Rondreis Big 5 Safari & beetje Kaapstad - R3

Rondreis R3 - Een mooie voorbeeld van een heerlijke safarireis met een beetje cultuur. Hoogtepunten zijn de Kruger Park, mooie Panorama gebied, Kaapstad en de wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

11 dagen vanaf: 2231 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Tzaneen1B&B
Kruger Nationale Park2SC+CF+GD
Panorama gebied1B&B
Johannesburg luchthaven – Kaapstad2Vlucht - B&B
Hermanus1B&B
Kaapstad Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten9
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

11 dagen v/a € 2231,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Big 5 Safari & beetje Kaapstad - R3

  • Culture Lekkerbly 9
  • Safari Lekkerbly 26
  • Fauna Lekkerbly 15

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Pretoria

In de regel word u op deze dag een (gratis) excursie aangeboden. U word dan ook meestal na ontbijt opgehaald. Tijdens deze excursie heeft u de tijd om even verder te acclimatiseren en eventuele vragen te stellen aan uw gids/chauffeur. Indien u laat ’s avonds bent aangekomen word u na uw excursie gebracht naar de ophaalpunt van de autoverhuurbedrijf waar u uw auto in ontvangst neemt.

3 Tzaneen

De reis richting Kruger Park gaat beginnen. Het betreft een redelijk afstand om halverwege de Kruger Park te geraken dus neemt dit reis u in etappes. Verblijf in de mooie subtropische omgeving van Tzaneen is dan ook geen straf plus bied u de kans even te wennen aan het links rijden. De eerste deel tot bij Pietersburg is grotendeels een 4 baan tolweg en makkelijk te rijden. Bij aankomst heeft u de tijd om te relaxen en eventueel een duik in de zwembad te nemen.

4 Kruger Nationale Park

Vanaf Tzaneen is het ca. 1,5 uur rijden naar de Phalaborwa hek van de Kruger Park. Bij aankomst registreert u uw voertuig en inzittenden waarna de safaripret kan beginnen. Afhangende waar u overnacht in de park is het tussen 1,5 en 3 uur rijden naar de rest camp. Onderweg zal u ongetwijfeld veel verschillende dieren tegenkomen. Bij de rest camp aangekomen checkt u in. Meeste grote kampen hebben meerdere restaurants en een supermarkt met alle levensmiddelen. Ook is het mogelijk daar een kaartenboek met een overzicht van de dieren te zien zijn te kopen.
Tip – Bij het inchecken vraag gelijk naar de opties voor game drives etc. Indien u een gamedrive ingesloten heeft vraag dan gelijk naar hoe laat het begint en waar de ophaalpunt is.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

5 Kruger Nationale Park

Meestal is het heel vroeg op om mee te gaan op een game drive/walk of zelf te gaan rondrijden. Na de vroege ochtend safari is het tijd voor ontbijt waarna de dag voor u open is om zelf de park te gaan verkennen. Neem de tijd en rijd vooral rustig rond. Wees voorzichtig en overschrijdt de 50 km/p/u snelheidslimiet niet.

6 Panorama gebied

U vertrekt na ontbijt naar de relatief dichtbij gelegen Panorama gebied waar u o.a Bourke's Luck Potholes, uitzicht bij de 3 Rondawel, God’s Window en nog veel meer te zien krijgt. Behalve alle bezienswaardigheden zijn er in en rond deze omgeving ook veel andere activiteiten en excursies mogelijk.
Tip – Voeg hier een nacht toe aan uw reis.

7 Johannesburg luchthaven – Kaapstad

Vanaf de Panorama gebied is de reis terug naar Johannesburg luchthaven relatief makkelijk. Afhangende van waar u vandaan vertrekt is het tussen de 3,5 en 5 uur rijden naar Johannesburg Luchthaven. De laatste deel is over snelweg en word naarmate u dichter aan Johannesburg komt drukker.
Vlucht Johannesburg > Kaapstad ca. 2 uur
In Kaapstad aangekomen haalt u uw huurauto op en gaat u richting uw accommodatie. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.
Tip – Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

8 Kaapstad en de Kaapse wijnlanden

Vanaf hartje Kaapstad tot in de wijnlanden is rond een uurtje rijden. U heeft dus de tijd om na een rustig ontbijt richting de mooie wijnlanden te rijden. Er is veel verschillende activiteiten, bezienswaardigheden en natuurlijk wijnlandgoederen. Bezoek onderweg verschillende  “wyn plase”(wijn boerderij) en ontdek de heerlijke en wereld bekende wijnen. Indien u in de wijnlanden overnacht word er in de regel hier gezorgd voor een overnachting op een wijnlandgoed maar dit is flexibel en in overleg ook mogelijk om bijvoorbeeld in Stellenbosch te overnachten.
Tip – Voor wie meer wilt weten over de aanbod van wijnen en het gebied is één nacht extra hier aan te raden!

9 Hermanus

De reis gaat over prachtige bergen die de Kaapse schiereiland afscheid van de zuidelijke kustregio. Dit gewilde kustplaats ligt op ca. 2 uur rijden vanaf Kaapstad en staat bekend om de walvissen die te zien zijn vanaf eind juni tot eind november. Ook is het mogelijk om in de buurt White Shark Cage Diving te doen. Hermanus bied een overvloed aan activiteiten, excursies en restaurants.

10 Kaapstad Luchthaven

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.
Tip – Als u laat vliegt is het de moeite waard om via Betty's Bay te rijden waar u een pinguïn kolonie kunt zien.

 

11 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.