogste berg in Namibië). Voor wie interesse in geologie heeft is er ook de "orgelpijp" formaties die miljoenen jaren geleden door hoge vulkanische druk zijn ontstaan. Het is ook de perfecte dag om even niks te doen en te genieten van de Afrikaanse zon.

15 Etosha National Park (Namibië)

Vanaf Khorixhas gaat de route hoofdzakelijk over asfalt tot bij Etosha. In het dorpje Outjo kunt u tanken, even koffie drinken en souvenirs kopen. Onderweg loont het de moeite om even de bijna 20 km van de weg te gaan om de Vingerklip te zien. Indien u binnen het park overnacht is de laaste deel van uw dag gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken. Uit ervaring weten wij dat er ook heel veel net buiten het park word overnacht dus dan kunt u even lekker bijkomen en een verfrissende duik in de zwembad nemen. Let op: Bij de alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

16 Etosha National Park (Namibië)

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

17 Grootfontein (Namibië)

U vertrekt redelijk vroeg om of deels door de park te rijden of gelijk richting Tsumeb te gaan. Hier kunt u pauzeren voor koffie of een sanitaire break en daarna doorrijden richting Grootfontein. Onderweg heeft u de kans om naar de Hoba meteoriet te gaan kijken. De route word in of net buiten Grootfontein onderbroken met een overnachting om de lange afstand naar de volgende punt beter overbrugbaar te maken.

18 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

Vanaf Grootfontein neemt de route u steeds meer naar de meer dichter bevolkte en echte Afrika gedeelte van Namibië. De eerste dorp is Rundu een levendige drukke dorp met veel activiteit. U kunt hier tanken en wat eten en drinken inslaan. Nu gaat de reis echt oostwaarts en steeds meer naar de Caprivi tot bij Bagani aan de Okavangorivier waar u gaat overnacten.

19 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om te relaxen en indien aangeboden door uw accommodatie een korte boottocht te maken op de Okavango rivier. U kunt ook naar de watervallen (lees stroomversnelling) rijden en genieten van de heerlijke waterrijke omgeving.

20 Katima Mulilo (Namibië)

Vandaag reist u naar het grens gebied van Namibië en Botswana. Hier overnacht u en de volgende dag kunt u uw auto hier in leveren.

21 Chobe & Victoria Falls (Botswana)

U wordt vandaag opgehaald om per shuttle naar Kasane te gaan. U gaat de grens over en het laatste stukje rijdt u door Chobe Park en is het mogelijk dat u onverwacht olifanten tegen kunt komen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

22 Chobe National Park (Botswana)

Vandaag staan er 2 prachtige safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken.Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

23 Victoria Falls (Zimbabwe)

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

24 Victoria Falls Luchthaven

U wordt vandaag per shuttle naar de luchthaven gebracht om uw reis naar huis te beginnen. Als u vroeg op staat kunt u nog een snelle bezoek brengen aan de watervallen.

25 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Afrika safari en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.