Rondreis Camdeboo tot Kalahari Augrabies - R18

Rondreis R18 - Een prachtige voorbeeld van een echt buiten de gebaande paden rondreis. Hoogtepunten zijn de uitgestrekte Karoo vlakten, Augrabies en de unieke Kgalagadi. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

19 dagen vanaf: 2722 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Johannesburg1B&B
Kimberley2B&B
Graaff Reinet2B&B
Karoo NP2SC+CF
Loxton1B&B
Calvinia1B&B
Springbok1B&B
Augrabies NP2SC+CF
Kagalagadi NP3SC+CF
Mokala National Park2SC+CF
Totaal nachten17
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

19 dagen v/a € 2722,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Camdeboo tot Kalahari Augrabies - R18

  • augrabies 3
  • 9
  • Mokala 6
  • karoo 1
  • Karoo Lekkerbly 4

Van dag tot dag

1 Johannesburg

Deze dag komt u aan in Johannesburg laat in de avond. na aankomst haalt u uw bagage op en  overnacht bij een hotel op de luchthaven om zo de volgende ochtend door te kunnen vliegen naar Kimberley. Indien u in de ochtend arriveert is het mogelijk dit overnachting uit het reisschema te halen en de middag door te vliegen naar Kimberley.

2 Kimberley

Het stad van de diamanten is uw begin van uw reis. U vliegt vanaf Johannesburg door naar Kimberley en afhangende van welke vlucht u heeft kan het voorkomen dat u een nachtje in omgeving van Johannesburg moet verblijven. Deze stadje is rijk aan geschiedenis en oude gebouwen en natuurlijk staat het bekend om zijn Big Hole. In de avond heeft u voldoende keuze uit vele leuke restaurantjes. 

3 Kimberley

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de Big Hole. Dit is een grote museum en u krijgt hier alles te weten over het mijn leven van vroeger. Verder is in de buurt van Kimberley het Mokala NP. U kunt hier een bezoek aan brengen voor de dag en genieten van de flora en fauna. 

4 Graaff Reinet

Het oude dorpje van Graaf-Reinet ligt ook in het binnenland en heeft een rijke geschiedenis. Ook vindt u hier vele Nederlandse invloeden, dit is vooral goed te zien bij de vele oud Hollandse huisjes. Ook vindt u hier de Valley of Desolation. Vanuit de uitkijk punt heeft een schitterende uitzicht over dit bijzondere gebied.

5 Graaff Reinet

Dit is de helft van uw reis en vandaag kunt u dan ook lekker rustig aan doen. Het dorps leven gaat rustig verder en u kunt bij de vele leuke lokale winkeltjes rond neuzen. Op ongeveer een kleine uurtje rijden ligt het beroemde Owl House in Nieu Bethesda. Deze bijzonder museum is eigenlijk het ouderlijk huis van een kunstenares wat bijzondere kunst maakte. Alleen de rit er naar toe is al erg bijzonder en het maakt voor een leuke maar vooral interessante uitje. 

6 Karoo NP

U rijdt vandaag naar een bijzondere park dat vooral staat om rust en natuur. Deze ruige park heeft ook dieren echter is het moeilijk om hier zelf door heen te rijden, wij raden dan ook aan om een game drive van te voren te boeken. In de avond kunt u bij het restaurant eten of zelf een heerlijke braai maken. Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

7 Karoo NP

Ook vandaag kunt u genieten van deze mooie park. Sit op die stoeppie zoals de Afrikaners het zouden zeggen en kom volledig tot rust. Als u weer opzoek wilt gaan naar dieren en/of het park verder wilt verkennen kunt u een game drive boeken. Waar deze park ook bekend om staat is de schitterende sterrenhemel die in de avond te zien is op een heldere dag. U kunt hemel lichamen zien zoals de Melkweg en af en toe komt er een satelliet voorbij.

8 Loxton

Dit piepkleine dorpje is een typisch Karoo dorpje. Hoewel het vanaf de weg bijna gemist kan worden in zijn onopvallendheid is het toch een levendig dorpje met een sociaal actieve bevolking. Laat u verrassen en maak een wandeling of vraag uw gastheer/vrouw wat er zo al te doen of zien is.

9 Calvinia

Een goed bewaarde geheim kunt u deze bijzondere Karoo dorpje noemen. Het leven in dit dorpje lijkt langzamer te gaan dan elders wat u laat voelen dat u terug tijd stapt. U vergeet hier gemakkelijk het drukke stadsleven en deze dorpje zal voor altijd bij u blijven.

10 Springbok

Springbok is een plaatsje geschikt om te overnachten voordat u verder reist. Ideaal gelegen op de weg naar Kaapstad of Namibië. Deze slaperige stadje verandert echter naar een bruisende centrum als het bloemen tijd is. Dit is ongeveer rond augustus en september en dan veranderd deze dorre landschap in een tapijt van bloemen in alle kleuren. Als u dan ook in deze tijd reist raden wij aan om nog een nacht te blijven.

11 Springbok

Reizende in de bloemen tijd verblijft u hier nog een nacht zodat u optimaal kunt genieten van al het moois dat in deze tijd te zien is. Mocht het buiten het seizoen zijn zullen wij deze nacht ergens anders toevoegen.

12 Augrabies NP

Meer water dan de Niagra Falls in Amerika kan over deze waterval komen als hij in vloed is. Deze schitterende waterval ligt midden in een dorre gebied en u hoort hem al lang voordat u hem ziet. Ook het park dat vernoemt is naar deze waterval is erg bijzonder, u vindt hier onder andere de kokerboom en ook zijn er meerdere uitkijk punten over de Oranje rivier Canyon. In de avond kunt u genieten van een eigen gemaakte braai of bij de restaurant eten. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

13 Augrabies NP

Vandaag kunt u ook genieten van deze bijzondere plek. Loop vroeg in de ochtend naar de waterval terwijl het nog koel is om een schitterende uitzicht te hebben inclusief zonsopkomst. Overdag kunt u even afkoelen in één van de zwembaden of u kunt het park weer verkennen. Geniet in de avond van de sterrenhemel en hoor op de achtergrond de waterval.

14 Kagalagadi NP

Deze bijzonder park staat uiteraard bekend om zijn schitterende natuur echter is het spotten van wild hier ook erg goed te doen. Als u geluk heeft ziet u hier vele kat soorten maar ook vele andere dieren. In de avond kunt u zelf eten maken of bij het restaurantje gaan eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

15 Kagalagadi NP

Een volle dag in deze bijzondere park! Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg genoeg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

16 Kgalagadi National Park

Vandaag heeft u de optie om lekker niets te doen of weer zelf op safari te gaan.

17 Mokala National Park

Mokala NP ligt in het hart van Zuid-Afrika en is daarom ook erg uniek in flora en fauna. U kunt hier goed zelf door heen rijden opzoek naar wilde dieren. Als u van landschappen houdt bent u hier ook op het goede adres. In de avond krijgt u een geweldige sterrenhemel te zien.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

18 Mokala National Park

Ook vandaag kunt u genieten van deze bijzondere park. Het is ook lekker om heerlijk niks te doen en bij uw accommodatie te zitten met een goede glas Zuid-Afrikaanse wijn. 

19 Kimberley Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. De Kimberley luchthaven is ca. een 1,5 uur rijden vanaf de park. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

20 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.