Rondreis Tuinroute & Kaapse draai - R2

Rondreis R2 - Deze voorbeeldreis is een korte kennismaking met hoogtepunten als de Tuinroute, Addo olifanten park, Kaapstad en de wijnlanden. Leuke reis voor wie weinig tijd heeft! Graag maken wij deze reis gratis voor u op maat!

10 dagen vanaf: 1829 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Kaapstad e/o2B&B
Kaapse Wijnlanden1B&B
Oudtshoorn2B&B
Knysna1B&B
Addo Nationale Park2SC+CF
Port Elizabeth Luchthaven0Vlucht
Totaal nachten8
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

10 dagen v/a € 1829,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis Tuinroute & Kaapse draai - R2

  • Culture Lekkerbly 2
  • Kaap Lekkerbly 4

Van dag tot dag

1 Kaapstad e/o

Na aankomst word u naar uw accommodatie gebracht om even rustig bij te komen van uw lange vlucht. Indien u met KLM aankomt is uw aankomst laat 's avonds en zal het rond middernacht zijn voor u bij uw accommodatie bent. Indien u met een vroegere vlucht aankomt heeft u de avond om even bij te komen van de lange reis, er zijn vele heerlijke restaurantjes waar u lekker kunt gaan uiteten. Als u vroeg aankomt wordt ook de huurauto later in die middag afgeleverd bij uw accommodatie. Route kan in omgekeerde richting en/of voeg extra overnachtingen bij!
NB. Alle van dag tot dag beschrijvingen zijn geschreven door een van ons geboren en getogen Zuid-Afrikaanse teamleden die dit zelf hebben gereden of ervaren.

2 Kaapstad e/o

Indien u met de late vlucht bent aangekomen ontvangt u in de ochtend uw huurauto of u kunt besluiten na een excursie de auto op te halen. U heeft verder de tijd om te genieten van dit prachtige stad en alles wat Kaapstad te bieden heeft. Rij naar Camps Bay en geniet van de heerlijke relaxte sfeer en maak een strandwandeling waarna u heerlijk kunt uit eten in een van de vele restaurants.
Tip – Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

3 Kaapse Wijnlanden

Vanaf hartje Kaapstad tot in de wijnlanden is rond een uurtje rijden. U heeft dus de tijd om na een rustig ontbijt richting de mooie wijnlanden te rijden. Er is veel verschillende activiteiten, bezienswaardigheden en natuurlijk wijnlandgoederen. Bezoek onderweg verschillende  “wyn plase”(wijn boerderij) en ontdek de heerlijke en wereld bekende wijnen. In de regel word er hier gezorgd voor een overnachting op een wijnlandgoed maar dit is flexibel en in overleg ook mogelijk om bijvoorbeeld in Stellenbosch te overnachten.
Tip – Voor wie meer wilt weten over de aanbod van wijnen en het gebied is één nacht extra hier aan te raden!

4 Oudtshoorn

De reis vervolgt naar Kleine Karoo. Afhangende welke route u kiest is de R62 minimaal vanaf Barrydale een echt aanrader.  Geniet onderweg van de spectaculaire landschappen en ook makkelijk te rijden bergpassen. Neem de tijd om onderweg in een klein dorpje als Barrydale en te stoppen voor de lunch. Overnachting is in de regel net buiten Oudtshoorn op een struisvogel boerderij maar ook hier is er meer keus. In overleg regelen wij graag hier de leukste overnachting voor u.

5 Oudtshoorn

Na ontbijt kunt u de prachtige omgeving van Oudtshoorn gaan verkennen. Er zijn meerdere keuzen waarvan wij twee hier uitlichten.
1) Voor families met jonge kinderen. Gebruik uw tijd en bezoek een commercieel struisvogel boerderij en bezoek de bekende Cango grotten. Indien u tijd overheeft kunt u door de indrukwekkende Meiringspoort rijden.
2) Een “roadtrip” naar het kleine dorpje Prince Albert aan de andere kant van de Swartberg is zeker een aanrader. Wij raden aan dat u via de Meiringspoort heen gaat en dan heerlijk de tijd neemt in dit leuke dorpje rond te struinen door de winkeltjes en galeries. Neem de tijd voor de lunch en ga dan over de imposante Swartberg pas terug naar Oudtshoorn. Let op: De Swartberg word afgeraden bij slecht weer of regen. Behalve dat u een groot deel in de wolken zit en niet kan genieten van de prachtige uitzichten is het een grindweg.

6 Knysna

De afstand tussen Knysna en Oudtshoorn is nog geen 200 km maar zal u meer dan 3 uur aan rijtijd kosten. Neem de tijd om te genieten van de overduidelijke overgang tussen twee klimaat zones (droge binnenland en natte kust klimaat). Stop onderweg en geniet van de uitzichten. Bij Knysna aangekomen heeft u waarschijnlijk de tijd om een bezoek aan de Waterfront of de Knysna Heads te maken. Knysna is van oudsher een vakantie dorp waar velen op pensioen gaan. tegenwoordig is het erg levendig en bied de gemiddelde bezoeker een scala aan verschillende activiteiten, excursies, winkelen en restaurants.
Tip – Voor wie echt van een beetje bruisend vakantie gevoel houdt en wat rustiger aan wilt doen is er in Knysna e/o genoeg te doen voor extra overnachten.

7 Addo Nationale Park

De reis vervolgt deels langs de kust richting Addo. Onderweg zal u door echte oude oerbossen, over grote ravijnen en kustvlakten reizen. De naam tuinroute is afgeleid van de “tuin van Eden”. Stop onderweg en neem de tijd om te genieten van dit bijzondere omgeving. Bij Addo aangekomen kunt u of gelijk zelf een game drive (safari rit) maken of lekker relaxen. Bij Addo hoofdkamp is een restaurant en klein supermarkt met een redelijk uitgebreide keuze.
Tip – Voor wie van een ruige kustlijn en een goede wandeling houdt plan een bezoek aan de Tsitsikamma Nationale Park in uw dag. Het is ook mogelijk hier één of twee nachten te verblijven! 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) en op basis van Self Catering SC. Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

8 Addo Nationale Park

Sta vroeg op en ga op uw eigen game drive. Dit park is ideaal om zelf in rond te rijden. U kunt ook ter plaatsen (beste bij aankomst en inchecken) een game drive in een open safari voertuig en onder begeleiding van een ranger bespreken. U kunt altijd na de begeleide game drive ook zelf de park inrijden.

9 Port Elizabeth Luchthaven

Vanaf Addo naar PE (Pie ie = Port Elizabeth) luchthaven is rond een uur rijden dus afhangende van hoe laat uw vlucht vertrekt heeft u waarschijnlijk de tijd om nog door de park te rijden.

Tip – Indien u vanaf de hoofdkamp dwars door de park richting kust rijdt kunt u bij de Mathyolweni Gate bijna tegen de kust aan de park uit rijden. Vanaf daar is het eenvoudig om via de N2 tot aan de luchthaven te geraken. Houdt wel rekening met de reistijd door de park!

10 Terugkomst thuis

Thuis aangekomen mag u heerlijk na genieten van uw Zuid-Afrika rondreis en rustig weer in de gewone gang van zaken komen.

NB - Indien u vragen heeft over deze rondreis neem gerust even telefonisch contact op met ons. Dit is een reisvoorbeeld gebaseerd op de jaren van reiservaring door onze team en natuurlijk ook dat van onze klanten. Al onze reizen kunnen op maat gemaakt worden om zo beter aan uw unieke wensen en eisen als reizigers te kunnen voldoen.