Rondreis Kalahari, Namib & Kaapstad - Z7

Rondreis Z7 - Een mooie en buiten de gebaande paden rondreis met spectaculaire landschapen en grootwild. Onderweg ontdekt u de prachtige Cederbergen, Kgalagadi Park (Kalahari), Swakopmund, de Namib Naukluft en Sossusvlei, de wilde paarden van Aus, de Fish River Canyon, Cederbergen en natuurlijk de mooiste Kaap en wijnlanden!Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

29 dagen vanaf: 4599 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria (ZA)2B&B
Golden Gate Park (ZA)2SC+CF
Kimberley (ZA)2B&B
Kuruman (ZA)1B&B
Augrabies Park & waterval (ZA)2SC+CF
Kgalagadi NP (ZA)3SC+CF
Marienthal (Namibië)2B&B
Windhoek (Namibië)1B&B
Swakopmund (Namibië)2B&B
Sossusvlei (Namibië)2B&B
Aus (Namibië)2B&B
Fish River Canyon (Namibië)2B&B
Springbok (ZA)1B&B
Kaapstad e/o (ZA)3B&B
Kaapstad Luchthaven (ZA)0Vlucht
Totaal nachten27
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

29 dagen v/a € 4599,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Kalahari, Namib & Kaapstad - Z7

  • karoo 1
  • Mokala 6

Van dag tot dag

1 Pretoria (ZA)

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria (ZA)

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Golden Gate Park (ZA)

De eerste etappe gaat richting zuiden en naar de mooie Drakensbergen aan de Lesotho grens.Na het verlaten van de drukke Gauteng met al zijn industrie en verkeersdrukte veranderd de landschap geleidelijk in een savanne met zacht glooiende heuvels waar graanbouw slechts soms onderbroken word door een plattelandse dorpje altijd met een graansilo of twee. Onderweg is het aan te raden om in een van de grotere dorpen als Bethlehem uw boodschappen te doen voor u doorrijd naar de indrukwekkende Golden Gate National Park. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

4 Golden Gate Park (ZA)

Na een heerlijke nacht rust in de bergen kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

5 Kimberley (ZA)

Uw reis vervolgt over de uitgestrekte vlakten van de Vrijstaat. De diamantstad Kimberley is uw bestemming. Onderweg gaat de route grotendeels door platteland soms afgewisseld door een dorp en de hoofdstad van de Vrijstaat provincie, Bloemfontein. Behalve dat u in Bloemfontein kunt tanken en koffie drinken is dit stad niet erg interessant. In Kimberley aangekomen kunt u heerlijk gaan relaxen bij uw accommodatie.

6 Kimberley (ZA)

Kimberley staat bekend om zijn diamanten en ook een beetje de vergane glorie van de hoogtij dagen toen Zuid-Afrika nog een Brits kolonie was. Er zijn veel mooie musea waarvan drie hier het melden waard zijn. De McGregor museum, de William Humphreys Art Museum (een van de beste in ZA) en natuurlijk de openlucht museum The Big Hole (Grote Gat) waar u zich terug in de tijd waant toen diamanten net gevonden zijn in Kimberley. Kimberley was ooit de eerste stad in het zuidelijk halfrond om elektrische straatverlichting te hebben!

7 Kuruman (ZA)

Om de lange weg naar Augrabies te door breken overnacht u in het drukke dorpje Kuruman. Dit dorpje is de lokale punt voor alle commercie en sociale bijeenkomsten van de plaatselijke landelijke bevolking en boeren. Het dorp bestaat in het midden van nergens omdat er een groot waterbron nl. "Het Oog" die al honderden jaren ca. 20,000 m³ heldere drinkwater dagelijks  levert. Het oog gelegen in het midden van dit dorp stroomt in een kleine meer, heeft verschillende vissoorten en is omgeven door een groene park.

8 Augrabies Park & waterval (ZA)

De route gaat nu steeds meer de Groene Kalahari in. Bij Olifantshoek gaat de weg door de Langeberg en begint de Kalahari. De eerste grote plaats is Upington een leuke stadje gelegen aan de Oranjerivier. In Upington kunt u koffie drinken of weer proviand inkopen. Uw bestemming is de Augrabies Park met zijn indrukwekkende waterval. de waterval heeft zijn naam te danken aan de Nama woord van de plaatselijk Khoi stam Aukoerebis” en het betekent "plaats van veel geraas". Meer water dan de Niagra Falls in Amerika kan over deze waterval komen als hij in vloed is. Deze schitterende waterval ligt midden in een dorre gebied en u hoort hem al lang voordat u hem ziet. Ook het park dat vernoemt is naar deze waterval is erg bijzonder, u vindt hier onder andere de kokerboom en ook zijn er meerdere uitkijk punten over de Oranje rivier Canyon. In de avond kunt u genieten van een eigen gemaakte braai of bij de restaurant eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

9 Augrabies Park & waterval (ZA)

Vandaag kunt u ook genieten van deze bijzondere plek. Loop vroeg in de ochtend naar de waterval terwijl het nog koel is om een schitterende uitzicht te hebben inclusief zonsopkomst. Overdag kunt u even afkoelen in één van de zwembaden of u kunt het park weer verkennen. Geniet in de avond van de sterrenhemel en hoor op de achtergrond de waterval.

10 Kgalagadi NP (ZA)

De route gaat eerst terug langs de Oranjerivier naar Upington waarna de weg bijna rechtuit naar het noorden en in het echte Kalahari gaat. Eenmaal in de park is het heerlijk om gelijk van de rust, vogels en wild te genieten. het is verstandig vooraf uw boodschappen te doen voor uw verblijf. Er zijn restaurants in de grote kampen id de park maar de standaard is matig en zelf een vuurtje maken voor een BBQ (of braai zoals wij dat noemen) is de ultieme manier om de dag af te sluiten. Na avondeten is het genieten van de de heerlijke Kalahari avonden met of zonder een vuurtje. Let op: Indien u naar Namibië verder gaat is de Zuid-Afrikaanse grenspost direct bij het ingang van het park. De Namibische grenspost ligt ca. 120 km verder aan de andere kant van de park! 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

11 Kgalagadi NP (ZA)

U heeft de hele dag de tijd om te genieten van dit indrukwekkende park met al zijn dieren. Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

12 Kgalagadi NP (ZA)

Ook vandaag kunt u genieten van deze park. Voor fotografen is dit een waar paradijs. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker een dagje niks te doen en om te ontspannen. 

13 Marienthal (Namibië)

De weg naar Mariental is dwars door een typisch Kalahari landschap. Onderweg zal u dan ook waarschijnlijk de bekende Kalahari Ferrari (ezel karretje of donkiekar zoals wij dat in Afrikaans noemen) tegenkomen. In de buurt van Mariental liggen er verschillende goede accommodaties. De grens van de Kalahari ligt overduidelijk hier en u zal dan ook waarschijnlijk weer overnachten in dit groene woestijnlandschap. De accommodaties hebben verschillende activiteiten dus na aankomst kunt u actief zijn of gewoon relaxen. Het is hier ook gebruikelijk om 's avond na zonsondergang lekker buiten in de zwoele nacht te dineren onder de heldere Afrika sterrenhemel.

14 Windhoek (Namibië)

Deze dag komt u aan in Windhoek. Deze hoofdstad van Namibië heeft genoeg geschiedenis met uiteraard vele invloeden van Duitsland. U kunt hier ook heerlijk shoppen. In de avond zijn er genoeg leuke restaurants waar u heerlijk kunt gaan eten.

15 Swakopmund (Namibië)

Vanaf Windhoek gaat u eerst meer richting noorden tot bij Okahandja waar de weg ineens naar de kust afbuigt. Hoewel het een goede asfalt weg is kan het ook relatief druk zijn. Vanaf Usakos daalt de weg vanaf het hoogland naar de kust en word de omgeving steeds meer strak en woestijnachtig. Bij Swakop (Swakopmund) aangekomen kunt u even bijkomen van de droge warmte van de Namib en heerlijk tot rusten komen. Er zijn ook een grote keuse aan goede restaurants voor uw diner!

16 Swakopmund (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om deel te nemen aan verschillende activiteiten, excursies of een rondrit te maken. Sommige excursies beginnen in de 34 km verder op gelegen Walvis Baai. U kunt hier een extra nacht toevoegen aan uw reis indien er meerdere dingen zijn waar u aan wilt deelnemen.

17 Sossusvlei (Namibië)

Vanaf Walvis Baai tot bij Sossusvlei is ononderbroken woestijn landschap en rijdt door 2 canyon passen waarna u over de Steenbokskeerkring om uiteindelijk bij de Solitaire of Sossusvlei te arriveren. Beide bij Sossusvlei of Solitaire bied u de kans om te tanken en even voor koffie te stoppen. Afhangende waarvandaan u vertrekt is de reis ca 350 km of ongeveer 5 tot 6 uur rijden. Bij accommodatie aangekomen kunt u even bijkomen van de vele indrukken die u heeft opgedaan van de prachtige Namib Naukluft en heerlijk tot rusten komen. Geniet hier ook van de prachtige sterrenhemel voor u gaat slapen.

18 Sossusvlei & Sesriem Canyon (Namibië)

Het is een vroege begin als u de mooiste wilt ervaren bij Sossusvlei. De hek naar de Sesriem Canyon en Sossusvlei gaat net na zonsopkomst open en dan is het nog 60 km door de park rijden naar het punt waar u met een 4x4 shuttle de laatste kilometers aflegt. Bij Sossusvlei & niet te vergeten Dodevlei kunt u prachtige foto's maken. Op weg terug is het zeker de moeite waard een bezoek te brengen aan de Sesriem Canyon. Geniet van de heerlijke woestijn avond en nacht morgen reist u naar de koele Swakopmund aan de kust.

19 Aus (Namibië)

Uw woestijn avontuur gaat verder. Er zijn verschillende routes die u kunt volgen richting Aus. Alle routes hebben voor en nadelen en eigen unieke landschappen maar de D707 is de enige die u echt letterlijk op de rand van de Namib neemt. Neem de tijd en geniet van uw woestijn avontuur. Aus is ideaal gelegen als tussenstop tussen Sossusvlei en de canyon. 

20 Aus - Luderitz & Kolmanskop (Namibië)

Vandaag kunt u één van de allermooiste wegen in Namibië rijden en met een beetje geluk ook nog de wilde paarden van Aus tegenkomen. U vertrekt vanaf de op bijna 1500 mtr hoog gelegen Aus en rijd dan 125 dwars door de Namib tot aan de kust bij Luderitz. Hier kunt u lunchen en gewoon genieten van de unieke woestijnkust landschap. Net voor Luderitz (ca. 10 km) is de bekende spookdorp Kolmanskop. Dit hele oude mijndorp is een museum en zeker een bezoek waard. 

21 Fish River Canyon (Namibië)

De reis gaat verder naar het één op na grootste canyon in de wereld. Onderweg is het mogelijk woestijndieren zoals Gemsbokken tegen te komen. De rit is niet lang dus is het mogelijk voor u naar uw accommodatie gaat even in het park een kijkje te nemen bij een uitkijkpunt over de canyon! Bij uw accommodatie aangekomen kunt u gewoon genieten van dit heerlijk woestijn klimaat en omgeving. Met een beetje geluk is het niet bewolkt en dineert u 's avonds onder een strak heldere vonkelende sterrenhemel zoals die alleen in zuidelijk Afrika te zien is.

22 Fish River Canyon (Namibië)

U heeft de hele dag de tijd om de indrukwekkende Fish River Canyon en omgeving te bezoeken, foto's te maken en te genieten van de afgelegen uitgestrektheid van dit op één na grootste canyon in de wereld.

23 Springbok (ZA)

Uw volgende etappe is weer niet een al te grote afstand maar volgt wel een mooie route door indrukwekkende landschappen. Dit is een reisdag en dient om de lange afstand van de Fish River Canyon op te breken in gemakkelijk te rijden delen. Ideaal gelegen op de weg naar Kaapstad of Namibië veranderd deze slaperige stadje naar een bruisende centrum als het bloemen tijd van Namaqualand is. Dit is ongeveer rond augustus en september en dan veranderd deze dorre landschap in een tapijt van bloemen in alle kleuren. Als u dan ook in deze tijd reist is het zeker de overwegen waard een extra nacht in te plannen.
Let op: de bloemen periode wisselt van tijd en duur en kan soms bijna helemaal niet voorkomen bij een slecht regenseizoen. - Indien u geen beswaar heeft een lange reisdag te maken is het mogelijk deze dag uit het reisschema te halen. 

24 Kaapstad e/o (ZA)

Het is een lange reisdag dus direct na ontbijt gaat u onderweg naar de mooie Kaapstad. Onderweg veranderd de landschap algaande de kilometers voorbij gaan. Uiteindelijk verlaat u de hoogvlakten net na Citrusdal en bij Piekenierskloof word u gegroet door de prachtige golvende vlakten die vanaf dit punt tot met voor de drukke Kaapstad u zal begeleiden. U heeft de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. 

25 Kaapstad e/o (ZA)

U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.

26 Kaapstad e/o (ZA)

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn. U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld Kirstenbosch Botanische tuinen te bezoeken. Een bezoek aan de westkust een plaatsen zoals Langebaan is ook de moeite waard. Als u toch in Kaapstad wilt blijven is Victoria & Alfred Waterfront zeker een leuke bestemming. U kunt hier heerlijk shoppen en genieten van een drankje met een schitterende uitzicht.

27 Kaapstad Luchthaven (ZA)

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

28 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika & Namibië reis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.