Rondreis St Lucia, Kalahari & Kaapstad - R23

Rondreis R23 - Uitgebreid Zuid-Afrika verkennen met van alles wat. Enkele van de vele hoogtepunten zijn de Kruger Park, St Lucia, Golden Gate, Kgalagadi Kalahari, Groot Karoo, Tuinroute en natuurlijk Kaapstad en de omliggende wijnlanden. Gratis maatwerk en advies afgestemd op uw eigen unieke reiswensen!

26 dagen vanaf: 3588 per persoon

Reisvoorstel aanvragen

Reisschema Reis van dag tot dag

Plaats of parknaamNachtenOp basis van
Pretoria2B&B
Panorama gebied1B&B
Kruger NP2SC+CF+GD
Swaziland1B&B
St Lucia2B&B
Umhlanga1B&B
Golden Gate NP2SC+CF
Kimberley2B&B
Kuruman1B&B
Kgalagadi NP2SC+CF
Augrabies NP2SC+CF
Karoo NP1B&B+CF
Knysna2B&B
Kaapstad e/o3B&B
Totaal nachten24
Legenda: B&B* = Logies en ontbijt, HP = Halfpension, VP = Volpension, NP = Nat Park, SC = Self catering (bed alleen + eigen kook gerieven), CF = conservation fees (toegangsgelden), GD = Game drive (Safari rit) *verblijf in guesthouse, lodge, hotel etc.

26 dagen v/a € 3588,- p/p

Offerte aanvragen


Prijzen zijn gebaseerd op 2 personen die samen reizen en zijn standaard incl. vluchten, accommodatie, huurauto met GPS, accommodatie route beschrijving, 24/7 back up ter plaatsen & meer! Prijzen zijn indicatief en kunnen wisselen afhangende van seizoen, vluchtprijzen en overnachtingsniveau! Prijzen voor individueel gegidste privéreizen op aanvraag.
Route kan ook in omgekeerde richting!

Foto's Rondreis St Lucia, Kalahari & Kaapstad - R23

  • addo 3

Van dag tot dag

1 Pretoria

Deze dag komt u aan in Johannesburg in de ochtend of laat in de avond. Hier wordt u opgewacht en met een shuttle naar uw eerste accommodatie gebracht in Pretoria. Na zo een lange reis kunt u even heerlijk bijkomen.

2 Pretoria

Vandaag kunt u een excursie bij boeken. Er zijn meerdere waar u uit kunt kiezen in Pretoria en omgeving echter is onze favoriete toch wel de Soweto excursie. Deze bekendste van al Zuid-Afrika’s townships is al geruime tijd een echte Afrika stad met musea, parken, winkelcentrums en kerken. Hier is bovendien ook de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijs winnaars hebben gewoond! Soweto, acroniem voor SOuth WEstern TOwnships is Zuid-Afrika’s grootste leef area: ca. 4.2 miljoen inwoners officieel. Ook krijgt u vandaag uw huurauto. In de avond kunt u heerlijk uit eten in één van de nabij gelegen restaurants.

3 Panorama gebied

Vanaf Pretoria rijdt u naar het schitterende panorama gebied. Na aankomst in de middag heeft u voldoende tijd om de zelfde dag naar bijvoorbeeld Bourke's Luck Potholes en God's Window te gaan. Er zijn hier ook vee andere dingen te zien zoals vele watervallen en vergeet de Drie Rondawels niet!

4 Kruger NP

De reis gaat vandaag naar het wereld beroemde Kruger park waar u opzoek kunt gaan naar de Big 5! De Safari begint zodra u het hek door rijdt op weg naar uw accommodatie aangezien u onderweg al vele dieren tegen kunt komen. U verblijft in één van de vele kampen in deze park in een huisje met eigen keuken. Meestal is er een kleine supermarkt voor al uw boodschappen echter zijn er ook restaurants te vinden in de kampen. In de avond kunt u op een nacht game drive gaan die wij voor u van te voren kunnen boeken.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees) & 1 x GD (game drive - safari rit).

5 Kruger NP

Ook vandaag staat in het teken van Afrikaanse dieren spotten. Bij meeste kampen zijn er vele activiteiten bij te boeken zoals game drive en game walks. Als u op een game walk gaat dan gaat u vroeg in de ochtend op pad met 2 rangers. Zijn lopen met u door dit schitterende park opzoek naar wilde dieren. Onderweg leert u ook meer over de flora en fauna van het park. Kom oog in oog te staan met dieren zoals de neushoorn, giraffes, olifanten en meer. In de avond kunt u heerlijk bijkomen van uw avonturen terwijl u om het vuurtje zit.

6 Swaziland

Vanuit het schitterende Kruger park gaat u vandaag de grens over van Swaziland. Zodra u hier de grens oversteek waant u zich in een totaal andere land met schitterende natuur en vriendelijke bevolking. Rij door het land naar uw volgende accommodatie en bij aankomst kunt u heerlijk ontspannen. Swaziland is zeker de moeite waard om langer te overnachten aangezien hier zoveel te doen en te zien is. Wij kunnen altijd een extra nacht toevoegen. 

7 St Lucia

De route gaat door Swaziland zuidwaarts en het schitterende Wetlands van St Lucia staat vandaag op het programma. Hier zijn vele dingen te zien en te doen en ook heeft deze kleine dorpje leuke restaurantjes. Geniet van een ontspannen avond en kom even heerlijk bij van de reis.

8 St Lucia

Zoveel te zien en zoveel te doen, de keuze is hier eindeloos. Een bezoek aan de iSimangaliso Wetlands park is zeker de moeite waard of kies voor het Hluhluwe Imfolozi park tegenover St Lucia op ongeveer 45 minuten rijden waar u vele neushoorns kunt zien. Aan het einde van de middag kunt u op een boottocht gaan opzoek naar de inwoners van dit gebied. Zo kunt u nijlpaarden en krokodillen van dichtbij zien.

9 Umhlanga

U laat het wetlands gebied achter u vandaag en u reist verder naar Umhlanga. Deze plek dient als stop over om zo de kilometers te beperken. U kunt er echter ook voor kiezen om direct door te rijden naar Golden Gate NP en om deze nacht ergens anders toe te voegen.

10 Golden Gate NP

Na het ontbijt gaat u weer op pad naar uw volgende bestemming. De reis gaat verder naar het bijzondere Golden Gate NP met zijn glooiende heuvels. Onderweg hiernaar toe komt u langs Howick waar de capture sight van Nelson Mandela is. Het is  zeker de moeite waard om deze onderweg te bezoeken. Wij raden wel aan om onderweg boodschappen te doen voor de aankomende dagen in Golden Gate NP. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees)

11 Golden gate NP

Na een heerlijke nacht rust kunt u gaan er voor kiezen om te gaan wandelen of met de auto rond te rijden. Er zijn vele wandel routes in deze park en ze zijn zeker de moeite waard om te lopen. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Basotho Cultural Village dat in het park zit. In de avond kunt u een echte Afrikaanse braai maken.

12 Kimberley

Het stad van de diamanten is volgende op uw reis. Rij langs Lesotho voor een stukje voordat u richting Bloemfontein gaat. Vanuit hier is het nog een stukje rijden en komt u aan in het bijzondere stadje van Kimberley. Deze stadje is rijk aan geschiedenis en oude gebouwen en natuurlijk staat het bekend om zijn Big Hole. In de avond heeft u voldoende keuze uit vele leuke restaurantjes. 

13 Kimberley

Vandaag heeft u alle tijd om een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld de Big Hole. Dit is een grote museum en u krijgt hier alles te weten over het mijn leven van vroeger. Verder is in de buurt van Kimberley het Mokala NP. U kunt hier een bezoek aan brengen voor de dag en genieten van de flora en fauna. 

14 Kuruman

Om de lange weg naar Kgalagadi NP te door breken overnacht u in het dorpje Kuruman. Deze slaperige dorpje heeft een bron dat in het midden van het dorp op komt en wordt het Oog van Kuruman genoemt. Vanuit het grond komt hier kristal helder water omhoog en u kunt hier even heerlijk ontspannen onder één van de vele bomen.

15 Kgalagadi NP

Deze bijzonder park staat uiteraard bekend om zijn schitterende natuur echter is het spotten van wild hier ook erg goed te doen. Als u geluk heeft ziet u hier vele kat soorten maar ook vele andere dieren. In de avond kunt u zelf eten maken of bij het restaurantje gaan eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

16 Kgalagadi NP

Een volle dag in deze bijzondere park! Rij zelf door het park opzoek naar dieren, er zijn onderweg genoeg plekjes waar u mag uitstappen om te lunchen. Neem dan ook een picknick mee om in de schaduw van een boom heerlijk te eten. Na een dag opzoek naar dieren kunt u bij uw accommodatie in de avond genieten van een schitterende sterrenhemel.

17 Augrabies NP

Meer water dan de Niagra Falls in Amerika kan over deze waterval komen als hij in vloed is. Deze schitterende waterval ligt midden in een dorre gebied en u hoort hem al lang voordat u hem ziet. Ook het park dat vernoemt is naar deze waterval is erg bijzonder, u vindt hier onder andere de kokerboom en ook zijn er meerdere uitkijk punten over de Oranje rivier Canyon. In de avond kunt u genieten van een eigen gemaakte braai of bij de restaurant eten.
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees).

18 Augrabies NP

Vandaag kunt u ook genieten van deze bijzondere plek. Loop vroeg in de ochtend naar de waterval terwijl het nog koel is om een schitterende uitzicht te hebben inclusief zonsopkomst. Overdag kunt u even afkoelen in één van de zwembaden of u kunt het park weer verkennen. Geniet in de avond van de sterrenhemel en hoor op de achtergrond de waterval.

19 Karoo NP

U rijdt vandaag naar een bijzondere park dat vooral staat om rust en natuur. Deze ruige park heeft ook dieren echter is het moeilijk om hier zelf door heen te rijden, wij raden dan ook aan om een game drive van te voren te boeken. In de avond kunt u bij het restaurant eten of zelf een heerlijke braai maken. 
Inclusief alle toegangsgelden CF (conservation fees). Game drives (safari ritten) dienen ter plaatsen geboekt en betaald te worden.

20 Knysna

Vanaf Karoo NP rijdt u richting het kust. De tuinroute staat bekend om zijn vele planten en schitterende zee uitzichten over de Indische Oceaan. Knysna ligt centraal in de tuinroute is dan ook een goede uitval basis om deze schitterende gebied te verkennen.

21 Knysna

Vandaag kunt u gebruiken om deze bijzondere gebied verder goed te verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan het adembenemende Tsitsikama park dat op ongeveer 1 uur rijden ligt van Knysna. Hier kunt u heerlijk wandelen en als u geluk heeft spot u misschien nog de schuwe Knysna Loerie. Er zijn ook vele activiteiten te doen in dit gebied of u kunt lekker gaan shoppen in Knysna zelf. De mogelijkheden zijn hier dan ook eindeloos.

22 Kaapstad e/o

Rij met de tuin route naar Kaapstad en in de verte ziet u het beroemde Tafelberg al en voordat u het weet bevindt u zich midden in het bruisende leven van deze bijzondere stad. De volgende dag heeft u alle tijd om op verkenning uit te gaan.

23 Kaapstad e/o

Vandaag heeft u de hele dag om deze schitterende stad te verkennen. U kunt er voor kiezen om vandaag op een gratis excursie te gaan. In en om Kaapstad zijn er vele dingen te zien en te doen. U kunt er voor kiezen om naar Cape Point te rijden of om tafelberg op te gaan. Als u meer van de stad wilt zien is Green Market Square zeker de moeite waard. Hier kunt u heerlijk shoppen voor souvenirtjes en bij The Company Gardens kunt u genieten van de rust te midden van deze bijzondere stad. Omdat hier zoveel te zien en te doen is raden wij aan om hier een extra nacht bij te boeken. Zo heeft u 2 volle dagen om te genieten van deze schitterende stad.

24 Kaapstad e/o

Ook vandaag bent u in Kaapstad echter zijn er buiten deze stad ook vele mooie dingen te zien en te doen. Zo ligt het wijngebied dichtbij en kunt u hier een bezoek aan brengen. Geniet van een heerlijke lunch op een mooie wijnboerderij of ga op een wijn toer en leer alles over de kunst van het maken van wijn.

25 Kaapstad Luchthaven

De reis gaat vandaag huiswaarts. Over het algemeen vertrekken de vluchten laat in de middag of in de avond dus ook vandaag kunt u nog van alles doen. Bij aankomst op de luchthaven kunt u de auto inleveren en inchecken voor uw vlucht terug naar huis.

26 Terugkomst thuis

Vandaag komt u thuis aan en kunt u gaan nagenieten van uw reis door Afrika.