Rondreis Kaapstad, Tuinroute & Addo - R9

Rondreis R9 - Deze reis bied u indrukwekkende landschappen mooie natuur en olifanten! Hoogtepunten zijn de Kaapstad & wijnlanden, Tuinroute, Addo Olifanten Park en de Groot Karoo. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

14 dagen vanaf: 2348 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Kaapstad e/o2B&B
Robertson1B&B
Oudtshoorn2B&B
Graaff Reinet1B&B
Addo Nationale Park2SC+CF
Knysna2B&B
Kaapse Wijnlanden2B&B
Totaal nachten12
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

14 dagen v/a € 2348,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Kaapstad, Tuinroute & Addo - R9

  • Whale on Main Lekkerbly 3
  • De Denne Lekkerbly 1
  • Fauna Lekkerbly 27

Van dag tot dag

1 Kaapstad e/o

Na aankomst word u naar uw accommodatie gebracht om even rustig bij te komen van uw lange vlucht. Indien u met KLM aankomt is uw aankomst laat 's avonds en zal het rond middernacht zijn voor u bij uw accommodatie bent. Indien u met een vroegere vlucht aankomt heeft u de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. Als u vroeg aankomt wordt ook de huurauto later in die middag afgeleverd bij uw accommodatie. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!

NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Kaapstad e/o

Indien u met de late vlucht bent aangekomen ontvangt u in de ochtend uw huurauto of u kunt besluiten na een excursie de auto op te halen. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.

3 Robertson

Vanaf hartje Kaapstad tot in Robertson is rond een maximaal twee uur rijden. U heeft dus de tijd om na een rustig ontbijt richting de mooie wijnlanden van Robertson te rijden. Onderweg gaat de route met een tunnel door de de Du Toitskloof berg naar de Worcester vallei. Vanaf het drukke Worcester gaat de reis steeds meer door wijngaarden. Uiteindelijk arriveert u in de tegen de Langeberg bergen gelegen Robertson. U heeft voldoende tijd om onderweg een impromptu wijnroute te maken of gewoon zo nu en ergens te stoppen voor koffie etc. Robertson heeft verschillende restaurants maar ook zijn er hier overnachtingen met een uitstekende eigen keuken.
Tip – Voor wie meer wilt weten over de aanbod van wijnen en het gebied is één nacht extra hier aan te raden!

4 Oudtshoorn

De reis vervolgt naar Kleine Karoo. Afhangende welke route u kiest is de R62 minimaal vanaf Barrydale een echt aanrader.  Geniet onderweg van de spectaculaire landschappen en ook makkelijk te rijden bergpassen. Neem de tijd om onderweg in een klein dorpje als Barrydale en te stoppen voor de lunch. Overnachting is in de regel net buiten Oudtshoorn op een struisvogel boerderij maar ook hier is er meer keus. In overleg regelen wij graag hier de leukste overnachting voor u.

5 Oudtshoorn

Na ontbijt kunt u de prachtige omgeving van Oudtshoorn gaan verkennen. Er zijn meerdere keuzen waarvan wij twee hier uitlichten.
1) Voor families met jonge kinderen. Gebruik uw tijd en bezoek een commercieel struisvogel boerderij en bezoek de bekende Cango grotten. Indien u tijd overheeft kunt u door de indrukwekkende Meiringspoort rijden.
2) Een “roadtrip” naar het kleine dorpje Prince Albert aan de andere kant van de Swartberg is zeker een aanrader. Wij raden aan dat u via de Meiringspoort heen gaat en dan heerlijk de tijd neemt in dit leuke dorpje rond te struinen door de winkeltjes en galeries. Neem de tijd voor de lunch en ga dan over de imposante Swartberg pas terug naar Oudtshoorn. Let op: De Swartberg word afgeraden bij slecht weer of regen. Behalve dat u een groot deel in de wolken zit en niet kan genieten van de prachtige uitzichten is het een grindweg.

6 Graaff Reinet

De route vervolgt nu richting de Grote Karoo. Vanaf Oudtshoorn volgt de reis de vallei met de Swartbergen aan de linkerkant. Net boven het leuke dorpje Uniondale sluit de weg aan op de N9 en gaat dan over de Swartbergen naar de eerste echt Karoo dorpje Willomore. Het is zeker de moeite waar hier even te stoppen voor koffie of lunch. Vervolgens klimt de weg nog wat meer en komt uiteindelijk op de grote vlakten van de Karoo terecht. Bij Graaff Reinet aangekomen kunt u even relaxen en een wandeling door dit mooie dorp maken. Graaff Reinet bied de reiziger een brede keus aan restaurants.
Tip – Neem even wat meer tijd in Graaff Reinet en bezoek de Camdeboo Park net buiten dit dorp om van de indrukwekkende uitzicht over de Vallei der Verlatenheid te kijken.

7 Addo Nationale Park

De reis vervolgt dwars door de Karoo richting kust en Addo. Onderweg ontdekt u de magie van de uitgestrekte Karoo vlakten. Stop onderweg en neem de tijd om te genieten van dit bijzondere omgeving. Bij Addo aangekomen kunt u of gelijk zelf een game drive (safari rit) maken of lekker relaxen. Bij Addo hoofdkamp is een restaurant en klein supermarkt met een redelijk uitgebreide keuze.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

8 Addo Nationale Park

Sta vroeg op en ga op uw eigen game drive. Dit park is ideaal om zelf in rond te rijden. U kunt ook ter plaatsen (beste bij aankomst en inchecken) een game drive in een open safari voertuig en onder begeleiding van een ranger bespreken. U kunt altijd na de begeleide game drive ook zelf de park inrijden.

9 Knysna

De reis vervolgt deels langs de kust richting Knysna dat in het hart van de tuinroute ligt. Onderweg zal u door echte oude oerbossen, over grote ravijnen en kustvlakten reizen. De naam tuinroute is afgeleid van de “tuin van Eden”. Stop onderweg en neem de tijd om te genieten van dit bijzondere omgeving. Bij Knysna aangekomen heeft u waarschijnlijk de tijd om een bezoek aan de Waterfront of de Knysna Heads te maken. Knysna is van oudsher een vakantie dorp waar velen op pensioen gaan. tegenwoordig is het erg levendig en bied de gemiddelde bezoeker een scala aan verschillende activiteiten, excursies, winkelen en restaurants.

10 Knysna

U heeft de hele dag de tijd om het mooie Knysna en omgeving te verkennen. Maak een strandwandeling bij Buffels Bay een typisch Zuid-Afrikaans vakantie dorpje of ga naar de Heads en kijk hoe de getijden de water het lagune in of uit stroomt.
Tip – Voor wie echt van een beetje bruisend vakantie gevoel houdt en wat rustiger aan wilt doen is er in Knysna e/o genoeg te doen voor extra overnachten.

11 Kaapse Wijnlanden

Vanaf hartje Knysna tot in de wijnlanden is gemiddeld 5 uur rijden. Het is dus verstandig net na ontbijt op weg te gaan. Geniet onderweg van de spectaculaire landschappen en ook makkelijk te rijden bergpassen. Neem de tijd om onderweg om te stoppen voor de lunch. In de regel word er hier gezorgd voor een overnachting op een wijnlandgoed maar dit is flexibel en in overleg ook mogelijk om bijvoorbeeld in Stellenbosch te overnachten.
Tip – Voor wie meer wilt weten over de aanbod van wijnen en het gebied is één nacht extra hier aan te raden!

12 Kaapse Wijnlanden

Vanuit het hart van de wijnlanden zijn de mogelijkheden voor het invullen van uw dag legio. Er zijn meerdere verschillende wijnroutes en bezienswaardigheden (die ook met een wijnroute kunnen worden gecombineerd). Aan u de keuze om te bepalen hoe u uw dag wilt invullen.
Tip – De 4 passen route is zeker de moeite waard. Vanaf Stellenbosch over der Sir Lowry’s Pass naar Grabouw en dan via Viljoens en *Franschhoek Pass naar Franschhoek. Terug naar Stellenbosch gaat u als laatste over Helshoogte.
*Deze bergpas kan gesloten zijn. Controleer ter plaatsen voor u deze route rijd!

13 Kaapstad Luchthaven

Indien u met de KLM vliegt heeft u nog een hele dag om dit mooie omgeving te verkennen. Indien u eerder vertrekt dient u rekening te houden met de drukte op de wegen rond Kaapstad om op tijd op de vliegveld aan te komen.
Tip – Als u laat vliegt is het de moeite waard om als laatste dag in Franschhoek te gaan lunchen.

14 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.
NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.