Rondreis Joburg via Vic Falls naar Kaapstad! - Z6

Rondreis Z6 - Een mooie en klassieke rondreis met spectaculaire landschapen, veel grootwild en de Victoria Falls. Ontdek onderweg ook Chobe Park, de Caprivi, Etosha National Park, de Namib Naukluft en Sossusvlei, de wilde paarden van Aus, de Fish River Canyon, Cederbergen en natuurlijk de mooiste Kaap en wijnlanden! Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

27 dagen vanaf: 4640 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria (ZA)2B&B
Palapye (Botswana)1B&B
Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans (Botswana)2B&B
Chobe & Vic Falls (Botswana)3B&B
Bagani - Poppa Falls (Namibië)1HP
Grootfontein (Namibië)1B&B
Etosha National Park (Namibië)2B&B
Twyfelfontein- Khorixas (Namibië)2B&B
Swakopmund (Namibië)2B&B
Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)2B&B
Aus (Namibië)2B&B
Fish River Canyon (Namibië)2B&B
Springbok (ZA)1B&B
Kaapstad e/o (ZA)2B&B
Kaapstad Luchthaven (ZA)0Vlucht
Totaal nachten25
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

27 dagen v/a € 4640,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Joburg via Vic Falls naar Kaapstad! - Z6

  • Vicfalls Lekkerbly 11
  • Vicfalls Lekkerbly 12
  • Vicfalls Lekkerbly 17
  • Vicfalls Lekkerbly 3
  • Fishriver Canyon Lekkerbly 5
  • Moonmountain Lekkerbly 2
  • Culture Lekkerbly 11
  • Culture Lekkerbly 19
  • South Nam Lekkerbly 15
  • Swakopdunes Lekkerbly 3

Van dag tot dag

1 Pretoria (ZA)

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria (ZA)

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Palapye (Botswana)

Na een vroege ontbijt haalt u uw huurvoertuig op en vertrekt u richting de Botswana grens. Deze dag is een reisdag met een redelijk aantal kilometers. Een groot deel van de route is over de snelweg en u kunt dan ook goede kilometers maken. U komt in de middag aan bij uw tussen bestemming op weg naar de eerste bezienswaardigheid de Makgadikgadi pannen. Let op: het is mogelijk een tussenstop van 1 of 2 nachten onderweg (bijvoorbeeld Marakele Nationale Park) in te voegen om u reis wat rustiger te lopen.

4 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans (Botswana)

Vanaf dit punt gaat de tempo iets omlaag en reist u door interessant Botswana. De route loopt vandaag door de tweede stad van Botswana nl. Francistown en u kunt dan ook hier even een pauze nemen voor lunch of koffie aangezien er verder onderweg niet veel mogelijkheden ertoe bestaan. Vanaf Palapye naar Nata is ca. 350km (Gweta 450km) en zal met de vele kleine dorpjes en gehuggies onderweg ruim 5/6 uur kosten. Tip.Voor de veiligheid zal u vaak bij dorpjes een snelheidslimiet van 60 km per uur ervaren - hou u er aan! De verkeerspolitie controleert streng in Botswana!! 

5 Nata/Gweta - Makgadikgadi Pans (Botswana)

Nata - U kunt even helemaal tot rusten komen met een boek of gewoon langs de zwembad. Er is niet veel te doen in Nata behalve een bezoek brengen aan de Bird Sanctuary waar u tijdens de droge seizoen grotendeels met een gewone auto kunt rijden. Tijdens het natte seizoen (december - maart) is een 4x4 aan te raden.
Gweta - U heeft vandaag de keuze om te relaxen langs de zwembad of de Ntwetwe zoutpannen en meerkat kolonie te bezoeken. Onderdeel van de 2 miljoen jaar oude Makgadikgadi meer dat ongeveer 1500 jaar geleden opdroogde. Tijdens de regen seizoen zijn de pannen onbegaanbaar omdat er meestal een klein laagje water in komt te staan.

6 Chobe & Vic Falls (Botswana)

Als u vanaf Gweta reist moet u de ongeveer 100km weer terug rijden naar Nata. Na Nata begint de echte uitgestrekte vlakten zich te tonen en hoewel de route naar Kasane/Kasangula waar u de volgende nachten overnacht maar 300km is zult u minimaal 4 uur nodig hebben dit segment af te leggen. Onderweg komt men vaak olifanten tegen die de weg oversteken of langs/op de weg staan. Alleen bij Pandamatenga is er teken van beschaving waar er een redelijk stuk omheind is om de olifanten en andere wild buiten te houden en de gewassen te beschermen. Na aankomst kunt even lekker relaxen en van een echte Afrika avond en nacht genieten.

7 Chobe National Park (Botswana)

Uiteindelijk mag u op safari gaan. Er staan 2 safaris op de programma. 1) een land safari met jeep de Chobe park in en 2) een boot safari op de Chobe rivier waar u waarschijnlijk olifanten in de water zal zien spelen. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen en van de zwoele Afrika nacht genieten op uw veranda of een wandeling maken. Klik hier onder op de link voor een kleine impressie. Chobe excursie

8 Victoria Falls (Zimbabwe)

Na ontbijt word u bij de accommodatie opgehaald en naar de Botswana-Zimbabwe grens gebracht. Hier word u geholpen de grens over te steken en aan de andere kant staat de opvang en vervoer naar Victoria Falls voor u klaar. De korte rit van 70 km duurt in de regel rond een uur (afhangende van hoeveel grootwild maar vooral olifanten de verkeer onderweg ophouden). Bij Victoria Falls aangekomen kunt u de watervallen bezoeken, rondneuzen in het leuke dorpje met al zijn winkeltjes en markten of gewoon als een ontdekkingsreizigers van weleer op de grote veranda van de Vic Falls hotel een echte Engelse high tea bestellen. Let op: Het is mogelijk de hele dag door een gids persoonlijk begeleidt te worden. Ook is het mogelijk vooraf of ter plaatsen een helikopter vlucht (flight of angels) over de waterval te maken! Klik op de link voor een kleine impressie. Victoria Falls

9 Bagani - Poppa Falls (Namibië)

Om naar uw volgende bestemming te geraken reist u eerst dwars door de Chobe National Park en gaat de Chobe rivier en daarmee de grens over naar Namibië. De route neemt u dit echt tropische deel, de Caprivi strook, van de anders droge en woestijnachtige Namibië. U kunt onderweg bij Katima Mulilo tanken. Bij Kongola is er een kleine maar leuke "craft market"

10 Grootfontein (Namibië)

Vanaf Bagani aan de Okavangorivier neemt de route u eerst naar Rundu een levendige drukke dorp met veel activiteit. U kunt hier tanken en wat eten en drinken inslaan. Nu gaat de route weer zuidwaarts en steeds naar de minder dichter bevolkte gedeelte waar u net door gereden ben. U overnacht in de buurt van Grootfontein om zo de te rijden kilometers een beetje in redelijk behapbare delen op te splitsen.

11 Etosha National Park (Namibië)

De af te leggen afstand is relatief laag dus kunt u na een rustig begin richting Etosha rijden. Tussen Grootfontein en Tsumeb heeft u de kans om naar de Hoba meteoriet te gaan kijken. Bij Tsumeb kunt u pauzeren voor koffie of een sanitaire break en daarna doorrijden richting Etosha. Indien u binnen het park overnacht is de laaste deel van uw dag gelijk een goede tijd om een zelf een safari rit te maken. Uit ervaring weten wij dat er ook heel veel net buiten het park word overnacht dus dan kunt u even lekker bijkomen en een verfrissende duik in de zwembad nemen.  Let op: Bij de alle hoofdkampen kunt u een mooie boekje met een kaart en informatie of de flora en fauna kopen met daar in o.a. alle achterwegen en waterpoelen. Zo kunt u een mooie route uitstippelen om zelf te verkennen.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

12 Etosha National Park (Namibië)

U heeft vandaag de hele dag de tijd om van dit bijzondere park te kunnen genieten. U treft hier o.a. de Black faced Impala, de Corey Bustard (grootste vliegende vogel), struisvogels, giraffes, (witte) Olifanten, zebra's, springbokken, gemsbok (Oryx) en nog veel meer! Aan dit kant van de park zijn er 3 hoofdkampen waar u even kunt stoppen om wat te drinken te krijgen of naar WC te gaan. De winkeltjes in de kampen zijn zeer eenvoudig net als de restaurants.  Van de Anderson hek in het zuiden tot de Namutoni hek in het oosten is het ongeveer 160km. In de park is een snelheidsgrens van 50 km per uur maar bij rekening houden met nog te rijden afstand is het handig te weten dat de dieren voorrang hebben en zo ook vaak de weg tientalle minuten kan blokkeren. 

13 Twyfelfontein- Khorixas (Namibië)

Vandaag gaat de reis via grotendeels asfalt wegen naar Twyfelfontein. Onderweg reist u door Outjo waar u kunt tanken, koffie drinken en souvenirs kopen. Verder is het zeker de moeite vene waard om de 20 km van de weg te gaan om de Vingerklip te bezichtigen. Bij Twijfelfontein aangekomen kunt u even verfrissen in de zwembad of onder de genot van een koele drankje op de hoger gelegen terras genieten van de indrukwekkende vergezichten over de vlakten richting noorden.

14 Twyfelfontein- Khorixas (Namibië)

Vandaag heeft u alle tijd om van dit bijzondere Damaraland landschap te kunnen genieten. In de buurt is er veel te doen en te zien bijvoorbeeld millennia oude rots schilderingen bij White Lady in de Brandberg (hoogste berg in Namibië). Voor wie interesse in geologie heeft is er ook de "orgelpijp" formaties die miljoenen jaren geleden door hoge vulkanische druk zijn ontstaan. Het is ook de perfecte dag om even niks te doen en te genieten van de Afrikaanse zon.

15 Swakopmund (Namibië)

U vertrekt na ontbijt om via Uis (uitgesproken als Oe-iis) naar het oude beetje Duitse dorpje Swakopmund te rijden. Voor wie langs de Skeleten kust wilt rijden moet op ca. 100 km extra rijden rekenen. Met de kortste route is de reis ca 350 km of ongeveer 5 uur rijden (va Skeleten kust ca. 1 uur langer). Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

16 Swakopmund (Namibié)

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

17 Sossusvlei - Namib Naukluft (Namibië)

Vanaf Walvis Baai tot bij Sossusvlei is ononderbroken woestijn landschap en rijdt door 2 canyon passen waarna u over de Steenbokskeerkring om uiteindelijk bij de Solitaire of Sossusvlei te arriveren. Beide bij Sossusvlei of Solitaire bied u de kans om te tanken en even voor koffie te stoppen. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij accommodatie aangekomen kunt u even bijkomen van de vele indrukken die u heeft opgedaan van de prachtige Namib Naukluft en heerlijk tot rusten komen. Geniet hier ook van de prachtige sterrenhemel voor u gaat slapen.

18 Sossusvlei & Sesriem Canyon (Namibië)

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

19 Aus (Namibië)

Uw woestijn avontuur gaat verder. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen richting Aus. Alle routes hebben voor en nadelen en eigen unieke landschappen maar de D707 is de enige die u echt letterlijk op de rand van de Namib neemt. Neem de tijd en geniet van uw woestijn avontuur. Aus is ideaal gelegen als tussenstop tussen Sossusvlei en de canyon. 

20 Aus - Luderitz & Kolmanskop (Namibië)

Vandaag kunt u één van de allermooiste wegen in Namibië rijden en met een beetje geluk ook nog de wilde paarden van Aus tegenkomen. U vertrekt vanaf de op bijna 1500 mtr hoog gelegen Aus en rijd dan 125 dwars door de Namib tot aan de kust bij Luderitz. Hier kunt u lunchen en gewoon genieten van de unieke woestijnkust landschap. Net voor Luderitz (ca. 10 km) is de bekende spookdorp Kolmanskop. Dit hele oude mijndorp is een museum en zeker een bezoek waard. 

21 Fish River Canyon (Namibië)

De reis gaat verder naar het één op na grootste canyon in de wereld. Onderweg is het mogelijk woestijndieren zoals Gemsbokken tegen te komen. De rit is niet lang dus is het mogelijk voor u naar uw accommodatie gaat even in het park een kijkje te nemen bij een uitkijkpunt over de canyon! Bij uw accommodatie aangekomen kunt u gewoon genieten van dit heerlijk woestijn klimaat en omgeving. Met een beetje geluk is het niet bewolkt en dineert u 's avonds onder een strak heldere vonkelende sterrenhemel zoals die alleen in zuidelijk Afrika te zien is.

22 Fish River Canyon (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om de indrukwekkende Fish River Canyon en omgeving te bezoeken, foto's te maken en te genieten van de afgelegen uitgestrektheid van dit op één na grootste canyon in de wereld.

23 Springbok (ZA)

Uw volgende etappe is weer niet een al te grote afstand maar volgt wel een mooie route door indrukwekkende landschappen. Dit is een reisdag en dient om de lange afstand van de Fish River Canyon op te breken in gemakkelijk te rijden delen. Ideaal gelegen op de weg naar Kaapstad of Namibië veranderd deze slaperige stadje naar een bruisende centrum als het bloemen tijd van Namaqualand is. Dit is ongeveer rond augustus en september en dan veranderd deze dorre landschap in een tapijt van bloemen in alle kleuren. Als u dan ook in deze tijd reist is het zeker de overwegen waard een extra nacht in te plannen.
Let op: de bloemen periode wisselt van tijd en duur en kan soms bijna helemaal niet voorkomen bij een slecht regenseizoen. - Indien u geen beswaar heeft een lange reisdag te maken is het mogelijk deze dag uit het reisschema te halen. 

24 Kaapstad e/o (ZA)

Het is een lange reisdag dus direct na ontbijt gaat u onderweg naar de mooie Kaapstad. Onderweg veranderd de landschap algaande de kilometers voorbij gaan. Uiteindelijk verlaat u de hoogvlakten net na Citrusdal en bij Piekenierskloof word u gegroet door de prachtige golvende vlakten die vanaf dit punt tot met voor de drukke Kaapstad u zal begeleiden. U heeft de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. 

25 Kaapstad e/o (ZA)

U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

26 Kaapstad Luchthaven (ZA)

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

27 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Afrika reis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.