Rondreis Walvis & Malariavrije Big 5 Safari - R22

Rondreis R22 - Klassieke reis met safari's, landschappen en ook cultuur. Enkele hoogtepunten van deze reis zijn de Golden Gate, Pilanesberg, Tuinroute en Kaapse wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

23 dagen vanaf: 3196 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Pilanesberg3B&B
Golden Gate NP2SC+CF
Lady Grey1HP
East London2B&B
Addo NP2SC+CF
Graaff Reinet2B&B
Oudtshoorn1B&B
Knysna2B&B
Hermanus1B&B
Kaapstad e/o3B&B
Totaal nachten21
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

23 dagen v/a € 3196,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Walvis & Malariavrije Big 5 Safari - R22

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u een excursie bij boeken. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Pilanesberg

Laat de drukte van de stad achter u en reis naar een bijzondere park dat gelegen is in een oude krater van en vulkaan. U hoeft vandaag niet ver te rijden en u komt ook langs Hartbeespoort dam waar u even kan stoppen. U vindt hier vele souvenier winkel en stalletje en ook kunt hier heerlijk lunchen. Rij verder naar Pilanesberg en zodra u het hek door rijdt begint de safari al! Onderweg naar uw accommodatie is de kans al groot dat u vele dieren tegen komt.
Exclusief: Toegangsgelden zijn helaas uitsluitend plaatselijk te voldoen. Het is ook meestal mogelijk ter plaatsen een paar uur durende game drive (safari rit) in een open voertuig met een ranger te regelen.

4 Pilanesberg

Vandaag staat wederom in het teken van dieren spotten. U kunt zelf door deze park rijden of met een game drive mee gaan. Er zijn vele picknick plaatsen waar u kunt uitstappen en genieten van het uitzicht. In de avond kunt u bij de restaurant uit eten of gaan braaien.

5 Pilanesberg

Wordt wakker met de Afrikaanse geluiden op de achtergrond en begin de dag met een heerlijk kopje koffie terwijl de Afrikaanse zon langzaam omhoog kruipt. Ook vandaag kunt u genieten van deze park. U kunt er uiteraard weer voor kiezen om zelf op pad te gaan of op een game drive te gaan echter zijn er vele verschillende andere activiteiten te doen.

6 Golden Gate NP

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

7 Golden gate NP

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

8 Lady Grey

Rij om Lesotho heen naar Lady Grey. Deze stop dient als overnachting. Als u aankomt in deze slaperige dorpje gaat u een stukje terug in de tijd. Geniet hier van alle rust naar een lange reis dag.

9 East London

Deze stad ligt aan de zee en is een leuke tussen stop voordat u verder rijdt. Kom even lekker bij van uw reis en ga fris op pad de volgende dag.

10 East London

Vandaag heeft u alle tijd om te genieten van de strand. Ook zijn er vele leuke restaurantjes aan het strand waar u heerlijk kunt eten. Als het seizoen is voor walvissen is het zelfs mogelijk om ze ook hier vanaf het strand te zien.

11 Addo NP

Op naar het beroemde Addo Elephant Park dat uiteraard bekend staat om zijn vele olifanten. In het park krijgt u een huis met een eigen keuken. Wij raden dan ook aan om van te voren boodschappen te doen voor de aankomende dagen als u zelf wilt koken en voor uw ontbijt. Er is ook een restaurant bij de main kamp waar u heerlijk kunt uit eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

12 Addo NP

Sta vroeg op vandaag en ga mee op een game drive die wij voor u van te voren kunnen boeken. Als het nog koel is in de ochtend zijn de meeste dieren nog actief en vindt hier de wisseling van de wacht plaats en heeft u kans om zowel nacht als dag dieren te spotten. U kunt er ook voor kiezen om zelf door deze park te rijden opzoek naar dieren. Het is uiteraard ook mogelijk om in de avond weer op een game drive te gaan.

13 Graaff Reinet

Het oude dorpje van Graaf-Reinet ligt ook in het binnenland en heeft een rijke geschiedenis. Ook vindt u hier vele Nederlandse invloeden, dit is vooral goed te zien bij de vele oud Hollandse huisjes. Ook vindt u hier de Valley of Desolation. Vanuit de uitkijk punt heeft een schitterende uitzicht over dit bijzondere gebied.

14 Graaff Reinet

Het dorps leven gaat rustig verder en u kunt bij de vele leuke lokale winkeltjes rond neuzen. Op ongeveer een kleine uurtje rijden ligt het beroemde Owl House in Nieu Bethesda. Deze bijzonder museum is eigenlijk het ouderlijk huis van een kunstenares wat bijzondere kunst maakte. Alleen de rit er naar toe is al erg bijzonder en het maakt voor een leuke maar vooral interessante uitje. 

15 Oudtshoorn

De route gaat verder het binnenland in. Als u aankomt in Oudtshoorn kunt u direct door rijden naar het beroemde Cango grotten. U kunt hier met een gids door heen lopen en de schitterende rots formaties bekijken. Ook hier hebben we een leuke selectie van mooie accommodaties die meestal net buiten het dorp liggen.

16 Knysna

Vanuit het binnenland rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

17 Knysna

Vanuit het binnenland rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

18 Hermanus

Als het de walvis seizoen is raden wij aan dat u vandaag naar het hoofdstad van het walvis spotten gaat om deze bijzondere dieren te zien. Het is maar een korte rit dus u heeft de zelfde dag nog voldoende tijd om van alles te doen hier.

19 Kaapstad e/o

Rij met de tuin route naar Kaapstad en in de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

20 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. 

21 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn.

22 Kaapstad Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

23 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.