Rondreis Kruger Park tot mooie Kaapstad - R11

Rondreis R11 - Deze rondreis is een prachtige klassieke voorbeeld van een reis met safari's, landschappen en ook cultuur. Enkele hoogtepunten van deze reis zijn de Kruger Park, Tuinroute en Kaapse wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

18 dagen vanaf: 2636 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg/Pretoria1B&B
Panorama gebied1B&B
Kruger NP2SC+CF+GD
Swaziland1B&B
St Lucia2B&B
Umhlanga of Umdloti1B&B
Durban - Port Elizabeth0vlucht
Addo NP2SC+CF
Knysna2B&B
Kaapstad e/o4B&B
Totaal nachten16
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

18 dagen v/a € 2636,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Kruger Park tot mooie Kaapstad - R11

  • pretoria 1
  • Kaapstad stadstoer
  • Kruger 3
  • zuid afrika 189
  • Safari Lekkerbly 30

Van dag tot dag

1 Johannesburg/Pretoria

U komt aan in Johannesburg. Komt u laat 's avonds aan dan overnacht u op de vliegveld in een hotel op loopafstand van de aankomsthal. Komt u overdag aan bieden wij u een overnachting in Pretoria aan waar u even kunt bijkomen van uw nachtvlucht.

2 Panorama gebied

Vanaf Gauteng rijdt u naar het schitterende panorama gebied. Na aankomst in de middag heeft u voldoende tijd om de zelfde dag naar bijvoorbeeld Bourke's Luck Potholes en God's Window te gaan. Er zijn hier ook vee andere dingen te zien zoals vele watervallen en vergeet de Drie Rondawels niet!

3 Kruger NP

De reis gaat vandaag naar het wereld beroemde Kruger park waar u opzoek kunt gaan naar de Big 5! De Safari begint zodra u het hek door rijdt op weg naar uw accommodatie aangezien u onderweg al verschillende dieren tegen kunt komen. U verblijft in één van de vele kampen in deze park in een huisje met eigen keuken. Meestal is er een kleine supermarkt voor al uw boodschappen echter zijn er ook restaurants te vinden in de kampen. In de avond kunt u op een nacht game drive gaan die wij voor u van te voren kunnen boeken.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

4 Kruger NP

Ook vandaag staat in het teken van Afrikaanse dieren spotten. Bij meeste kampen zijn er verschillende activiteiten bij te boeken zoals game drive en game walks. Als u op een game walk gaat dan gaat u vroeg in de ochtend op pad met 2 rangers. Zijn lopen met u door dit schitterende park opzoek naar wilde dieren. Onderweg leert u ook meer over de flora en fauna van het park. Kom oog in oog te staan met dieren zoals de neushoorn, giraffes, olifanten en meer. In de avond kunt u heerlijk bijkomen van uw avonturen terwijl u om het vuurtje zit.

5 Swaziland

Vanuit het schitterende Kruger park gaat u vandaag de grens over van Swaziland. Zodra u hier de grens oversteek waant u zich in een totaal andere land met schitterende natuur en vriendelijke bevolking. Rij door het land naar uw volgende accommodatie en bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen. Swaziland is zeker de moeite waard om langer te overnachten aangezien hier zoveel te doen en te zien is. Wij kunnen altijd een extra nacht toevoegen. 

6 St Lucia

De route gaat door Swaziland zuidwaarts en het schitterende Wetlands van St Lucia staat vandaag op het programma. Hier zijn meerdere bezienswaardigheden te zien, activiteiten te doen en ook heeft deze kleine dorpje leuke restaurantjes. Geniet van een ontspannen avond en kom even heerlijk bij van de reis.

7 St Lucia

Zoveel te zien en zoveel te doen, de keuze is hier eindeloos. Een bezoek aan de iSimangaliso Wetlands park is zeker de moeite waard of kies voor het Hluhluwe Imfolozi park tegenover St Lucia op ongeveer 45 minuten rijden waar u vele neushoorns kunt zien. Aan het einde van de middag kunt u op een boottocht gaan opzoek naar de inwoners van dit gebied. Zo kunt u nijlpaarden en krokodillen van dichtbij zien.

8 Umhlanga of Umdloti

U laat het wetlands gebied achter u vandaag en u reist verder naar Umdloti of Umhlanga. Deze typische Zuid-Afrikaanse vakantie plaatsen zijn een goede punt om even bij te komen en de volgende dag vroeg vanaf de dichtbij gelegen vliegveld te vertrekken naar Port Elizabeth. Deze vlucht is ingesloten!

9 Durban - Port Elizabeth

10 Addo NP

Op naar het beroemde Addo Elephant Park dat uiteraard bekend staat om zijn vele olifanten. U vliegt indien mogelijk zo vroeg als mogelijk vanaf Durban om zo nog een mooie dag te hebben in Addo NP. In het park krijgt u een huisje/chalet/bungalow met een eigen keuken. Wij raden dan ook aan om van te voren boodschappen te doen voor de aankomende dagen als u zelf wilt koken en zorgen voor uw ontbijt. Er is ook een restaurant bij de main kamp waar u heerlijk kunt uit eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

11 Addo NP

Sta vroeg op vandaag en ga mee op een game drive die wij voor u van te voren kunnen boeken. Als het nog koel is in de ochtend zijn de meeste dieren nog actief en vindt hier de wisseling van de wacht plaats en heeft u kans om zowel nacht als dag dieren te spotten. U kunt er ook voor kiezen om zelf door deze park te rijden opzoek naar dieren. Het is uiteraard ook mogelijk om in de avond weer op een game drive te gaan.

12 Knysna

Vanaf Addo NP rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen. Onderweg is het mogelijk een bezoek te brengen aan de indrukwekkende Tsitsikamma National Park. Hier kunt u heerlijk wandelen en als u geluk heeft spot u misschien nog de schuwe Knysna Loerie. 

13 Knysna

Vandaag kunt u gebruiken om deze bijzondere gebied verder goed te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het typisch Zuid-Afrikaanse vakantie plaatsje Buffelsbaai en een heerlijke strandwandeling maken. Er zijn ook verschillende andere activiteiten te doen in dit gebied of u kunt lekker gaan shoppen in Knysna zelf. De mogelijkheden zijn hier dan ook eindeloos.

14 Kaapstad e/o

Rij deels via de tuin route, Swellendam en leuke dorpjes als Riviersonderend naar Kaapstad. Na het passeren van de Hottentots-Hollandberge verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

15 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 3 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

16 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn.

17 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad en kunt u kiezen uit een enorme keuze van verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. 
Tip: Maak een 4 passe route road trip. U reist eerst richting Grabouw over de Sir Lowry's Pass en dan richting Villiersdorp gaat u over de Viljoens Pass. Net voor Villiersdorp gaat u links na Franshhoek over de Franshhoek Pass en dan over Hellshoogte naar Stellenbosch.

18 Kaapstad Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

19 Terugkomst thuis

Na het aankomst thuis en het uitpakken van uw koffers kunt u gaan nagenieten van uw reis door Zuid-Afrika.